Reklama

Reklama

Každý potrebuje reklamu

(študentský film)
  • Česko Každý potřebuje reklamu (festivalový názov) (viac)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Dokumentárny / Publicistický
Slovensko, 2014, 31 min

Obsahy(1)

Súčasný stav outdoorovej reklamy na Slovensku si vyžaduje našu pozornosť. So zmenou politického systému v roku 1989 sa náhle začali objavovať nielen stále väčšie reklamné pútače v našich uliciach, ale aj malé bannery uchytené drôtom na plotoch rodinných domov. Akoby zrazu každý potreboval reklamu.
Dnes sa pomaly začíname obzerať, v akom prostredí to vlastne žijeme. Pomaly si uvedomujeme, že tento stav sa nám asi vymkol spod kontroly. Objavujú sa malé skupinky aktivistov, ktoré sa snažia na situáciu upozorňovať, ale aj nahnevaní jednotlivci, ktorí berú poriadok do vlastných rúk. Zdá sa, že napriek politickým sľubom je stále legislatíva na vyriešenie problému prikrátka a zmeny sa dejú buď veľmi pomaly, alebo len ako demonštratívne gestá pred voľbami.
Ak sa však opýtate ľudí na ulici ťažko nájdete človeka, ktorý by povedal, že sa mu všadeprítomná reklama páči. Väčšinou sa to končí vetou: „Ja si to aj tak nevšímam, čo tam je napísané...". Je to pravda? Všímame si ešte reklamu? Ak nie, načo tu je? Komu vlastne slúži? Je efektívna? Tieto otázky si položili tvorcovia študentského dokumentárneho filmu Každý potrebuje reklamu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Reklama

Reklama