Reklama

Reklama

Hrdinovia z prostredia „pod bodom mrazu" sa vracajú, aby zažili ďalšie neuveriteľné dobrodružstvá, tentoraz v ohromnom podzemnom svete dinosaurov. Je to farbistá krajina plná bujnej vegetácie, ktorá je ostrým protipólom mrazivého prostredia z prvých dvoch filmov. Je to krajina plná nebezpečenstiev, ohromných tvorov, rastlín pojedajúcich mamuty, zem plná tajomných miest. Večný smoliar, prehistorický veveričiak Scrat, má pred sebou osudové stretnutie s veveričkou Scratte. Mamuty Manny a Ellie očakávajú prvý prírastok do rodiny. Leňochod Sid sa zase dostane do problémov, keď si založí vlastnú rodinu s nájdenými dinosaurími vajíčkami. Šabľozubý tiger Diego rieši dilemu, či sa z neho v spoločnosti priateľov nestáva príliš veľký a mäkký dobrák. Navyše, keď sa objavia dinosaury, Manny prestáva byť „kráľom džungle". A napokon sa všetci zoznámia s jednookým lasičiakom Buckom, ktorý neúnavne loví dinosaury... (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 4

Recenzie (846)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $90miliónovTržby USA $196,573,705Tržby Celosvetovo $886,968,695Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,002,871 //počet predaných kusov 649,556Tržby za predaj DVD v USA $103,926,198 //počet predaných kusov 5,779,416║...komerčne sa to pekne rozbehlo, že by padla 800milionova hranica?(a nakoniec aj padla) __Doba ľadová je v našich končinách megahit a kult, ktorý nepokorí v obľúbenosti ani špičkový Pixar nech vytvoria čokoľvek. Je až neuveriteľné ako tento počítačový animák u nás zabral, veru aj tretie pokračovanie má čo to do seba a je niečo málo lepšie než predchodca. Prvá polovica filmu sa nesie vo výbornej odľahčenej zábave, kde to riadne ťahá postava lenochoda Sida, ten tu je doslova hlavnou humornou hviezdou, zatieňujúcou aj samotného Scrat. Druhá polovica filmu má zas pre zmenu skôr dobrodružný nádych plný akcie, kde pribudne jedna nová postava dobrodruha stojaceho vždy na správnom mieste, či že ide Buck-a, ktorý celkom obohatil slušne sa nám rozrastajúcu rodinku zvieratiek. Je vidieť že opäť nastal v animácii určití posun vpred, čo je dobre, lebo treba držať krok s konkurenciou, príbeh plný vtipov takmer nemá slabších miest, možno posledná tretina nie je prepchatá až tak moc vtipmi ale za to ponúka plno lásky, pochopenia, dojatia, emócii či zaľúbenosti... nuž už si to len dopriať v 3D verzii a spokojnosť by bola určite ešte o niečo väčšia. /videl v kine: 85%/ ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

Pravidlo číslo 3: Kdo má větry jde poslední…. Animovat dneska umí kde kdo. Už i filmy pro děti musí mít příběh. A čím vtipnější, tím lepší. A když se k tomu přidá napětí, nebezpečí, bláznivý taťulda Manny, Diegovy problémy, svobodná matka se třemi dětmi Sid a krvelačné příšery…. na něco jsem zapoměl… jo, chybět nesmí Buck - takovej kapitán Jack Sparrow animovaného světa, je třeba se připravit na velké dobrodružství? Nebo na smrt? Jo, takhle by to mohlo fungovat. Rodinná zábava je totiž kumšt! PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Doba ledová 3 a 3D zážitek. Ohledně toho 3D jsem sice čekal, že mě to ohromí víc, ale bylo to dobré a zase něco novýho. Samotný film si drží slušný standart a je srovnatelný s dvojkou. Zábava je pořád slušná (scéna s heliem byla nejlepší a celé kino se lámalo smíchy) a děj je na animák zajímavý. K Výhodám animáků samozřejmě patří, že žádná postavička se na pokračování nevykašle a to je jen dobře, a proto se zde setkáváme opět se stejnou bandou, kterou okoření dinosauři a jeden lasičák. Děcka si film užijí určitě víc, ale Doba ledová je určena pro všechny milovníky (animovaných) filmů. 75% ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Děcka jistě plesají nadšením, přeju jim to. Tvůrci zůstali u nikdy nekončících padacích i utíkacích scén s ponaučením. Těžko šlo ovšem čekat něco jiného. Vydělali na tom balík, přeju jim to. Ale ze Scratových eskapád vynechat humor, to už je na pováženou a to bych vám raději nepřál vědět, co bych za to autorům provedl. Jediný klad třetí Doby ledové je tak Peggův Buck, který jak kdyby vypadl ze zcela jiného animáku. Animáku poněkud vyzrálejšího charakteru, který bych si pro změnu užil zase jednou já, byť třeba na úkor prvňáčků. Nemůžou si přece ti špunti uzurpovat všechny animáky jen pro sebe, no ne? ()

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Třetí díl Doby ledové je sice o trošku lepší než dvojka, přesto se opět nejedná o žádný zázrak, o srovnávání s poměrně zábavnou jedničkou nemůže být ani řeč. Většinou nám jsou servírovány recyklované vtípky, které prostě už moc nerozesmějí, příběh už opravdu ani nestojí za řeč a ty chvíle ve film, kdy se hraje na vážnou notu, jsou zatraceně otravné. Dalším velkým problémem je až zbytečně velké množství postav,přičemž žádná z nich mě nedokázala zaujmout a vůbec by se mnou nehnulo, kdyby už po deseti minutách všichna ta zvířátka pochcípala, vlastně bych byl za to i rád, aspoň bych se nemusel obávat toho, že nám tvůrci za pár let nabídnou další díl...aby se penízky jen hrnuly (a věřím tomu, že čtvrtý díl na sebe nenechá dlouho čekat). Dokonce ani ta veverka - hlavní tahoun celé série - už nedokáže pořádně pobavit, čímž se dokázalo, že tato postava vyčerpala svůj potenciál už v těch několika krátkých skečích, celý film by rozhodně neutáhla. Tvůrci jednoduše všechny své dobré nápady vyplácali na první díl a teď už se nás jen sprostě snaží nakrmit dvakrát přežvýkaným blafem. 50% ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (13)

  • Náklady na výrobu a reklamu přesáhly 90 milionů amerických dolarů, což bylo v přepočtu zhruba 1,7 miliardy českých korun. (blackrain)
  • Původní název filmu byl „Ice Age: A New Beginning“ (česky „Doba ledová: Nový začátek“). (petr.koca)

Súvisiace novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (viac)

Reklama

Reklama