Reklama

Reklama

Comet

Trailer 1

Obsahy(1)

Narazili na seba počas noci, kedy padali meteory. Vlastne, keď sa to tak vezme, ona mu zachránila život. Odvtedy z nej Dell (Justin Long) nemohol spustiť oči. Jeho nevyberané spôsoby ho takmer vždy dostali do problémov a nebude tomu inak ani tejto noci myriád padajúcich hviezd a jej bezchybnej božskej dokonalosti. Kimberly (Emmy Rossum) verí na lásku, na rozdiel od cynického Della, ktorý vie, že nie je skutočná. Uzavrú však spolu dohodu, že to spolu skúsia, čím sa začína príbeh vývoja ich šesťročného vzťahu tou najbizarnejšou cestou, predstavujúcou akoby sériu snov namaľovaných na plátno obrazu... (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (53)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Postavy jsou zajímavé, hlavně proto, že pro ně byli vybráni výborní herci (Rossum a Long), zajímavá je i forma, která není lineární, ale prostě ten příběh sám o sobě mě nebavil. Jako romance je to snesitelné hlavně díky postavím a díky tomu, že oni jsou neskutečně přirození. Jinak to je hlavně ke konci až moc utrápené. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Comet je nesmierne inteligentný a intímny vstup do vnútra medziľudského vzťahu muža a ženy. Rozdelený do niekoľkých časových úsekov, ktoré sa medzi sebou popreplietajú, a sledujú prelomové, hoci nie úplne štandardné (akoby podľa šablóny), fázy vzťahu.. Od začiatku, prvé stretnutie, cez nekonečnú radosť a šťastie, prvé aj posledné krízy až koniec, potom pokus o zmierenie, ešte jedna šanca a definitívny koniec. Je to tak úžasne a premyslene nakrútené, že sa v tom, v určitých momentoch musí vidieť každý, kto už mal v živote nejaký vzťah. Je to precízne ako chirurgický rez. Vystihuje je to podstatu človečenstva a samotný zmysel lásky. Je to ľudské, ako samotné dialógy, tak aj činy ktoré robia charaktery, nedokonalosť a chyby tu tvoria silné jadro príbehu. Hoci to všetko znie dobre, mne by iba toto nestačilo, k tomu aby som sa z filmu gurmánsky roztopil ako v predošlých vetách. Menej inteligentne by to dokázal nakrútiť hocijaký Hollywoodsky remeselník..... Ale to komorné a citlivé spracovanie........ Hmmmm, tak to bolo dokonalé. Umelecky hodnotné. Považujem to hneď po snovom HorseHead, za druhý najlepší film z roku 2014, z môjho pomyselného rebríčka. Dokonca mi tu neprekážal debilkoidný ani herec Justin Long, ktorého výraz tváre nemôžem zniesť. Všetko bolo perfektné alen najviac ma zaujal koniec... Nie preto že by bol nejak extra smutný, ani happyend sa nekonal.... Ale dojemný monológ hlavnej postavy (Justin Long), ktorá si spätne prehrávala celý ten vzťah a premýšľala živo, čo by sa stalo a zmenilo keby v určitom čase spravil niečo iné, čo možno aj chcel ale nezobral odvahu, bolo to najsilnejšie z tohoto celého. A to ešte nieje všetko, ďalej hovori: že,ho hreje pri duši, myšlienka, že v inom paralernom vesmíre niektoré udalosti naozaj zmenil a v nich s ňou žije šťastne a bude až do smrti. Je to trocha náročnejšie metafyzické dielo, ale rozhodne stojí za pozretie. ()

Reklama

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Nádherné, režijně nesmírně procítěné a velmi zajímavé. Film diváka magnetizuje díky pestré vizuální stránce, neopakujících se frází a podmanivé hudbě, jenž dokresluje atmosféru. Pocity postav až hmatatelné. Scénář musel být nepochybně náročný, poněvadž se dočkáme plejády neutichajících dialogů - naštěstí jsem nenašel žádná hluchá místa a o zábavu bylo postaráno. Chtěl jsem si pustit film před spaním, něco příjemného a ona je to i místy docela solidní drama. Emmy Rossum nádherná a Justin Long opravdu sympaťák, spolu tvoří vynikající chemii a hrají přesvědčivě. Mno, krom atmosférické hudby, charismatické dvojky a mistrovského vizuálu film již moc nenabídne. Tempo překvapivě pomalé, konec se mi zdál nedotažený a nějak jsem nepochytil tu pointu celého toho příběhu. Na emoce ovšem došlo a bylo zapotřebí mít u sebe balíček kapesníčků :-) prostě příjemná jednohubka s pestrou režií, dobrým herectvím, kde hrají prim zajímavé filozofické konverzačky mezi hlavním duem. Na humor však taky dojde a Justin Long má naprosto skvělé hlášky. Stálo to za to. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúca romantická konverzačná dráma, ktorej by som nálepku komédia moc nedával. Tá vyplýva skôr len z tragickej komickosti Longovej postavy - Della, ktorého narcizmus a zahladenosť samého do seba naozaj môže v niektorých chvíľach privodiť úsmev na tvári. To je však všetko. Inak je to o poctivej, vážnej konverzácii, ktorej si tu divák užije viac než dosť. Súboj dvoch protikladných filozofií o láske, kde má chvíľu navrch jeden a hneď zase druhý, nie je tu víťaz ani porazený. Sranda, že tu vlastne ani nejde o nejaké bližšie vysvetlenie, či ide len o sen, predsmrtnú víziu života alebo len o paralelný vesmír (konečná scéna s dvomi slnkami), je to viac o slove a myšlienkach. Mne osobne bola bližšie Kimberly, Dell mi išiel často na nervy, čo sa týka samotného herca, vedel by som si na jeho mieste predstaviť aj iného. Celkovo však ide o podhodnotenú vecičku, ktorá si červené čísla určite zaslúži. 80/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Obrazově to bylo nádherný, ale ty dialogy ...já myslel, že to nepřežiju. Něco tak utrpného a nudného jsem snad ještě neposlouchal a Dell mě byl svým chováním extremně nesympatickej. Občas už mě vůbec nezajímalo co ty dva kdákaj a jen jsem se kochal překrásnou kamerou, možná jako němý barvený film by to mělo pět, ale takhle Comet může děkovat Ericovi za ty dvě hvězdičky. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama