Reklama

Reklama

Proroctvo smrti

  • Česko Brána temnoty (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Rok potom, čo jeho malý syn zmizol počas halloweenskeho karnevalu, je Mike Cole prenasledovaný nevysvetliteľnými desivými obrazmi a odkazmi. Spolu so svojou manželkou, s ktorou sa v poslednej dobe značne odcudzili, sa ale nezastavia pred ničím, čo by im zabránilo v odhalení týchto záhad a našli strateného syna. Narazia pritom na legendu, ktorá odmieta zostať pochovaná v minulosti. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (243)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Príbeh je jednoduchý a tak je miestami poznať aj menšie preťahovanie deja. To je však vec scenára, kde by tie udalosti predsa len mohli byť ďaleko viac rozprestreté s ďaleko väčšími zvratmi. A tak sa vývoj deje uberá veľmi pozvoľna. Záverečný súboj je veľmi uponáhľaný a úplne zbytočný. Ani na originálnosť sa tu nehrá, takže je dej veľmi predvídateľný. Temná atmosféra s príznačným hororovým kabátom postupne naberá na intenzite až do grandiózneho finále, ktoré však ale predsa len mohol byť o trošku dlhšie. Podľa mňa je toto mysteriózny thriller, občas sa človek zľakne, ale napätie a snaha vtiahnuť diváka do deja je cítiť celý film. Z priemerného béčka je dobre zvládnutý film vo všetkých ohľadoch. Príjemné mrazenie v tele som mal skoro celý film. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Skôr detektivka ako horor. Cageovi zmizne syn a on sa ho cely film snazi vypatrat. A postupne zisti, ze to bol nasraty duch ktoreho treba vyplatit. A ten duch parkrat behom filmu na chvilu necakane blikne, aby ste sa zlakli. No, ja som sa teda nezlakol. Ako horor to vôbec nefunguje. Ako detektivka sa to da zniest, ale aj tak je to celkom nuda. Asi najlepsie funguje ta dramaticka linka kedy su Cage so zenou zufali zo straty syna. Cage tentokrat podava v pohode vykon a znova dokazuje, ze este je stale pouzitelny aj v kvalitnych filmoch. Len nejak ma v poslednych rokoch smolu a nedari sa mu na ne natrafit. Tymto filmom sa snad konecne trochu odrazil od dna, ale stale sa este nedostal nad hladinu priemeru. 4/10. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

To se zase jednou povedl české distribuci grandiózní překlad. Nic Cage hraje v suveréně nejlepším filmu za posledních možná i 5 let. Napětí se daří budovat poměrně snadno, ono aby taky ne, když mají všichni nakoukaného Wana. A kdo jen trošku umí opisovat tak samozřejmě zařídí, aby se divák místy minimálně necítil zrovna nejlíp. Poměrně zajímavá zápletka, kterou je nejlépe nasledovat v předvečer svátku všech svatých. Škoda faktu že rozpočet dovolil jen jednoho kvalitního herce. Nicméně i přesto poměrně spokojenost. Po delší době blýskání na lepší časy a možná i naděje plnohodnotného návratu Cage na scénu. 55% ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že hodnotenie pohybujúce sa iba tesne nad hranicou 50% je pomerne prísne, nie je to až tak zlý film. Cageovi takéto úlohy sedia. Pravdou je, že ak by bol únoscom detí skutočný človek mohol byt z toho veľmi dobrý thriler, takto má film trochu pokazený záver. Vzhľadom k tomu, aké slabé filmy však v poslednom období vznikajú Pay the ghost je jedným z tých mála lepších. U mňa má 70% ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Neškodný mix Mama a Insidous.Příběh ušel, Cage konečně trochu hraje.Takhle to dopadá, když horor točí dobrý režisér, co nemá o hororové podstatě ani páru...vznikne řemeslně dobrý film bez atmosféry.Zbytečně málo lekaček, zbytečně málo tísnivé a znepokojující hudby, zbytečně málo pomstychtivé mrchy a zbytečně málo vražd.Škoda, že ve filmu není víc scén jako v té čínské restauraci nebo v doupěti bezďáků, které měli atmosféru a moc často je kamera na oteklém obličeji Nicka, který se plácá od ničeho k ničemu.Konec mi ani nevadil jak mnozí píší, ale opět vzal zbytečně rychle za své.Edel je dobrý režisér, ale hororu nerozumí.Jednohubka která neurazí.60%. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama