Reklama

Reklama

Série(5) / Epizódy(47)

Obsahy(1)

Dokumentárny cyklus o živote v socialistickom zriadení, ktorý osloví nielen vyššie vekové skupiny divákov - pamätníkov. Jednotlivé filmy cyklu budeme spájať ústredným motívom – fenoménom populárnych, módnych, zaujímavých, žiadaných a často nedosiahnuteľných vecí v období socializmu. Boli to či už predmety materiálneho charakteru, alebo „výdobytky ducha", ku ktorým sa s túžbou obracali tváre väčšinovej spoločnosti, uzavretej v akejsi zvláštnej konzerve, kam len veľmi ťažko prenikali európske a celosvetové kultúrne trendy. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (5)

Fetiše... (2014) 

Nostalgické spomínanie na to, čo bolo vtedy dobré. Škoda, že sa aj nezachovalo. Zrušiť režim aj s jeho pozitívami je krok "revolucionárov", ktorým ide len o idey a prospech a nie o skutočné blaho obyvateľov. ()

Hromadné osvietenie (2023) (S05E03) 

No áno. V deväťdesiatych boli ľudia osviecovaní kadejakou vierou, dnes sú osvecovaný progresivizmom. A robí to aj Szatmáry, ktorý sa v tejto časti hrdí židovstvom. ()

Literatúra (2023) (S05E08) 

Tretina je o Rivers of Babylon, potom už rozpráva chudák disident Šimečka a potom prichádza nadávanie na Mečiara, stelesnené zlo, ktoré mal chuť jeden z rečniacich pánov zabiť, ako nedovolil pánom umelcom vydávať tie knižné skvosty. Len rozmýšľam, aké skvosty potom vyšli za Dzurindu. Jaj, zase nič. Veď aj Šimečka dnes píše len v Denníku N, lebo čitateľ musí byť milovník zvratkov. ()

Homo podnikateľ (2023) (S05E09) 

Tak Flašík je fakt, že mediálnu guru, to sa vie, ale najvtipnejšie bolo, že ukazujú toho Trnku z ESETu, ako ťažko budoval svoj biznis, ako mu vždy šlo len o dobro, ako mu hádzali polená pod nohy atď a zrazu sa v pravom dolnom rohu obrazovky objaví, že "sponzorom programu je ESET" 🤣 ()

Hudba (2023) (S05E10) 

Konečne jedna z častí, ktorá sa dá pozerať bez veľké politického nánosu. Obrázky dnešných umelcov zamladi dosť pobavili. 17-ročný Tásler, 15-ročná Knechtová, pubertiaci hexáci, ale aj highlander Ďurinda. ()

Reklama

Reklama