Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 2
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Predloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(viac)

Recenzie používateľa Shakers k tomuto seriálu (5)

Agresivní virus (2014) 

1. Séria - 85%. Dlho som odkladal tento seriál a vlastne ani sám neviem prečo. Možno som bol otrávený podobným seriálom (Walking Dead), ktorý ma po čase začal nudiť a na tento som sa vybodol. No vybodol som sa naňho len v čase premiéry, pretože o deväť rokov som sa k nemu úspešne dostal a som za to rád. Keďže knihu som nečítal, znova ma na tento seriál nalákala zvedavosť, že čo kutil Guillermo del Toro na seriálovom poli. Teraz to už viem. Výbornú upírsku záležitosť, ktorú som zhltol ako malinu. Úvodný pilot, ktorý si osobne del Toro natočil, ma bavil asi najviac. Všetko je tu neskutočne záhadné, zaujímavé, napínavé a po skončení prvej epizódy jednoducho chcete vedieť čo bude ďalej. Fantastická atmosféra, výborný dizajn upírov, (ktorý nevyzerajú ako buzny s Tvajlajtu, ale ako motherfuckeri s Blade II), super herci (vynikajúci David "Argus Filch" Bradley), či príbeh, ktorý zaujme a strhne, pochopiteľne nechýba až do konca prvej série. 2.Séria - 80%. Druhá séria mi prišla trošku slabšia. Hlavne v scénach, v ktorých sa objavuje malý Zack, ktorý je jednoducho otravný a ako postava nesympatický. Inak ma to bavilo, herci sú opäť výborný (Setrakian znova najlepší), príbeh stále zaujímavý (flashbacky nemajú chybu, dovolím si tvrdiť, že tie sú to najzaujímavejšie) a akcie tiež nie je malo. 3.Séria - 90%. Tretia séria ma o tri diely menej ako predošlé dve série, ale vôbec to nie je na škodu. Práve naopak, ma to ešte väčší spád a tempo. Príbeh a flashbacky opäť výborné, akcia štýlová, no veľmi tejto sérii pomáha postava Quinlana, ktorý je tu niečo ako druhý Blade. Finále skvelé a podľa mňa ide o najlepšiu sériu (nad starostkou s automatom prižmúrim oko). 4. Séria - 85%. Je to trošku iné, potom všetkom čo sa stalo v predošlej sérii, ale bavilo ma to aj tak. Hrdinovia sú roztrúsený a každý ma svoj ciel, aby sa neskôr spojili znova do jedného tímu a raz a navždy porazili zlo. Veľmi sa mi ľúbil aj príbeh, kde spoločnosť nastolí systém, ktorý Abraham už raz zažil, a ktorý sa vracia do dôb druhej svetovej vojny. Štvrtá séria je trošku pomalšia, dlhšie sa stojí na jednom mieste, no posledné štyri diely sú výborné. Nakoniec som spokojný s tým ako to skončilo, aj keď netvrdím, že to nemohlo byť ešte o niečo lepšie. ()

Série 1 (2014) (S01) 

1. Séria - 85%. Dlho som odkladal tento seriál a vlastne ani sám neviem prečo. Možno som bol otrávený podobným seriálom (Walking Dead), ktorý ma po čase začal nudiť a na tento som sa vybodol. No vybodol som sa naňho len v čase premiéry, pretože o deväť rokov som sa k nemu úspešne dostal a som za to rád. Keďže knihu som nečítal, znova ma na tento seriál nalákala zvedavosť, že čo kutil Guillermo del Toro na seriálovom poli. Teraz to už viem. Výbornú upírsku záležitosť, ktorú som zhltol ako malinu. Úvodný pilot, ktorý si osobne del Toro natočil, ma bavil asi najviac. Všetko je tu neskutočne záhadné, zaujímavé, napínavé a po skončení prvej epizódy jednoducho chcete vedieť čo bude ďalej. Fantastická atmosféra, výborný dizajn upírov, (ktorý nevyzerajú ako buzny s Tvajlajtu, ale ako motherfuckeri s Blade II), super herci (vynikajúci David "Argus Filch" Bradley), či príbeh, ktorý zaujme a strhne, pochopiteľne nechýba až do konca prvej série. ()

Série 2 (2015) (S02) 

2.Séria - 80%. Druhá séria mi prišla trošku slabšia. Hlavne v scénach, v ktorých sa objavuje malý Zack, ktorý je jednoducho otravný a ako postava nesympatický. Inak ma to bavilo, herci sú opäť výborný (Setrakian znova najlepší), príbeh stále zaujímavý (flashbacky nemajú chybu, dovolím si tvrdiť, že tie sú to najzaujímavejšie) a akcie tiež nie je malo. ()

Série 3 (2016) (S03) 

3.Séria - 90%. Tretia séria ma o tri diely menej ako predošlé dve série, ale vôbec to nie je na škodu. Práve naopak, ma to ešte väčší spád a tempo. Príbeh a flashbacky opäť výborné, akcia štýlová, no veľmi tejto sérii pomáha postava Quinlana, ktorý je tu niečo ako druhý Blade. Finále skvelé a podľa mňa ide o najlepšiu sériu (nad starostkou s automatom prižmúrim oko). ()

Série 4 (2017) (S04) 

4. Séria - 85%. Je to trošku iné, potom všetkom čo sa stalo v predošlej sérii, ale bavilo ma to aj tak. Hrdinovia sú roztrúsený a každý ma svoj ciel, aby sa neskôr spojili znova do jedného tímu a raz a navždy porazili zlo. Veľmi sa mi ľúbil aj príbeh, kde spoločnosť nastolí systém, ktorý Abraham už raz zažil, a ktorý sa vracia do dôb druhej svetovej vojny. Štvrtá séria je trošku pomalšia, dlhšie sa stojí na jednom mieste, no posledné štyri diely sú výborné. Nakoniec som spokojný s tým ako to skončilo, aj keď netvrdím, že to nemohlo byť ešte o niečo lepšie. ()

Reklama

Reklama