Reklama

Reklama

Doba ľadová: Mamutí tresk

  • Česko Doba ledová: Mamutí drcnutí (viac)
Trailer 1

Ak je možné niektoré obdobie v dejinách našej planéty označiť za zaujímavé časy nabité katastrofickými udalosťami, za časy, ktoré poriadne preverili silu charakteru a schopnosť prežiť, tak je to doba ľadová. Je jedno aká. Či prvá, druhá alebo piata. A práve v piatom pokračovaní jednej z najpopulárnejších animovaných filmových sérií opäť stretávame všetkých starých známych hrdinov a pár úplne nových. Prichádza ľadová udalosť roka a s ňou mamuty Manny, Ellie, niečo ako leňochod menom Sid, tiger Diego alebo vačice Crash a Eddie. 
Nezabudli sme na niekoho? Samozrejme – na toho najdôležitejšieho, veveričiaka Scrata. Ten, ako je jeho nedobrým zvykom, v snahe uloviť konečne večne unikajúci žaluď spôsobí nehodu, z ktorej vznikne úplná katastrofa. Začne to tým, že vytrvalého Scrata naháňačka za žaluďom katapultuje do vesmíru. A tam, vďaka svojej povestnej nešikovnosti a nekončiacej smoly náhodne spustí sériu kozmických katastrof. To vedie k zásadnému ohrozeniu našej planéty, na ktorú zrazu mieri asteroid ako hrom a ohrozuje ľadový svet aj s jeho obyvateľmi. A pretože sa naša partia skladá zo samých nefalšovaných a neohrozených hrdinov, nečaká na svoje vyhubenie, ale vydáva sa na záchrannú výpravu do tajomnej Geotopie. Síce im tam občas bude tuhnúť krv v žilách, ale to predovšetkým zimou, inak to bude hlavne sranda. A či sa Scrat konečne stretne so žaluďom? Kto vie... (Cinemart SK)

(viac)

Videá (31)

Trailer 1

Recenzie (265)

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Chápu, že Doba ledová je nadsazený animák. Nelze ho brát vážně. Nicméně páté pokračování už jde hodně přes závit. Začíná to být už příliš přitažené za vlasy. Takový přehnaný koktejl všeho co předtím fungovalo (sejdou se tady všechny postavy ze všech předchozích filmů) plus (protože to bylo asi málo) se přidávají další. Prakticky všichni přehrávají a jsou děsně otravní (přehnaná gesta, stupidní hlášky). Asi nejvíc kraluje ten jednooký pablb z #3 a pak ten idiotský kozel (nebo co to bylo). Trhané pohyby a blábolení. Fakt k popukání... Opravdu je znát, že autorům dochází nápady nebo posouvají věkovou hranici (a IQ) diváků dolů. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Ak by toto bol prvý Ice Age, neverím, že by vznikli ďalšie pokračovania a taktiež chápem, prečo doposiaľ nevzniklo šieste pokračovanie. Jednu hviezdičku dávam za animáciu, dejovo to bolo nudnééé a akosi to nemalo ani hlavy ani päty. Jediné Ice Age, ktoré by som si nepozrela ešte raz. Vhodné tak akurát pre malé deťúrence. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Už je to takové hodně přeplácané, hodně barevné, žánrově divné, ale stejně jsem se místy docela dobře bavil. Je fajn, že většina postav má pořád svoje hlasy, protože se s nimi docela rádi setkáváte. Ty charaktery už vám zvládly přirůst k srdci, a tak mi ani nějaké ty nedostatky příliš nevadily. Jen už se to nemá kam posunout. ()

TheDon 

všetky recenzie používateľa

Pátej recyklát žaludoonanující neogénové veverky už prostě nemůže ničím překvapit. No, vlastně překvapil. Tortura veverčáka jde totiž až na kost. Doslova. Zbytek prvohorních jelimanů zase putuje zachránit svět. Takže nic novýho pod sluncem, nebo v tomto případě magnetickým hemeroidem. Myslím že pět kusů bohatě stačilo. 30% P.s.: proč ten žalud rve furt do země, to mi hlava nebere, budu muset prohledat wiki..... ()

Nivenx 

všetky recenzie používateľa

Popáté a mnohem slaběji. Tam kde předchozí díly uspěly, tak pátý to nedává. Vtipné gagy už jsou nějak nucené a jen málo jich pobaví. Scrat ve vesmíru má menší možnosti než na zemi a je dost málo. Vztahy mezi mamuty nezajímavé, lama též nudící. Potěší šílený Buck, vačice a babička opět. Zbytek dost slabota a příběh už tě totálně mimo. Scénář tomuto dílu dost podrazil nohy i když za ním stáli autoři předchozích dílů. Animace výborné. // 55% ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (7)

  • Na jednom z kamenů na sloupu, který přinesl Buck, je vidět i jeho podobizna, jak bojuje se třemi dinosaury. Tato událost se stala jen pár minut předtím, než sloup našel. (Mancunian)
  • Keď behom úvodnej sekvencie veverička Scrat lieta vesmírom v skafandri a zanechá stopu na asteroide, hrá v pozadí ústredná znelka z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Vnútorný hlas Bucka so znalosťami fyziky sa volá Neil deBuck Lasičkon (v origináli Neil deBuck Weasel). Je to narážka na amerického astrofyzika Neila deGrasse Tysona. Neil túto postavu aj nadaboval. (ČSFD)

Súvisiace novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Reklama

Reklama