Reklama

Reklama

Public Image Limited - Public Image

(hudobný videoklip)
Krátkometrážny / Hudobný
Veľká Británia, 1978, 3 min

Obsahy(1)

Keď sa v roku 1978 rozpadla skupina "Sex Pistols", jej spevák John Joseph Lydon (známy ako Johnny Rotten) ihneď založil novú kapelu. Nazval ju Public Image Ltd (PIL). Ich prvý, debutový, štúdiový album sa volá "First Issue". Pieseň Public Image je na ňom v poradí piatou skladbou. Album i videoklip k songu Public Image natočili v zostave: Johnny Rotten - spev, Keith Levene - gitara, Jah Wobble - basgitara, Jim Walker - bicie. (MM_Ramone)

(viac)

Recenzie (4)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Keď sa v roku 1978 rozpadla anglická punková skupina Sex Pistols, tak jej spevák John Joseph Lydon (známy ako Johnny Rotten) ihneď založil novú kapelu. Nazval ju Public Image Limited (PIL). Ich prvý, debutový, štúdiový album sa volá "First Issue". Pieseň "Public Image" je na ňom v poradí piatou skladbou. Album i videoklip ku songu "Public Image" natočili v zostave: Johnny Rotten - spev, Keith Levene - gitara, Jah Wobble - basgitara, Jim Walker - bicie. Ani zďaleka to nie je tak silná a divoká formácia ako boli Sex Pistols. *** ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Ak si niekto priskotačí na pódium s pivkom v ruke, to je v tomto prípade rešpekt. Prečo? Nie kvôli chmelu, ale kvôli rešpektu. John ( Johny Rotten ) Lydon ( bol ) je pán. ()

Reklama

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Zásadný singel z jedného z najzásadnejších albumov vývoju punk rocku PiL - First Issue. Po rozpade krátko a sebadeštruktívne fungujúcich Sex Pistols dal frontman John Lydon dokopy nové hudobné zoskupenie Public Image Limited (PiL). Pôvodnú agresivitu a konfliktnosť pištolí v nej transofmoval do avantgardnejšieho výrazu, ktorý odkazuje na to najlepšie zo začiatkov, zapája do hry viac hudobného umu, vysmieva sa disku, experimentuje s kompozíciou skladieb, úsečne a trefne kritizuje stav spoločnosti... PiL je vzhľadom ku svojej experimentálnej povahe, posúvajúcej, redefinujúcej či dokonca búrajúcej hranice ideologicky vyhroteného žánru niečo ako Pink Floyd vo svete punku. ___ Svoje avantgardné ambície PiL ďalej naplno rozvinul na nasledujúcich dvoch albumoch - zvukovo futuristicky chladnom Metal Boxe a úplne odviazanom, aj na punkové pomery veľmi neortodoxnom albume The Flowers of Romance. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Píseň zahráli v červnu 2018 jako hlavní kapela na Jarocin festivalu v Polsku. Doporučují shlédnout nový dokument o Lydonovi Publig image is rotten se spoustou dobré hudby. ()

Zaujímavosti (4)

  • Časopis NME zařadil v roce 2014 skladbu na 242. místo mezi Nejlepší skladby všech dob. (Epistemolog)
  • V roce 2005 byla basová linka zařazena na 18. místo mezi Nejlepší basové linky všech dob časopisem Stylus Magazine. (Epistemolog)
  • Singl vyšel na 7palcovém formátu a na B straně byl „Cowboy song“ a vyšel 13. října 1978. (Epistemolog)

Reklama

Reklama