Reklama

Reklama

Ľadové peklo

  • Česko Zánik (viac)
Trailer

Počas evakuácie ľudí do bezpečnej zóny, potom, čo svet postihla zombie apokalypsa, prichádza Jack pri útoku krvilačných beštií o svoju milovanú manželku. Jednými z mála, ktorí prežijú, sú jeho dcéra Lu, ktorá bola v čase ataku bábätkom, a najlepší priateľ Patrick, ktorého následné okolnosti zmenili natoľko, že z ich vzťahu s Jackom sa vytratilo to najcennejšie, dôvera. Aby toho nebolo málo, všetkých preživších zasiahne ďalšia katastrofa. Celá planéta sa pokryje hustým snehom, pričom mrazy dosahujú hlboké mínusové hodnoty. Kto sa nedokáže pred krutou zimou schovať, nedožije sa nasledujúceho dňa. Rovnaký osud okrem ľudí postihne aj krvilačné beštie, to sa však zmení v okamihu, kedy zdanlivo zo dňa na deň nemŕtvi získavajú voči mrazom imunitu. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (194)

zsn odpad!

všetky recenzie používateľa

Nenávidím filmy o zoombie, infikovaných lidech měnících se ve zrůdy, o městech, které podléhají invazi, o rabování amerického Kauflandu. Kdo se sníží k režii něčeho takového, ten už je na samém dně své kariéry. Nenavratitelná ztráta času, ostuda španělské kinematografie, která si do filmu ještě navíc nacpe seriálem protekčního synka. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Španieli vedia aj lepšie. A konkrétne aj režisér Vivas, pre ktorého je to po vydarenom Uneseni (2010) malý krok späť. Zánik je technicky slušne zvládnutý, komorný zombie horor, natočený za pár miliónov v peknom snehovom a uzimenom postapokalyptickom svete. Film nebol zlý, ale vo všetkých ohľadoch od príbehu(ktorý sme videli v podobných obmenách už stovky krát) cez hercov, scenár (vykreslenie vzťahov medzi postavami a ich vývoj) až po akciu je všetko len priemerné. 55% ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Je to taka nizkorozpoctova variacia na Ja, Legenda odohravajuca sa v zasnezenom zapadakove. Jednu hviezdicku davam za originalne prostredie. Zombici a zasnezene prostredie sa tak casto nevidi. Pol hviezdicky davam za solidny uvod a pol hviezdicky za originalne zmutovane zombi. Bohuzial to je vsetko, co za nieco stoji. Hlavné trio postav je hrozne debilné a cely cas sa spravaju nelogicky. Zmutovani zombici su sice vizualne zaujimavi, ale oproti klasickym zombikom su uplne neschopni a tym tu absentuje akekolvek napätie. Skôr som sa viackrat pousmial nad ich neschopnostou a finale je jedna velka fraška. Celkovo je pre mna film sklamanim a par zaujimavych vizualnych napadov neospravedlni to, ze zapletka a postavy su uplne na hovno. 4/10. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

V porovnání s těmi ostatními komorními postapy má tohle aspoň funkční atmosféru a ačkoli to v postavách a nastalé události nejde bůhvíjak do hloubky, ten pomalý vývin děje mi tu docela seděl. Nejlíp to ale stejně funguje na začátku, protože prostředek se na dlouhou dobu zasekl na jednom místě a když už konečně došlo k nějakému posunu, doufal jsem, že to bude mít pořádný závěr a skutečně k něčemu vypjatému a akčnějšímu došlo - jenže se mi to líbilo jen do té chvíle, kdy režisér nevytáhl ten nejokoukanější zvrat se sebeobětováním (a nepíšu to jako spoiler, jelikož je to prostě něco, co už asi každý u tohohle očekává). Samozřejmě náležitě sentimentální podaný, jak jinak. A úplný závěr na mě taky moc nezapůsobil, protože oproti zbytku filmu přišel tak nějak nahonem. A využít ty silnější zombie se taky dalo víc. Takže asi tak, rozjezd to mělo skutečně solidní, ale ve finále z toho je jenom další průměrný horor. A jak moc je zapomenutelný mi ukáže až čas. 3* ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zombie je jedným z mojich najobľúbenejších horrorových subžánrov. Videl som už mnoho filmov o oživlých mŕtvolách a etše vždy si rád pozrem ďalší. Máloktorý ma však už dokáže niečím prekvapiť. Ale občas sa to predsa len niektorému snímku podarí. Tak tomu bolo i v tomto prípade. Čakal som bežný akčný zombie horror, ale zhliadol som premyslenú, komornú, post-apokalyptickú, horrorovú zombie drámu. Španielsky režisér Miguel Ángel Vivas natočil výborný film. **** ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (6)

  • Film měl pracovní název Welcome to Harmony. Tvůrci zvažovali, že se tak bude jmenovat i po dokončení. Nakonec se však rozhodli pro název Extinction. (Terva)
  • Přestože vládne arktická zima, nikdo si nebere ponožky. (PROCESOR)
  • Ve filmu se objeví český samopal vz. 58 v provedení s RIS předpažbím. (SsgtJira)

Súvisiace novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (viac)

Reklama

Reklama