Reklama

Reklama

Kate Abbottová (Milla Jovovich) patrí k najlepším agentom americkej štátnej bezpečnosti a v súčasnosti je pridelená k tímu strážiacemu americké veľvyslanectvo v Londýne. Jej poslaním je odhaliť teroristov, ktorí sa nepoznaní snažia vstúpiť na územie Spojených štátov, a zabrániť im v tom. Keď jedného dňa príde o život Malťan pokúšajúci sa dostať sa do USA na falošné papiere, Kate sa pustí do pátrania, ktoré ju zavedie na stopu štvorice vedcov, expertov na výbušné chemikálie, ktorí už pred nejakým časom požiadali o vstupné víza. No než stihne informovať kompetentné úrady, dôjde k ničivému bombovému útoku, pri ktorom zahynú všetci jej kolegovia. Katein život sa v tej chvíli kompletne obráti hore nohami – ako jediná preživšia sa totiž v očiach vyšetrujúcich orgánov okamžite stane hlavnou, alebo presnejšie jedinou podozrivou z atentátu, čo v praxi znamená, že ju všetci, ktorí sa ako loveckí psi vydajú v jej stopách, chcú dostať radšej mŕtvu ako živú! Akoby to nestačilo, má v pätách aj tajomného nájomného vraha, prezývaného Hodinár. No i na úteku pred novými nepriateľmi Kate neprestáva sledovať stopu unikajúcich teroristov, čo ju zavedie rovno do New Yorku. A v tom momente sa jej zdanlivo bezvýchodiskový boj s časom i o vlastný život prehupne do tej náročnejšej fázy. Kate totiž zistí, že cieľom ďalšieho plánovaného útoku teroristov sa má stať obrovský dav na Times Square! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (188)

honajz 

všetky recenzie používateľa

To je tak neskutečně hloupá spatlanina! Přitom potenciál to má, vizuál je skvělý, kameraman kouzlí, co se dá. Ale scénář stojí na vodě. Postavy se chovají jako idioti, policie včetně ministryně obrany věří, že za vším stojí jedna ženská, která přitom asi těžko může být na několika místech současně, důkazy se válí policii u nosu, ale ta je ignoruje, v Londýně vybuchne velká továrna, ale jen jeden, dva lidi ví, že jde o dílo nějakého Hodináře, a policie pořád honí jednu blbou babu, která má víc štěstí než nějakého výcviku a přežívá jen díky obezličkám scenáristy. Prostě to uráží inteligenci. Kdyby si to nehrálo na velký film, ale šlo o tuctové béčko s Van Dammem, ok, proč ne? Ale takhle? Navíc ta politická korektnost - u pasové přepážky se zezadu zabírá muslimka s šátkem a hned vedle jeptiška se šátkem, jako hele, podívejte, je to to samé. Není, fakt že ne. Film v podstatě táhne jen Pierce Brosnan, i když v záporné roli. Mimochodem, nikdy jsem si víc nepřál, aby záporák zmlátil klaďasku, jako tady. ()

lucijelucije 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak jsem čekala Resident, a ono to nebylo ani tak z poloviny akční, jak jsem si představovala. Milla se mi v téhle roli nelíbila. Survivor byl neefektivní, plytký a nudný. Honička, která nikam nesměřovala. Až teda na ten malý dodatek, který v závěru byl dost zabedněný. Dvě hvězdy za Pierce, kterému jsem jeho špatnost opravdu věřila. ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Milla beží o život... Aj keď ten príbeh je v podstate len taký balast, ako aj vážne sa berúca špiónsko-teroristická omáčka, ktorú navyše dochutili niektorými ingredienciami, čo mi v USA hitovkách vyložene dvíhajú žalúdok (patriotický nádych, extra-dôležité bezpečnostné kamery vždy na správnych miestach, nekonečný komplex z 9/11, novoročná NY guľa...), tak som s tým nakoniec problém nemal. Millu mám rád, do takýchto úloh sa bezproblémovo hodí a bavila ma jej chytľavá, nepoľavujúca naháňačka s Piercom, ktorý s anti-bondovskou eleganciou zase ukázal, že nájomného vraha vie zahrať x-krát inakšie (moju najobľúbenejšiu kreáciu predviedol pred 10 rokmi v "The Matador"). Navyše je film kvalitne natočený, príjemne sa pozerá, odohráva sa vo fajn prostredí a má trochu ten old-school nádych, ktorý zafungoval aj v minuloročnom "Jack Ryan: Shadow Recruit". Mne to medzi závalom preefektovaných či preafektovaných akčákov dnešnej doby proste sadlo. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Nic naplat, je to snímek ryze vlastenecký a takřka oslavný, což potvrzuje epilog o tom kolika teroristickým útokům bylo v NY po 11. září zabráněno. Příběh začíná přísnými kontrolami na letištích, což zavání realismem, ale velmi záhy se to zvrátí do velmi známé šablony, takže následně započne dějová linka ničím nepřekvapující a naprosto předvídatelná. Milla Jovovich v roli dosti nezvyklé, neboť taková ženskost by se u ní po sérii snímků ´Resident Evil´ už snad ani nečekala. Postava bezpečnostní expertky kterou tu ztvárňuje, ale viditelně kypí jistou naivitou, takže je dosti podivné, jaká drsňačka se z ní na konci najednou stane. Pierce Brosnan v roli drsného a nechybujícího nájemného vraha dosti překvapil. Doplácí však na příšerný scénář, který ho nechá zemřít pod ruky právě oné naivní bezpečnostní expertky. Závěrečný souboj mezi nimi tak budí spíše posměch, než nějaké napětí. Děj je velmi trhaný a místy nepochopitelný. Vypadá to, že si nad tím nikdo moc hlavu nelámal. Je tu zkrátka velmi mnoho nelogičností a tak vzniká otázka, za jakých podmínek tohle vůbec vznikalo. Ne, tohle se rozhodně nepovedlo. Jen v jednom mě to přeci jen přesvědčilo. Až zase někdy budu číst po teroristickém útoku článek jak o tom vláda věděla a nic proti tomu neprovedla, vzpomenu si na tento film. Tady je mimo jiné ukázáno, jak vláda v takových případech pracuje. ()

Wargoo 

všetky recenzie používateľa

Po November man sa kedysi nudný a zženštilý Bond opäť našiel, tentokrát z tej druhej (lepšej) strany, a mne sa páči stále viac a viac. Rád by som si niekedy pozrel súboj Neeson / Brosnan napr. na štýl Heat :) , mohol by to byť zaujímavý nášup. Ale do ruky James McTeigua by som to nedal, nakoľko by mi asi mierne vadilo to, čo v tomto filme. Ako celok je film fajn, výborný záporák, atraktívna klaďáčka, akcie tiež nebolo málo, úmrtia boli, niektoré museli aj bolieť, ale v niektorých momentoch (bitka na Time square mrakodrape, naháňačka v metre a pohodový únik z "trezoru") mi prišlo, že to má Kate Abbott až príliš uľahčené. Režisér, resp. scenárista si mohli niekedy stiahnuť rukavičky, a vsunúť do jednotlivých scén o niečo viacej napätia, pretože bolo vždy vopred jasné, že sa Kate zasa z danej situácie sťastne vyvlečie ! Nakoľko však autor neprestrelil dĺžkou filmu, viem mierne prižmúriť oči, a dať filmu 4****, aj keď o niečo slabšie. 71,022% ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (viac)

Reklama

Reklama