Reklama

Reklama

Láska na vlásku

  • Česko Láska na vlásku
Trailer
Rozprávka / Rodinný
Slovensko, 2014, 111 min

Predloha:

Mark Twain (kniha)

Kamera:

Ivan Finta

Hrajú:

Samuel Spišák, Celeste Buckingham, Tomáš Hanák, Gabriela Dolná, Judit Pecháček, Štefan Šafárik, Tomáš Matonoha, Karol Čálik, Jakub Spišák, Ľudovít Cittel (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Na kráľovskom hrade sa princ Matej cíti ako väzeň. Otec ho prinúti zasnúbiť sa s princeznou Beatrix, ktorú nemiluje. Matej využije náhodné stretnutie s tulákom Tomášom, ktorý je jeho identickým dvojníkom. Chlapci si vymenia šaty a dohodnú sa, že si na jeden deň vyskúšajú život toho druhého. Ráno Mateja neprávom obvinia z krádeže a uväznia. Tomáš musí zostať na hrade a aj keď sa snaží presvedčiť kráľa, že nie je pravým princom, nik mu neverí. Obaja chlapci sa musia postaviť zoči voči svetu, ktorý dosiaľ nepoznali, dospieť a naučiť sa niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia. Odmenou im bude, že obaja nájdu pravú lásku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (342)

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Ale já nemám koně !!" - "Ale já mám.. Tele !!" ;) Docela příjemné překvapení od sousedů, vzhledem k nulovému očekávání, které vypráví poměrně ošoupaný příběh o tom, že před skutečným životem a pravdou se zkrátka nedá utéct, sice působí jako polotovar, co doplácí zejména na užívání známých motivů z klasik, aniž by je však jakkoli funkčně využil či rozvíjel, ty jsou prostě jen včleněny do scénáře jen tak, jen aby v něm prostě byly, místy poněkud jalový dialog - Byť si tedy nejsem vůbec jistý, do jaké míry ho ovlivnil překlad a ten obludný a zbytečný dabing.. - a především dramaturgie, nezvládnutá rytmizace snímku, a tak i nulová síla těch stěžejních scén, na čele s tou, při níž umírá král, jehož si mimochodem zahrál překvapivě velmi dobrý Tomáš Hanák.. Dokonce i druhý český Tomáš, totiž Matonoha, si ty svoje kreace padoucha sympaticky dokázal ubalancovat na hraně s přepjatostí.. Přiznávám, že jsem dokázal jen velmi těžko rozklíčovat, v čem vlastně režisérka Mariana Čengel - Solčanská stojí nejpevněji v kramflecích, cítím snad jen jakési snahy o delší poetické objektivy, které však kazí příliš ostré nůžky vzhledem k délce záběrů, opatrné tempo a jemný humor, který snímku slušel, ačkoli se s ním dost šetřilo.. Příjemná záležitost, leč bez napětí, kde jedinou větší akci přináší nedopointovaná scéna s vlky, a čehokoli zapamatování hodného, včetně nulových ženských charakterů, když ani nevýrazná hvězdička Celeste Buckingham nemá co hrát.. Z tohohle se prostě nová Šialene smutná princezná nestane, a o vlásek to rozhodně nebylo.. ()

Disk 

všetky recenzie používateľa

Z nějakých neznámých důvodů dosti podceňovaná pohádka. Inspirací pro Lásku na vlásku byl román Marka Twaina Princ a chuďas, ovšem uplatněn byl pouze prvek záměny obou mladíků. Můžu vytýkat dílčí nedostatky v podobě pár scénáristických nedotažeností, ale jinak je Láska na vlásku hodně příjemná záležitost. Výprava je na středoevropské poměry úžasná, režie a tempo hodně fajn, hudba taktéž a herecký casting též solidní, včetně dvojité porce totálně sexy Samuela Spišáka, který tu dost často ukazuje hruď. Slušný je též český dabing, i když bych klidně uvítal i původní slovenskou verzi. Láska na vlásku si určitě zaslouží pozornost a jde o jednu z mála současných pohádek, které lze sledovat zcela v pohodě. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Zbytočne zlé prvé ohlasy. Pohodová rozprávka, lepšie zrežírovaná ako napísaná, ktorá sa stále drží tradície slovenskej rozprávky a je (našťastie) na hony vzdialená tej modernej českej. V českom dabingu sú odstránené nedostatky v artikulácii Celeste Buckingham. Príbeh je skôr o situácii zámeny dvoch ľudí (Princ a bedár) ako nejakom dejovom vývoji, ale film pekne odsýpa hlavne vďaka sympatickému výkonu mladého Spišáka. Prekvapivo funkčný mix známych motívov... ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Trochu priveľa kritiky tu vidím, trochu neprávom. Vzhľadom na mizernú úroveň českých a slovenských rozprávok z posledných rokov (za zmienku stojí jedine Sokoliar Tomáš a Anděl páně) som veľa neočakával. Scenár nie je bohviečo, ale na druhej strane sme v žánri rozprávka, takže nechápem, čo za zápletky tu poniektorí čakali. Kritizovať by sa dalo, ale nájdu sa aj pozitíva. Najväčší prešľap - chýba tu humor, bez toho to v rozprávkach veľmi nejde. Zaregistroval som množstvo momentov, kde mi chýbala hudba, okrem toho C. Buckingham naspieval peknú pieseň k filmu, dokonca v i v českej a anglickej verzii, ktorú vo filme mohla kľudne odspievať. Jej herectvo to je iná kapitola. Zatiaľ na to nemá. S. Spišák hrá o niečo lepšie, ale jeho prejav mi stále príde taký chlapčenský, nesmelý, Musí sa do toho viac oprieť. Jeho české predabovanie, to už bolo ono, ale to bude skôr problém jeho hlasu ako takého. Pochváliť treba J. Bárdos, ktorá jediná pôsobila prirodzene. Ok, tak ešte T. Hanák a M. Bahúl, ale on nedostal toľko priestoru. Rukopis režisérky je veľmi podobný tomu vo filme Lietajúci Cyprián. Vie predať atmosféru, interiéry, exteriéry, fakt krásna kamera, príjemný look, ale to nestačí. Možno nabudúce. 60%. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne tri hviezdičky. No ani nie dva týždne po tom, ako som film videl, si z neho temer nič nepamätám. Teda až na mdlú spomienku na rovnako mdlé herecké výkony a dej. A to je tak zhruba všetko, čo môžem o tejto rozprávke povedať. Žiadna diera do filmového sveta kultových/ zapamätateľných rozprávok sa nekoná. Maximálne tak výplň na vypchatie diery, zívajúcej po vytvorení nových slovenských rozprávkových príbehov. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (18)

  • Samo Spišák uvedl: „Režisérka (Mariana Čengel Solčanská) měla jasnou představu o tom, co chce. Snažil jsem se co nejvíce přiblížit k její představě. Doufám, že se to alespoň částečně podařilo. Všichni kolegové byli výborní a spolupráci s nimi si mohu jen pochvalovat. A co se týče Celeste, tak ta mě velmi překvapila. Byla naprosto skvělá. Věděla přesně, kdy a jak má reagovat a tvářit se.“ (SONY_)
  • Jeden z kaskadérov, ktorý v náročných šermiarskych a jazdeckých scénach zaskakoval za Samuela Spišáka (Matej/Tomáš), si nebezpečne zlomil ruku.
    (Zdroj: sme.sk)

Reklama

Reklama