Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (viac)

Šílená fantazie Stephena Kinga ožívá ve třech filmových povídkách plných děsu a hrůzy, ke kterým napsal scénář praotec moderního hororu George A. Romero. Myslíte, že dřevěné sochy se nedokážou pomstít za smrt svého majitele? Tak to se raději vyhněte indiánovi z prvního příběhu. O tom, že zákazy koupání by se měly respektovat, vás dozajista přesvědčí hlavní hrdina druhé povídky. Příběh třetí pal potvrdí, že od automobilové nehody byste ujíždět neměli. Přejetý stopař by se mohl vrátit a tentokrát po vás nebude chtít pouhé svezení... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (109)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Náčelník Drevená hlava-to je názov prvej poviedky.Je to o obchodníkovi,ktorý je dost dôverčivý a vlastní sochu dreveného náčelníka.Potom ich vo svojom obchode prepadnú traja drzí primitívi.Potom sú obaja jedným z tých utočnikov zabitý a ten náčelník ožije a pomstí sa.Na mňa to vplývalo ako pokus o vtip,chvíľku to bolo dramatické a malo to aj krvavo-červene sfarbenie ale nič viac.Tak toto bol neskutočne nepodarený pokus o originalitu. World-Dva páriky si idú zaplavat do jazera.Len si nevybrali najšťastnejšie.Lebo ich ohrozuje niečo ako naftový fľak ale toto taky fľak nie je,tento má rád mäsko.Tým hercom som neveril ani hovno,keď bolo najhoršie tak sa mi zdalo,že sa usmievajú.V tieto časti nebola núdza o atmosféru a malo to aj chvílkove napätie.Ale tu sa zas doplácalo na nelogickosť postáv aj príbeh bol dost bizarný.A triky ok. Stopár-Vodička zrazila stopára a ušla z miesta činu a ten mŕtvy stopár ju začal prenasledovať.Malo to dosť silne gore,ale to je tak asi všetko,čo môže tento diel ponuknut.ako celok veľmi slabí poviedkový film,keby nebolo toho atmosferického druhého dielu tak dám aj odpad.Skoro ani napätie či atmosféru to nemalo.A zabaliť to do komixovej nepodarenej animácie tiež nebolo moc dobre riešenie. ()

Lhurgoyf 

všetky recenzie používateľa

Už som to tu niekde písal, ale poviem to ešte raz: Kingove poviedky na plátne proste nefungujú. Drvivá väčšina z nich, ak nezapadá do šedivého priemeru, tak sa kúpe v hrozných sračkách. Creepshow (našťastie?) patrí do toho priemeru. Film pozostáva zo série štyroch hororových poviedok, ktoré bohužiaľ nie sú ani zaujímavé, ani desivé. Jediná poviedka, ktorá ma zaujala, má názov The Raft. Skupina tínedžerov sa kúpe niekde v odľahlom jazere, kde ich začne ohrozovať neznámy sliz (podobnosť s The Blob čiste náhodná). Po menších komplikáciách sa im podarí dostať na nejaký raft ukotvený uprostred jazera. Tu obkolesení slizom a vystrašení na smrť sa rozhodujú, čo ďalej. Cool. ()

Reklama

willis 

všetky recenzie používateľa

Jinak ten nejzajímavější příběh vyšel i u nás pod názvem Prám 2x, ve sbírkách Hodina děsu(1992)a Mlha (2007). Povídka je samozřejmě ještě o něco lepší a s tou skrvrnou si mohli aspoň trochu víc pohrát aby nevypadala jako kus igelitu v rybářský síti. V samotné povídce své oběti dokáže dokonce přitahovat nějakými hypnotickými duhovými barvami.Další dvě povídky jsou ale podprůměrné jak námětem, tak zpracováním.... škoda. ()

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Na Plíživém děsu je nejhodnotnější literární nápad Stephena Kinga, tzn. záplatka resp. pointa jednotlivých povídek. Romerův scénář Kingovy povídky více méně mechanicky převádí do filmové podoby a nic podstatného nepřidává, no a tuctová režie Michaela Gornicka je ten prvek, který film znehodnocuje, protože je jednoduše nenápaditá a nabídnutou šanci nedokáže zpracovat. Chybí tady skutečná hororová atmosféra, práce s detailem, se zvukem a kamerou. Tři hvězdičky nakonec zachraňuje nadhled, který je obsažený především v ironicky laděných animovaných pasážích, které spojují jednotlivé povídky a tvoří i jejich apendix. Mohla by to být nakonec kvalitní hororová komedie, kdyby tvůrci jednotlivé povídky odlehčili větším množstvím takových momentů, jako bylo odkrknutí na konci druhé povídky s názvem Prám. Ve srovnání s Kingem je vidět, jak je film ošizený. Tam, kde si King dokáže na celé jedné stránce textu pohrát se smrtí jednoho ze svých hrdinů, tam uspěchaní tvůrci Plíživého děsu jeho konec odbydou třísekundovým záběrem. Celkový dojem: 50 %. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

V tejto časti Creepshow sa divákom prihovorí aj uvádzač, tri poviedky sú pochopiteľne dlhšie aby to vyšlo na aspoň 90 minútový film ale za prvou časťou zaostávajú asi všetky, aj keď opäť treba vziať do úvahy že od ich natočenia už uplynulo 35 rokov a rozhodne to nebol nijako nákladný príbeh. Dnešný seriál vo väčšine svojich epizód ponúkne o niečo lepšie príbehy, na druhej strane jeho tvorcovia majú výhodu spomínaných 35 rokov takže porovnávať ich je pomerne ťažké. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (3)

  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)
  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)

Reklama

Reklama