Reklama

Reklama

Film Otcovia a dcéry zachytáva vzťah dieťaťa a rodiča, ktorí napriek starým krivdám, ktoré počas života utŕžili, sa snažia znovu k sebe nájsť cestu... Jack Davis (Russell Crowe) sa musí po tragickej smrti svojej manželky sám postarať o ich päťročnú dcérku Katie (Kylie Rogers). Jack je slávny spisovateľ, držiteľ Pulitzerovej ceny, ktorý po smrti manželky trpí depresiami a duševnou poruchou. Po smrti ženy zvádza boj nielen so zdravotnými problémami, ale aj s výchovou svojej dcéry, ktorú nadovšetko miluje. Keď však prepukne jeho choroba, musí Katie zveriť do výchovy príbuzným. O 25 rokov neskôr už dospelá Katie (Amanda Seyfried) žije promiskuitný život na Manhattane. Neustále sa konfrontuje s minulosťou, bojuje s vnútornými démonmi, ktorí ju prenasledujú od jej problematického detstva. Záchrannú ruku jej podá mladý muž Cameron (Aaron Paul)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (25)

Trailer 1

Recenzie (194)

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Na vyšší známku to nevytáhnu, protože té rozcajdanosti bylo až moc, vlastně si říkám, že kdyby role Amandy byla pojata chladnokrevněji, že by snímek dostal lepší švih. Ale nebylo to špatné, ani špatně zahrané, to ne, v závěru mi vadila polopatičnost, ňahňání se, přitom vůbec neřeším, že navázat vážný vztah s partnerem snů, bývá pro někoho zraněného problém. Není to zas tak neobvyklé. Film, který opakovaně vidět nemusím, Aaron opět výborný! ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Primár Chocholoušek by mal radosť. A iste nielen on. Aj všetci muži by boli úplne nadšení. Ak by sa každá žena s citovou traumou z detstva správala ako posledná štetka, tak to by mohli profesionálne šlapky rovno zbaliť živnosť. Toľko voľnej lásky, ach! Druhý aspekt je Russell Crowe a jeho záchvaty. Všetky tie psychosomatické, trasľavé a k smrti vedúce stavy som videla toľkokrát, že už ma to k slzám neprivedie. Hlavne celá juhokórejská kinematografia je na podobných telesných deterioráciách asi aj fundamentálne založená. Menej ako tri hviezdy sa tomu ale udeliť každopádne nedá, pretože to nie je žiadny nudný a plytký film. Opakované sledovanie neprichádza do úvahy. ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

"Typicky americké" je typické české hodnocení. Pro mě je to typicky krásný film, který vznikne tak, že z herců je cítit upřímnost, a mně je pak srdečně fuk, o co v něm jde. Jestli se něco opakuje, další věci zas něco připomínají a některé se dokonce i dají předpovědět, no tak to mě u krásných filmů zajímá asi tolik, jako u krásných holek jméno jejich prvního kluka. Nebroušený balvan Crowe a kopretinka Amanda předvedli náramnou ukázku vztahu, který chci i nechci zažít zároveň. ()

harfuska 

všetky recenzie používateľa

Ďalší film, v ktorom Russell trpí duševnou poruchou a máva záchvaty, asi nezvládnem. Už teraz ma chytá triaška, len čo vidím jeho tvár. Ale asi sú mu tieto role súdené. Rovnako tak má zas Amanda veľké smutné oči, aby človeka rozplakali. A ja som veru plakala. Áno, ja osobne. A to mi naposledy tiekli slzy, keď sa Leonardo ponoril za Titanicom na dno. Celý príbeh bol pretkaný spomienkami na minulosť a bolo z neho cítiť silné emócie. Tú ťažobu na hrudi som prežívala s ňou a bola čím ďalej, tým vačšia. S blížiacimi sa titulkami sa moja nálada presúvala do záporných hodnot a jediné, po čom som túžila, bolo vziať flašu chlastu, zavrieť sa do spálne a s nikým aspon týždeň nekomunikovať. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Russell Crowe svoji roli zahrál bravurně. Scény s ním a jeho filmovou dcerou se mi líbili. Pak se to však začalo prolínat se záběry ze současnosti, kde hrála dospělou dceru Amanda Seyfried a to se mi naopak vůbec nelíbilo. Měli to nechat jenom z té doby, kdy byl taťka s dcerou, protože s těmi scénami ze současnosti se ten film hrozně vlekl. ()

Galéria (146)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)
  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)

Reklama

Reklama