Reklama

Reklama

Pod zemou

  • Slovensko Smrtiace katakomby (viac)
Trailer 1

Túžbe nájsť legendárny Kameň mudrcov a pokračovať tak v odkaze svojho nebohého otca neváha archeologička Scarlett (Perdita Weeks) podriadiť úplne všetko. Aj preto sa spolu s kolegom a expriateľom Georgeom (Ben Feldman), dokumentaristom Benjim (Edwin Hodge), sprievodcom Papillonom (François Civil), jeho priateľkou Souxie (Marion Lambert) a ich kamarátom Zedom (Ali Marhyar) bez najmenšieho zaváhania vydá po jedinej naozaj sľubne vyzerajúcej stope vedúcej hlboko do parížskych katakomb – netušiac, aké nepredstaviteľné šialenstvo ich tam dole, v dosiaľ neprebádanom labyrinte z kostí, všetkých čaká. Mesto mŕtvych totiž ukrýva temné tajomstvo – a jediná cesta z neho von... Vedie nadol! (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (602)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Už název „Jak nahoře, tak dole“ ve mně vyvolal dost nepříjemné pocity a nutil mě, kdo ví proč, představovat si otylou, uhrovitou padesátku s huňatým, srostlým brežněvovským obočím. Dál jsem to v rámci zachování psychické rovnováhy raději nedomýšlel. Ani anotace, že jde o hledání kamene mudrců mě nenechávala klidným, a tak jsem zpočátku jen vyděšeně a skepticky očekával, kdy na tu nesympatickou archeovložku v tom podzemí vybafne císařův pekař, a ne-li ještě hůř – Hery Potrat. Nevybafli! Bubali v tom výhradně psychotičtí duchové a gotická monstra jako vystřižená z Danteho nočních můr. No, povím vám, náramně jsem u této tísnivě klaustrofobické a poměrně vkusně domyšlené langdoniády na téma „Jak jsem cestou do Austrálie potkal Satana“ vyleštil a nic tak výživného jsem už drahnou dobu neviděl. A to nesnáším ruční kameru! ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

To je muffin pejska a kočičky, kámen mudrců, dcerka Henryho Jonese Juniora, Nicolas Flamel, halušky v podzemí a tak dále nenadále. Bolí mě oči, nenávidím hand made kameru (až na pár výjimek). Bobtnající mnich super. Kamenožrouti úsměšní. Jinak tomu chyběl jen Voldemort a bylo by to super. Velmi nefungující film, nevěrohodné herecké příkony (a ka "tvař se, jako bys dostala výsledek těhotenského testu"), atmos-féra takto vytvářená pro mě není ničím zajímavá. ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

ako latentnému klaustrofobikovi mi dusná podzemná atmosféra nebola úplne ľahostajná, malo to pár pekných momentov, pár povinných, no fajn načasovaných ľakačiek a predovšetkým sa mi páčilo, že to nebolo prevalené a držalo si to istú úroveň umiernenenosti v štýle zobrazovania "prízrakov" a pod., samozrejme to však trpí neduhmi produkcie podobného razenia a formátu + som čakal buď výraznejšiu pointu alebo dovetok; ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Seriem na nejaké filozofovanie nad nedomyslenými kravinami typu - kto bol ten / tá, čo sa tam objavil(a), prečo kameň najprv fungoval a potom nie, a prečo postavy konali ako konali a neviem čo ešte. Pretože bezpochyby sa (podľa mňa) ZATIAĽ jedná o najlepší tohtoročný horor, je ešte síce pár kúskov, ktoré by ho prekonať mohli... uvidíme. A to hovorím aj napriek tomu, že found footage už pekne dlhú dobu neznášam. Sú postavy sympatické? Áno, sú. Odohráva sa to v desivom prostredí? Áno, odohráva. Vydesí to / sú ľakačky funkčné? Jednoznačne! Pri jednej som zvrieskol, až sa mi helljahve v kine smial. Ha, ha, veľmi vtipné. A čo hudba a zvuky? No, tam to bolo podľa mňa dokonalé na 100%, už si totiž ani nepamätám horor, v ktorom by bola tak precízne vytvorená atmosféra ako tu. Ľakal som sa, bál som sa, nenudil som sa, bavil som sa. A basta, mám v piči všetko ostatné! Sprdol by som iba záverečné rozuzlenie, kde som čakal trochu viac, no na plných 5 mi to bohato stačí. ()

MIMIC 

všetky recenzie používateľa

Čím ďalej, tým je to lepšie, akurát začiatok nie je bohužiaľ nič extra, takže je treba si počkať. Na mňa náhodou táto bizarná iracionálna zlátanina celkom zapôsobila a miestami mimoriadne príjemne prekvapila strašidelnými alebo surrealistickými prvkami. Napokon, Fulci a Argento boli v tomto podobní. Paradoxne je to presne to, čo zachráni súčasný horor, kde sa všetci snažia, aby to malo "hlavu a pätu". Zatiaľ nemá. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (9)

  • Režisér John Erick Dowdle a scenárista Drew Dowdle se při castingu na roli Scarlett pohádali, protože měl každý z nich vytipovanou "dokonalou Scarlett". Po chvíli zjistili, že myslí oba tu stejnou osobu a to Perditu Weeks, která nakonec Scarlett skutečně ztvárnila. (Zdroj: film o filmu) (tejna)
  • Nápis nad vstupem do pekla, v angličtině: „Abandon all hope ye who enter here,“ je do češtiny ve filmu přeložen jako: „Mnou vchází se do města věčné strasti.“ Nejde tak o přesný překlad, oba úryvky však pocházejí ze stejné části „Božské komedie“ od  italského básníka Dante Alighieriho. (gamemaCZ)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 78. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama