Reklama

Reklama

Creep

  • USA Peachfuzz (pracovný názov) (viac)
Trailer

Aaron (Patrick Brice) prijme skvelú ponuku s vysnívaným honorárom 1 000 dolárov denne za to, že zdokumentuje posledné týždne života ťažko chorého Josefa (Mark Duplass). Na prvý pohľad milý a ústretový hostiteľ však skrýva nejedno nemilé "prekvapenie"... (*CARNIFEX*)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (85)

Mimomisu 

všetky recenzie používateľa

Ten popisek "komedie" je trosku nadnesenej teda a "romanticky" me popravde rovnou rozesmalo Ale teda FUJ FUJ FUJ FUJ! Takhle creepy (pardon, to se nabizelo) film jsem dlouho nevidel. Duplasse mam cim dal vic rad, fakt ze jo. A takovej hezkej kamaradsoft jen ve dvou lidech, kterej funguje, to je jeste plus navic. Pak, ze to nejde ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Kameraman prichádza pracovať ku chlapíkovi, ktorý má rakovinu a chce zanechať video-odkazy pre svojho nenarodeného syna. Chlapík je však čím ďalej tým podivnejší a kameraman nadobúda pocit, že v jeho blízkosti to nemusí byť práve bezpečné. Hororová found footage komédia, ktorá našťastie nie je FF preto, aby zakryla absenciu peňazí či talentu, ale preto, že to tak tvorcovia chceli zámerne. Na čo už v podstate poukazuje prítomnosť dosť známeho (prevažne z komédií) Marka Duplassa, ktorý si svoju úlohu podivného hostiteľa vyložene užíva. Celý film vlastne „stvorili“ on s režisérom; napísali si to, aj odohrali. Komédia to moc nie je, skôr horor s niekoľkými vtipnými momentmi a tak, ako pomerne pohodovo začína (hoci určitý divný nádych to má už od začiatku), tak sa postupne vyvíja čoraz znepokojivejším smerom, až sa to nakoniec uzavrie v bizarne pôsobivom finále. Nie je to síce žiadny zázrak, ale aspoň dôstojný príklad fungujúceho found footage hororu. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Nebyť Creep found footage, fungovalo by to lepšie aj ako horor, aj ako komédia; zbytočne si zväzovali ruky. A že záverom dali forme efekt a logiku? A stálo to celé zato? Vlastne hej, ale minimálne ten Peachfuzze by mal potenciál kľudne na niečo väčšie. 70%. Ps: Posledný záber vystrihnúť a poslať späť niekam 25 rokov dozadu ()

Avathar 

všetky recenzie používateľa

No, komédia... Možno aj hej, ale takým veľmi špecifickým cynickým a škodoradostným spôsobom. A rovnako špecifický romantický príbeh :D Úžasne napínavé a unsettling po celú dobu stopáže. Pritom to atmosféru buduje v základe úplne minimalistickými a jednoduchými (až banálnymi) scénami. Duplass je vážne CREEP as fuck, pre diváka (a hlavného hrdinu) totálne nepredvídateľný. Ten úplný záver mi tam prišiel trochu naviac (dalo sa to domyslieť), ale to je asi jediná väčšia výtka. ()

Pedestrian 

všetky recenzie používateľa

Ten konec je podle mě pěkně debilní, že si to uvědomovali i sami tvůrci, ale vem to čert, takhle creepy věc jsem už dlouho neviděl. Velice účelně natočené, děsivě autentické (k vyvolání strachu nejsou zapotřebí žádné nadpřirozené síly, stačí jedna reálná situace, ve které by se mohl ocitnout prakticky každý). Jeden z prozatimních hororů roku, tagům "komedie" a "romantický" vůbec nevěnujte pozornost. Propotil jsem nejedno triko a fakt to nebylo venkovníma třicítkama. Americký nezávislý horor jede! ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (4)

  • Většina filmu je pouze improvizace. Herci měli ve scénáři napsáno například jen: „Jízda autem, zatímco se natáčí na kameru. (MeanWhile)
  • Pracovný názov filmu bol Peachfuzz. (BoredKid)
  • Film nemá úvodní titulky a název filmu se objeví až na konci. (pornogrind)

Reklama

Reklama