Reklama

Reklama

Fotky zítřka

  • USA Time Lapse
Trailer

Tři kamarádi objeví stroj času, který pořizuje fotografie ze čtyřiadvacet hodin vzdálené budoucnosti. Začnou ho využívat k tomu, aby vyhrávali v dostihových sázkách. Všechno jde hladce, dokud nezačne být jeden chamtivější než druhý... Tři kamarádi kolem dvacítky najdou v domě zmizelého souseda obrovský fotoaparát. Na pořízených snímcích jsou zachyceni v situacích, které nepoznávají. Přijdou na to, že se jim události na fotkách přihodí až za čtyřiadvacet hodin. A tak je napadne, že by tenhle úžasný vynález mohli využít pro vlastní účely. Začnou v dostizích sázet na vítězné koně, jejichž jména se objeví na obrázcích z budoucnosti. Bookmakerovi ale začne brzy připadat série jejich výher podezřelá a trojice přátel bude muset použít přístroj k tomu, aby si zachránila život. (Cinemax)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (73)

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Mám rád tyhle komorní sci-fi a dialogovky. Time Lapse není bez chyb, ale dva slušní herci, výborná hudba, zajímavý nápad a sympaticky znepokojující atmosféra mi vlastně ke spokojenosti celkem stačili. Přesto by téhle science fiction variaci na Mělký hrob asi víc slušel nějaký čtyřicetiminutový formát, protože často bylo vidět, že King někdy neví, co si s tím vším počít a nemá dost nápadů na to, aby bavil hodinu a tři čtvrtě. Na celovečerní debut ale rozhodně dobré a určitě budu vyhlížet další režisérovy projekty. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Fajn ukážka toho, čo dokáže človek urobiť kvôli peniazom, že drogy sú zlé, a že nerobí dobroty, keď s dvoma chalanmi býva jedna baba ... no a do toho sa ešte montuje obrovský foťák, ktorý sa ani nezmestí do kabelky. Nápad výborný, ale chýbala mi lepšia atmosféra, aby ma to viac vtiahlo. FILMOVÁ RULETA 2017 ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Nízkorozpočtové, nenápadné indie s príchuťou sci-fi. Svojim spôsobom mi Time Lapse pripomenul minuloročný Coherence. Tiež je situovaný prevažne len do pár miestností rodinného domu a jeho okolia, účinkuje v ňom malý počet postáv a celý je postavený na jednom nápade z ranku sci-fi. Tentoraz sa pohráva s cestovaním čase a pojednáva o takzvanom "Bootstrap paradox", čo je zjednodušene povedané situácia kedy udalosti z budúcnosti začnete napodobňovať v minulosti/súčanosti, aby sa v skutočnosti mohli stať. Centrom diania tu je jeden tajomný fotoaparát, ktorý v určitú hodinu dňa nafotí miestnosť z protiľahlého domu akurát na fotografii je znázornené to čo sa udeje o pár dní neskôr. Solídny nápad, ktorý vo filmoch ešte nie je opotrebovaný a navyše v tomto prípade aj veľmi solídne spracovaný. Tá „indie forma“ filmu vyslovene pristane, nepotrebuje to žiadne veľkolepé zábery, pretože si to plnohodnotne vystačí s tajomnou atmosférou okolo ústredného fotoaparátu a so sympatickým triom ústredných postáv, ktoré jednajú v rámci možností uvážene. Bál som sa, na takýto nezávislý snímok, aj dlhšej stopáže 100 minút, ale tá nakoniec nie je žiadnym problémom, nechýba niekoľko zvratov a postupne sa z malého indie sci-fíčka stane až taký psycho-thriller. V podstate na tom nie je nič zvlášť unikátne, ale podobné poctivé prácičky natočené za domom za „pár stovák dolárov“ mi sú svojim spôsobom sympatické pokiaľ je vidieť, že ich tvorcovia majú snahu, nápad a dostatočnú filmársku zručnosť. Preto prihodím aj tie štyri hviezdičky a som veľmi zvedavý čo Bradley King predvedie ďalej, snáď aj s oveľa vyšším rozpočtom. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Docela překvápko. Sice mi občas přišlo, že při psaní scénáře King až moc přemýšlel, čímž vznikaly v příběhu díry, ale oceňuju výborný námět i to, že na minimálním prostoru se třemi herci dokázal režisér udržet mou pozornost. I samotní aktéři, byť nepředvedli žádné úchvatné kreace, mi docela sedli. Podle mě slušný debut. 55% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa skvelý koncept s motívom "stroju" času - aj keď len prostredníctvom fotografie. Podľa tých priemerných hodnotením som čakal, že potenciál zostane nevyužitý a bude to pôsobiť absurdne ako tomu už často býva pri mnohých sci-fi scenároch. Ale toto bolo zvládnuté veľmi kvalitne a všetko pekne stálo na logických základoch. A potešilo aj to, že rozuzlovanie deju prichádzalo pekne postupne, samozrejme za účastí viacerých zlomov, ktoré krásne odkryli skryté charaktery celej trojice priateľov. Nechcem prezrádzať nejaké detaily, ale ako celok to na mňa pôsobilo naozaj vynikajúcim dojmom. A na to nebolo treba ani nejakých áčkových hercov... ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (7)

  • Dej tohto filmu je veľmi podobný bollywoodskemu filmu Aa Dekhen Zara (2009), v ktorom DJ nájde kameru, ktorá vidí do budúcnosti, čo využíva pre svoj osobný prospech. (Arsenal83)
  • Postava Dr. Heideckerovej (Sharon Maughan) je takmer určite reprezentáciou Martina Heideggera, nemeckého filozofa, ktorý písal o poňatí smrteľnosti a účinkoch času a neskôr o zbližovaní ľudstva a technológie. (Arsenal83)
  • Tvorcovia si film financovali úplne sami a scenár napísali tak, aby sa zmestil do limitov ich obmedzeného rozpočtu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama