Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Máj 1897. Dvaja priatelia z detstva a čerství absolventi univerzity Bill Haskell a Byron Epstein ešte nevedia, čo budú robiť po skončení štúdia, a tak vyrazia z New Yorku na západ, aby sa dali viesť osudom. Vtedy sa dozvedia o zlatej horúčke, ktorá vypukla na Klondiku. Desaťtitíce ľudí z celého sveta migrujú na severozápad Kanady do provincie Yukon, kde boli objavené významné náleziská zlata v pustej oblasti Klondike pri meste Dawson. Obaja muži zmenia plány a zamieria do Yukonu, aby skúsili šťastie a zbohatli. Pri ťažbe zlata na pozemku neďaleko Dawson City ich sužujú drsné podmienky, nestále a nepredvídateľné počasie a zúfalí a nebezpeční jednotlivci, ktorí sa v honbe za bohatstvom neštítia priživiť na úspechu iných alebo dopustiť ťažkého zločinu. Rovnako ich ohrozujú chamtiví obchodníci, zvodné kurtizány aj domorodé kmene, šokované skazou vlastného národa a devastáciou pôdy, ktorá sa ocitla v rukách neľútostných ziskuchtivých obchodníkov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (60)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že je dejová linka prešpikovaná nudnými filozofickými rozpravami a hluchými miestami, neboli to vyslovene hlúposti no faktom je, že dosť uberali na atmosfére. Ale kostra samotného príbehu bola zaujímavá a dobrodružne pútavá, ponúkla široké spektrum ľudských charakterov a v súvislosti s nimi aj niekoľko zaujímavých situácií. Páčila sa mi aj výprava a technické spracovanie. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

IQ Tiqe

všetky recenzie používateľa

Pilot: Ne, že by mi seriál úplně vytřel zrak, ale určitě mi otevřel oči. Doteď jsem si představoval zlatou horečku jako skautskej tábor, kde banda dobrodruhů rejžuje na sluníčku u řeky; ale realita je ÚPLNĚ jiná. Zpracování slušný, občas byl děj na můj vkus pomalejší, ale na druhou stranu se jindy tvůrci nebáli k radikálnímu kroku. ()

Reklama

Macejko 

všetky recenzie používateľa

Dokonalá odpoveď na otázku "prečo sa filmy/seriály podľa skutočných udalostí musia neustále prikrášľovať fikciou?". Nuž, možno preto, lebo oná "skutočná udalosť" je nezaujímavá historka, ktorá doslovným prevedením na plátno/obrazovku pôsobí ako výplod diletantského rádoby-scenáristu, ktorý sa v živote nestretol s normálne vystavaným príbehom. Miniséria Klondike je dejovo neuveriteľne riedka báchorka, v ktorej každá druhá sľubná scéna alebo línia vyšumí do stratena (čo takto nejako rozvinúť tú naznačenú romancu medzi superintendantom a prostitútkou?), kde logika dostáva poriadne na frak (prečo zo zásadnej vraždy nikto neupodozrieval podvedeného milenca, keď sa tou vraždou vyhrážal PRED OČAMI CELÉHO MESTA?!), a kde totálne, ale totálne absentuje akákoľvek gradácia. Herci sú väčšinou solídni a so svojimi fádnymi postavami robia, čo môžu (s výnimkou trápneho Tima Rotha, ktorému sa ani v jednej scéne nepodarí vzbudiť zrnko rešpektu). Maddenovi a Cornishke sa dokonca podarilo predať ústrednú romancu ako najlepší prvok seriálu, s výnimkou podarenej hudby Adriana Johnstona (pretože ak už niekoho okato kopírovať v záujme vytvorenia čo najlepšej hudby, tak neexistuje veľa lepších volieb, ako je Ramin Djawadi a jeho Game of Thrones - stačí si pozrieť úvodnú zvučku, aby bolo jasné, odkiaľ vietor fúka). Taktiež výprava je veľmi dobrá a na niektorých záberoch je radosť okom spočinúť, ale čo je to platné? Naozaj by ma zaujímalo, či v prípade scenára ku Klondike došlo k nejakému prikrášľovaniu skutočnosti. Pretože ak áno, tak na skutočnej Klondike musela byť nuda minimálne ako na maratóne filmov francúzskej novej vlny. ()

TedGeorge 

všetky recenzie používateľa

Právě dokoukaný komplet a sem naprosto nadšenej. Ano, teďka přestřelených 10/10. Famózní minisérie, která v mých očích překonává i Hatfields and McCoys, se kterým to hraje na stejným písečku. Neskutečně zajímavý postavy, náááááádherná romantická linka, muž se psem, parádní psychopat Tim Roth, přesnej Sam Shepard, neskutečně sympatickej Rob Stark a hlavně Belinda, kterou chci okamžitě domů. Úžasnej dobrodružnej seriál, na kterej se nesmí zapomenout. Ideální kombinace surovosti toho prostředí a romanticko-dobrodružnýho příběhu, kterej ve vás zůstane. Už sem říkal, že je to pecka ? ()

hellstruck

všetky recenzie používateľa

Nebudu hodnotit, protože jsem to nedokázala dotáhnout do konce. Ano, Yukon je tak surově a drsně krásný, až z toho mrazí a Robb.. tedy, Richard Madden je bezpochyby zajímavý. Ale jinak je to smrtící nuda, která až nebezpečně připomíná western - a to zrovna není můj šálek whiskey. "Hej, uděláme třídílný film o zlatokopech" asi znělo dobře, ale jak to vypadá na plátně, to už je jiná story. ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (5)

  • Zlatá horečka na Klondiku skončila roku 1898. Zlatokopové šli dál na sever hledat štěstí do Nome. (TomasB.)
  • Belinda Mulrooney po Zlaté horečce prodělala své druhé jmění. Zemřela v chudobě v Yakimě ve státě Washington roku 1967. Pracovala jako hospodyně. (TomasB.)
  • Kostel Otce Judge (Sam Shepard) několik let po jeho smrti shořel. Dodnes je známý jako Sv. Dawson. (TomasB.)

Reklama

Reklama