Reklama

Reklama

Paddington nie je obyčajný medvedík. Pochádza z najtemnejších končín Peru, nosí červený klobúčik a viac než čokoľvek iné miluje marmeládové sendviče. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, teta Lucy ho pošle do Londýna, aby si našiel novú rodinu. Sám a opustený na paddingtonskej železničnej stanici pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste vôbec nie je taký, aký si predstavoval. Našťastie však stretne rodinu Brownovcov, ktorá sa ho ujme aj napriek kategorickému nesúhlasu otecka. Typicky slušný a nudný Brit sa totiž obáva, že zvieratko naruší jeho milovaný pokoj a poriadok. A jeho najhoršie obavy sa už čoskoro naplnia. Kdekoľvek sa ich maznáčik objaví, začnú sa odohrávať neuveriteľné veci. Rozkošný peruánsky medvedík svojimi bláznivými nápadmi obráti ich dom hore nohami a okolo seba šíri nepredstaviteľný chaos a skazu. Svojím úsmevom a dobrým srdcom si však nakoniec získa srdce celej rodiny a všetko zlé sa na dobré obráti. Šťastia a pohoda sa však skončia vo chvíli, keď si hovoriaceho medvedíka  všime zákerná riaditeľka miestneho múzea, ktorá ho chce vypchať a zaradiť do svojej zbierky ako nový atraktívny exotický exponát. (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 7

Recenzie (449)

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Naprosto rozkošný peruánský medvěd se skvělým anglickým vychováním hledá nový domov v líbivě kolorovaném Londýně, kde za každého počasí vyhrává bezvadný black latino band a vy mu i přes poněkud destruktivní následky chování nemůžete nepřát, aby jej našel u sympatické rodinky s fajnovým vkusem a unikl tak osidlům krásné padoušice... Ohledně pomerančové marmelády - jednou jsem si ji za britského týdne koupila v Lidlu - a byla pěkně hnusná :-) Viděno v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov, jako film, kde vystupuje převážně živočich. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Animace 9/10/// PLUS: příběh, animace hlavní postavy, charaktery postav, prostředí nejtemnějšího Peru, zápletka, všudypřítomné vtípky, fórky a narážky, v neposlední řadě neuvěřitelně vymazlená kamera MÍNUS: občasné pitvoření a přehánění některých herců (Nicole Kidman)./// Shrnutí: Trailer sice hodně napověděl, ale přesto v něm nebylo ukázáno to hlavní. Celkový charakter Paddingtona, který je neuvěřitelně vychovaný, slušný, zdvořilí a nemá předsudky vůči lidem, či cizincům. Rychle si ho zamilujete, stejně tak rodinku, která si ho vezme pod svá ochranná křídla. Zažijete s ním spoustu legrace a dobrodružství a uvědomíte si hodnotu rodiny a přátelství. Film je vhodný pro všechny věkové kategorie a zažijete u něj spoustu legrace a pěkných momentů. Rodinný film desetiletí./// Celkem 86%/// ()

Reklama

Havenohome 

všetky recenzie používateľa

Najnevtieravejšia reklama akú si multikultúrna spoločnosť mohla predstaviť. Medveď Paddington učí láske k cudzím kultúram tým najsprávenjším spôsob a čo je veľké plus, je to špička na poli rodinného dobrodružného filmu. Elegantne natočený film v štýle zdravej popkultúry pre deti s odkazmi na Chaplinovky či na Mission Impossible s hromadu drobných nápadov a gagov koherentne zapadajúcich do konštrukcie celého filmu a navyše so sebauvedomelou naráciou (prechod hudby z diegetickej do nediegetickej polohy, prechod medzi reálnym domom rodiny a jeho zmenšeninou v podobe domu pre bábiky, extradiegetické vsuvky ako napríklad záber na sirotinec). Veľmi luxusná zábava. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Keby mal mať novodobý rodinný snímok zástupcu, jedným z kandidátov by bol určite PADDINGTON. Zábava, ktorá sa môže pochváliť neočakávane dobrými hereckými výkonmi ( Nicole Kidman je na zožratie, pričom si svoju úlohu výsostne užíva ), hodnotami, ktoré sa v dnešnom svete už nenosia a príbehom, ktorý síce zabŕda do klišé, ale pritom svojím vlastným originálnym spôsobom pokračuje v ceste. Deti si tú poslednú hviezdičku rozhodne pridajú. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Krteček po anglicku. Asi není nic víc potřeba dodávat. Pokud člověk přistoupí na fakt, že nikomu vůbec nepřijde divné, že se po městě potuluje mluvící medvídě, dostane svižnou anglickou feel good pecku s naprosto brilantním dabingem Bena "Q" Whishawa...70% ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (42)

  • Scéna, při níž Paddington sebere svůj klobouk pod zavírajícími se výsuvnými bezpečnostními dveřmi, je inspirována obdobnou scénou z filmu Dobyvatelé ztracené archy (1981). (P. J. D.)
  • Na scénáři se podílela také Emma Thompson – režisér jí vyjádřil svůj vděk v závěrečných titulcích. (HellFire)

Súvisiace novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (viac)

Reklama

Reklama