Reklama

Reklama

Behind The Mustache

všetky plagáty
Dokumentárny / Krátkometrážny
USA, 2007, 9 min

Obsahy(1)

Dokument hovorí o mliečnom priemysle a jeho obetiach. Kravy sú umelo oplodňované, aby produkovali mlieko. Teliatka, pre ktoré ho produkujú, sú predané do bitúnkov. Tento dokument sa zaoberá situáciou v Kalifornii, kde je viac ako 80 000 teliatok ročne zabitých pre mäso. Ale Kalifornia je iba príklad. Takýto proces umelého oplodňovania a odoberania mláďat prebieha všade na svete, a to aj na všetkých bio-farmách. Dokument vyrobila organizácia Farm Sanctuary. (whack)

(viac)

Recenzie (3)

whack 

všetky recenzie používateľa

Tento dokument od organizácie Farm Sanctuary hovorí o mliečnom priemysle a jeho obetiach. Kravy sú umelo oplodňované, aby produkovali mlieko. Teliatka, pre ktoré ho produkujú, sú predané do bitúnkov. Tento dokument sa zaoberá situáciou v Kalifornii, kde je viac ako 80 000 teliatok ročne zabitých pre mäso. Ale Kalifornia je iba príklad. Takýto proces umelého oplodňovania a odoberania mláďat prebieha všade na svete a to aj na všetkých bio-farmách. Dobrú chuť. (Vo videu nie sú zábery z porážky na bitúnkoch, iba zábery z fariem.) ()

schizmo 

všetky recenzie používateľa

Vždy mě pobaví pobouření lidí, kteří se ohrazují proti srovnávání holokaustu během války a moderního současného holokaustu, který každý den probíhá za zdmi a ohradami velkochovů. Za doprovodu temné ambientní hudby tenhle krátkometrážní dokument ukáže paralelu mezi oběma bezprávími, které bylo na obětech pácháno tenkrát i dnes. Ono totiž zacházení se zvířaty ve velkochovech pro masný a mléčný průmysl je úplně totožné, je pácháno na živých tvorech, kteří jsou zbaveni svých práv a odsouzeni k smrti. Bez obhájce a poroty. Tenhle dokument si bere pod lupu mléčný průmysl, speciálně pak odebírání sotva narozených telat svým matkám. Buďme rádi, že záběry jsou jen z farem a video je prosté všech autentických zvuků, protože tolik nářku, kolik by se vešlo do těch deseti minut, byste jen tak neustáli. Ona totiž každá matka truchlí pro své mládě a každé mládě pláče pro svou matku, zvlášť pokud ví, že jeho smrt připadá ke dni jeho narození... ()

Reklama

Reklama

Reklama