Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Česko Gomora (viac)
Trailer
Taliansko / Nemecko, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Predloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrajú:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(58)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh Gomory, zločineckej neapolskej kriminálnej organizácie, očami 30-ročného muža Cira Di Marzia, ktorý bol pravou rukou krstného otca skupiny, Pietra Savastana... Ciro vie veľmi dobre, čo to znamená byť lojálnym členom klanu. Lenže, keď sa ich krstný otec, Pietro, rozhodne obetovať životy svojich ľudí, len aby demonštroval svoju moc pred bossom rivalského klanu Salvatorom Contem, niečo v Cirovi zomrie, nakoľko jednou z mnohých obetí násilného krviprelievania je aj jeho nevlastný otec, Atillo, jeden z najlojálnejších členov. Keď sa Pietro dostane do väzenia, Cirov kódex cti ho nabáda poslúchať Pietrovu žiadosť zaškoliť jeho syna Gennara a ženu Immu. Obaja sú zjavne nevhodní prevziať vodcovskú pozíciu v klane, avšak učenliví. Ciro si uvedomuje svoju príležitosť stať sa novým vodcom a tak využíva situáciu vo svoj prospech, aby si pripravil novú pôdu. Napokon vytvorí tajný pakt s ich najväčším nepriateľom, Contem. Toto spojenie napokon končí drsnými čistkami v rámci Savastanovho klanu i mimo neho, až napokon, Ciro sa stane novým krstným otcom. Ale dokedy? Pietrovi sa totiž podarí uniknúť z väzenia a Neapol čaká pomsta... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (156)

Flynn 

všetky recenzie používateľa

Po filmu Suburra jsem dostal chuť na něco žánrově podobného a to mi Gomorra přesně dala. Skvělé obsazení, zajímavý vývoj postav. Zajímavá hudba, kamera a měnící se osudy hlavních postav. Pro mě po 1. serii 5 hvězd. Btw. český dabing je skutečně tragický. 1 díl jsem přetrpěl s dabingem a nikdy více. Už teď se těším na druhou serii. Jak vidno tak italové umí. ()

Junglista 

všetky recenzie používateľa

Na první sérii se snad nedá najít výraznější zápor. Možná pomalejší začátek, ale aspoň se divák stihne rozkoukat a pak už jen hltá další a další minuty a netrpělivě čeká, co se bude dít dál. Herecké obsazení je absolutně bez chyby, o to víc mě překvapilo, že většina herců toho za sebou příliš nemá. Jeden příklad za všechny - Gennaro. Jeho proměna z mazánka do totálně bezcitnýho hajzla byla na jedničku s hvězdičkou. Žádný postavě se nedá fandit, všichni jsou zákeřný šmejdi, kterým se nedá věřit ani jméno a jde jim jen o sebe a o prachy - a to byl přesně záměr tvůrců, naservírovanej tak syrově, jak to jen jde. Molto bene :-) ()

Reklama

Happens 

všetky recenzie používateľa

Tak po dlouhé době na téma Mafie zase vznikl skvělý počin. Trochu mi to připomíná mafiánskou verzi Hry o trůny. Ano, prakticky všichni zde zemřou. Ano, nikdy nezvítězí ten, koho tipujete, ten spíš zemře, protože zemřou fakt všichni. Neskutečná atmosféra. Moc se toho nenapovídá. Když už se mluví, tak jdou tvrdé informace na stůl. Hodně noir napínavá přehlídka Neapole. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vydrzal som sledovat tri diely. Mam z toho rovnake pocity ako gudaulin. Je to spickovo natocene. Hlavne akcia. Prestrelky su krvave a vynaliezavo nasnimane. Fakt lahoda. Bohuzial ma vôbec nezaujali postavy a ani ziadny charizmaticky herec sa v obsadeni nenachadza. Je sice pekne, ze sa z tych dementov serial nesnazi robit hrdinov, ale zaroven ma ani nelaka myslienka, ze by som mal sledovat ich osudy niekolko serii. Ako film by to bolo ovela prijatelnejsie a asi by som isiel s hodnotenim aj vyssie. Tri diely mi uplne stacili a je mi jedno ako to bude donekonecna pokracovat dalej. 6/10. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak kruté, ako len mafia môže byť. Vraždy bez okolkov, ako ich môžete vidieť v kriminálkach, proste chladnokrvné, bez zbytočných kecov, pokiaľ je to možné. Škoda popisu k seriálu, ktorý vlastne vyrieši prvé dve časti vopred. Tá tretia vás poriadne naštartuje, je trošku chybou, že línia väzenského prostredia sa nestala jednou z hlavných. Sledujeme premenu postáv, z jediného ako tak "sympaťáka" Cira sa vykľuje odporný človek, ktorý nemá zľutovanie ani s dievčatami. Naopak, z tlustoprda Gennyho sa stane fakt niekto, čo by na začiatku len málokto tipoval. Niekedy seriál pôsobí neprehľadne v tom zmysle, že sa tam prelína viac príbehov, rodín, zakomponujú do toho Rusov, cigánov, politiku i deti. Cieľom bolo snáď poukázať na všemocnosť podsvetia. Keď to pomaly a isto padá do priemeru, posledné časti a zvlášť tá posledná to zachraňuje. Veľkým pozitívom je tiež hudba, ktorá sa neobjavuje často, za to ale v pravých situáciách. ()

Galéria (956)

Zaujímavosti (20)

  • Skladba, ktorý znie v záverečnej scéne každého dielu je od talianskej skupiny Mokadelic a nesie názov „Doomed to Live“. Takmer celá zložka dramatickej hudby použitej v seriáli je od skupiny Mokadelic. (Patrik200s)
  • Keď ukazuje Patrícia (Cristiana Dell'Anna) svojmu mužovi chod organizácie a zoznamuje ho s biznisom, hrá pesnička „Madama Blu“ od speváka Franca Ricciardiho. (Patrik200s)
  • Počas filmovania prvej série sa kaskadéri a odborníci na zbrane zúčastnili na 100 dňoch nakrúcania. (Sufferer)

Súvisiace novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (viac)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (viac)

Reklama

Reklama