Reklama

Reklama

Na návšteve

  • Česko Na návštěvě (viac)
Trailer 1

Becca a jej mladší braček Tyler trávia týždeň na farme svojich starých rodičov v Pensylvánii, kam ich vyslala mama, aby si zatiaľ oddýchla s priateľom na dovolenke. S rodičmi sa matka už dávno nerozprávala a celé roky ich nekontaktovala po tom, čo od nich utiekla. Deti svojich prarodičov nikdy nevideli a tešia sa na návštevu. Becca má kameru a tajne chce nakrútiť o starkých dokumentárny film, aby ich sama lepšie spoznala, a tiež presvedčila mamu, aby sa s nimi po rokoch konečne udobrila. Počas pobytu na farme však Becca a jej mladší braček Tyler postupne objavujú temné tajomstvá prarodičov. A pomaly chápu desivú skutočnosť - čím viac toho ešte odhalia, tým väčšmi sa znižujú ich šance na návrat domov. Počas videohovoru s matkou jej deti ukážu film s prarodičmi. To, čo odhalia, ich všetkých šokuje a vydesí na smrť. Jedinou záchranou je okamžitý útek. Ale ten nebude jednoduchý. Starkí už majú svoj plán a začína sa neľútostný boj o život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (600)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nenechajte sa odradiť nezaujímavým úvodom, toto je jeden s tých filmov, ktorý postupne graduje. Úvod mi prišiel taký nemastný neslaný, postavy ani príbehom to moc nevedelo upútať, ale ako náhle M. Night Shyamalan spustí svoje hororové lakačky a rozbehne v pozadí aj zaujímavý a trošku šokujúci príbeh, tak si poviete, že Night je späť. 75% - 4* ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $5miliónovTržby USA $65,206,105Tržby Celosvetovo $98,450,062Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,660,934Tržby za predaj DVD v USA $3,256,132║ domáce video od Shyamalana, ktoré je ďaleko pozerateľnejšie než x ďalších, čo ročne vzniká, hlavne s tou hororovou tématikou, tu sa pekne pohral z očakávaniami a ponúkol, príbeh s pevnými nohami na zemi, z časti aj uveriteľný, dejom ktorý na daný druh filmu neponúka nejaké zbytočné nudné pasáže a necháva diváka v napätí a očakávaniach, v pohode priemer /60%/ ()

Reklama

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Ve scénáři jsou strašné logické díry, chování některých postav v určitých situacích je lepší nekomentovat a celé je to silně průhledné. Samotný found footage styl už zdaleka nepůsobí jako ozvláštňující prvek, ale spíše jako přežitá umělecká volba, v rukou obou dětí navíc krajně nerealistická a příliš "dokonalá". Na druhou stranu důmyslná hra s pravidly několika žánrů, diváckými očekáváními v dílčích momentech a grandiózní výkon Deanny Dunagan. Svou přiznanou až okatou filmovostí mi The Visit připomínal Raimiho Drag Me to Hell. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

M. Night Shyamalan sa po niekoľkých vysokorozpočtových a na môj vkus až príliš komerčných záležitostí, ktoré som pre istotu radšej vynechal konečne zase vrátil k menším filmom a nedopadlo to vôbec zle. Síce som tomu spočiatku ani moc neveril, predsa len je tento hororový subžáner found fountage v poslednej dobe dosť využívaný a tým pádom už ani zďaleka tak atraktívny, ako kedysi a navyše som v tom ani vôbec nevidel žiadny potenciál, od dvojice súrodencov na návšteve u svojich nikdy nepoznaných starých rodičov som čakal prinajlepšom len priemernú žánrovku, ale s výsledkom som teda nadmieru spokojný. A navyše sa potvrdilo, že Shyamalan má v sebe stále talent, keďže dejovo to vlastne nie je ničím výnimočné, aj keď ten jeden zvrat je predsa len nečakaný a film posunie ešte o niečo vyššie, ale aj tak to skutočne zostane len u tej návštevy podivných, no aj tak vlastne relatívne uveriteľných príbuzných, tu sa žiadny prechod do iného subžánru s nejakým tým nadprirodzenom nekoná, ale Shyamalan z toho dokázal vyťažiť maximum a verím tomu, že v rukách drvivej väčšine nielen žánrových tvorcov by sa to celé rozpadlo. Lebo celá tá hororová línia je na prvý pohľad vlastne úplne absurdná, predtým by som vôbec neveril, že niečo takéto aj môže fungovať, aby to nepôsobilo len nechcene smiešne, alebo rovno trápne, no tu to funguje. A tak nielen, že sa na to väčšinu času pozerá viac, než dobre, pričom mi tu až prekvapivo dobre sadlo aj to neustále využívanie techniky, ale aj jednotlivé hororové sekvencie sú napriek absurdnému obsahu napínavé a celkovo výborne zvládnuté, už naháňačka pod domom jasne naznačila, že toto bude zaujímavá záležitosť, ale bez problémov je na tom aj humor, pár krát som sa musel zasmiať. Veľkým plusom sú aj postavy, detské duo je až prekvapivo sympatické a páčil sa mi ich prístup, ktorý je navyše aj na pár momentov uveriteľný, ale ani starí rodičia nesklamú, samozrejme obzvlášť stará matka, ktorá to zvládla perfektne. A tak som si The Visit síce pozrel vlastne len kvôli Shyamalanovi, keďže som bol zvedavý, ako sa podaril jeho návrat k menším filmom, ale výsledok dopadol nad moje očakávania. Nie je to žiadny žánrový klenot, ktorý by som potreboval vidieť viackrát, ale jeho potenciál sa už snáď ani lepšie zvládnuť nedal. Výborná práca a som zvedavý, s čím Shyamalan príde najbližšie. 75% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

No áno, poslať svoje deti samé len tak rodičom, s ktorými sa už dlho nebavíme, asi nie je najlepší nápad. To si treba pamätať. Ďalší z dlhého radu hororových thrillerov, ktorý sa v prvom rade snaží hrať na atmosféru. Tá je zároveň aj to najlepšie, čo film ponúka, nemôžem sa však ubrániť pocitu, že sa v tomto smere dalo urobiť viac. Kvázi až posledná polhodinka robí z tohto snímku hororovú parádičku, to je polhodinka, ktorá vážne stojí za to. Na druhú stranu, koniec som si predstavoval trocha inak. 70/100 ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (14)

  • Ze dne na den a dokonce i během dne se v různých scénách rapidně liší množství sněhu, který pokrývá dům a přilehlé okolí. (Alfréda)
  • Fotoaparát, který zústane v obývacím pokoji, aby sledoval přes noc babičku, je typu 60D. Ten se ovšem sám bez jakékoliv akce vypíná po 12 minutách nahrávání. Nahrávat s ním je tedy nemožné. (hansel97)

Súvisiace novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (viac)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (viac)

Reklama

Reklama