Reklama

Reklama

Krížová cesta

(festivalový názov)
  • Česko Křížová cesta (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Maria má štrnásť rokov a vyrastá v rodine, kde sa matka priklonila k prísnemu katolicizmu a určuje tak smerovanie celej rodiny. Usilujúc sa vyhovieť svojej matke ako aj kňazovi farnosti, Maria berie vieru veľmi vážne. Kňaz je vcelku chápavý a vie, že k Bohu sa dá dospieť viacerými cestami. Matka netoleruje čo len najmenšiu úchylku. Jej Boh je dohliadač, ktorý tresce. Preto nechce, aby Maria spievala soul či gospel v chrámovom zbore alebo chodila na kultúrne podujatia, lebo hudba môže byť satanská a filmy škodlivé. Mariu trápi nemota jej maličkého brata a chce preň svoj život zasvätiť Bohu; zároveň by však rada bola moderná, nelíšila sa v škole od ostatných a pekne sa obliekala. Radikálny rozdiel medzi rigidným životom v rodine a voľnejšími pravidlami mimo domova ju vystavuje tvrdej skúške, ktorá je metaforicky vyjadrená ako štrnásť zastavení krížovej cesty. (IFF Bratislava)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2
Trailer 2
D: nemčina T: angličtina
01:58
Trailer 1
Trailer 1
D: nemčina
02:02

Súvisiace novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (viac)

Reklama

Reklama