Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Veľká Británia Inanimate
Trailer 3

Skupina študentov a učiteľov z univerzity sa vyberie na lodi Harbinger sledovať život morských živočíchov. Náhodou zachytia neznámy signál a rozhodnú sa preskúmať jeho zdroj. Z vody vytiahnu kus zamrznutého ľadu, v ktorom je vesmírny modul. Netušia ale, čo rozmrazením ľadu spôsobia - a začína sa nemilosrdný súboj proti príšere. (TomX2)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (103)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Ako fanúšik filmu Vec, ktorý je dlhé roky mojim najobľúbenejším hororom som bol na tento malý projekt od tvorcov, ktorí sa netaja, že sú jeho fanúšikmi veľmi zvedavý, ale dopadlo to až príliš rozporuplne. Aj vďaka krátkej dĺžke sa mi na to pozeralo celkom dobre a celkovo mi to tým štýlom prišlo také sympatické, že som si skutočne prial, aby sa mi to veľmi páčilo, ale na to tvorcom chýbal nielen potrebný rozpočet, ale predsa len aj ten talent. Síce hlavná zápletka sa mi páči, ale dejovo mi to neprišlo moc ideálne, vlastne sa tu toho ani tak moc nestane a hlavne o nejakej gradácii sa tu vôbec hovoriť nedá, skôr mi to prišlo, ako sled hororových a dialógových sekvencií bez toho, aby sa to niekam skutočne posúvalo. Obsadenie mi v rámci možností celkom sadlo, najviac samozrejme poteší veterán Lance Henriksen, ale aj ten zvyšok si celkom dokázal získať moje sympatie, ale herecky sú už na tom horšie, vôbec nevedeli predať tú poriadne nepríjemnú situáciu, do ktorej sa dostali, takmer ako by sa nič nepríjemné nedialo. O nejakej atmosfére, alebo napätí sa tiež moc hovoriť nedá a čo sa týka tých samotných hororových sekvencií s netvormi, tak síce sa neubránim čiastočnému sklamaniu, ale predsa len mi viaceré scény a monštrá prišli celkom zaujímavé. Takže kultovej Veci nemôže Harbinger down ani po mnohých rokoch vôbec ničím konkurovať, ale aj tak sa mi to celkom páčilo, tento typ hororu mám rád a minimálne na pomery rozpočtu si tvorcovia hanbu neurobili. 58% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Lovci krabů a efektů globálního oteplování vs. stvoření vypadající za normálních okolností jak milimetrový pytlík do vysavače? Nerovný souboj, řeklo by se, nicméně mutace je prevít, co umí zařídit, že želvuška ještě nevečeřela.. Nutno ocenit přijatelnou stopáž, odkaz na Čelisti („Budeme potřebovat větší kýbl.“), nestora Henriksena, co už má víc stařeckých skvrn, než rolí a v neposlední řadě tvůrčí nadšení vyvažující rozpočet, jenž by u Marvelu nestačil ani na pokrytí gáže Hemsworthovy kadeřnice. Nedá se však říct, že by Gillis nějak přesvědčil, že ví jak na Věc... ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Skupina študentov a učiteľov z univerzity chcú sledovať život morských živočíchov loďou Harbinger. Na lodi náhodou zachytia neznámy signál a rozhodnú sa preskúmať jeho zdroj. Vytiahnú kus zamrznutého ľadu, v ktorom je vesmírny modul. Netušia ale, čo rozmraznutím ľadu skupinka vyprodukovala - začína nemilý boj proti príšere. Čo to ako malo byť? Nejaký vykradák filmu The Thing alebo čo? Harbinger Down nie je nič viac než nudná vykrádačka filmu The Thing. Bol by som rád, keby tvorcovia priniesli niečo zaujímavé, niečo čo sme nevideli - Nie, ono to ďalej ide vo vodách The Ting. Lenže v zlom smere. Môžem prehlásiť, že Harbinger Down je "LEN" hlúpa sračka bez atmosféry a bez napätia. Scénar ešte jakž-takž ujde, no čo sa týka hereckých výkonov - tie sú otrasné. A nie, nezachráni to ani L. Henriksen. Zhrnieme si to: Neoplatí sa vám sledovať ten film, ja som osobne čakal oveľa viac, no dostavila sa mi len nuda. Poteší možno len zostarnutý L. Henriksen, ktorý tu ale nič veľa nepredviedol, príšera a digitálne efekty alebo CGI, ktoré pôsobia celkom fajn. A to je asi tak všetko, ruky preč a nikdy viac! 25% ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Nějakou (ne)originalitu bych neřešil, ale pro mě je podstatný to, že byť jsem se u tohoto oldschool béčka nenudil, tak jsem si jistý, že po týdnu si na jeho existenci už nevzpomenu. Když připočtu oproti Věci absentující nezištnost parazita, což zásadně ovlivňuje atmosféru filmu, průměrné hodnocení by mi přišlo malinko štědřejší. Na jedno podívání bez úhony ale taky bez benefitu. 49% ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Vetřelec, Věc, Cthulhu anebo snad Adéla? Tentokrát mi je to fakt jedno! Mám rád fantastické filmy o příšerách a vůbec nejlepší jsou ty, kde bestie mutují jako v Prometheovi. Zápletka je samozřejmě jednoduchá, jelikož celý snímek stojí na akci a likvidaci posádky. Z příšer uvidíte vždy jen bleskové něco, co přirozeně známe z Čelistí i Vetřelce a co zkrátka funguje vždy. Mám rád chapadla a zuby a zde jich je vrchovatě. Tvůrci využili poměrně dost mechanických efektů, což se počítá - přeci jen ty počítačové jsou stále poněkud falešné. Vetřelecká hudba, místo Nostromo rybářská loď a šmejd z vesmíru. Pokud máte podobné filmy rádi, je třeba jít do toho, hlavně nečíst verbalovské bláboly těch, co film zřejmě ani neviděli (ne, chobotnice z 2.patra tam opravdu nejsou). ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama