Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(séria)
Trailer 1

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Ústredným motívom tretej série, ktorá sa bude odohrávať v Minnesote v roku 2010,  je rivalita dvoch bratov Emmita a Raya Stussyových, ktorá vyplýva z nevyriešeného dedičstva. Emmit a Ray sú úplne protiklady. Emmit je úspešný realitný boháč, šťastne ženatý človek, minnesotský „kráľ parkovísk“, ktorý si žije svoj americký sen v nádhernom dome, zatiaľ čo jeho mladší brat, Ray, je jeho vizuálny protiklad, smoliar, sociálny kurátor, ktorý má na starosti prepustených väzňov a žije v celkom chudobných pomeroch. Je zatrpknutý a  zo svojho neúspechu viní svojho brata Emmita, za to, že si zle rozdelili dedičstvo: zatiaľ čo Ray si zobral starú Korvetu, Emmit vzácnu zbierku známok.  Jedného dňa sa Ray rozhodne, že s chudobou skoncuje a východisko vidí v tom, že si najme zlodeja, ktorý má  ukradnúť Emmitovu vzácnu archívnu známku. A ako je to už pre Fargo typické, všetko sa zvrtne úplne iným smerom a namiesto do Emmitovho domu, sa zlodej vláme do úplne iného domu, ktorého obyvateľ sa stane obeťou vraždy. Bude to starý muž s tajomnou minulosťou, ktorého nevlastná dcéra je policajtka a jej pátranie ju navedie na úplne inú stopu.  Avšak na prvý pohľad nespojiteľné puzzle udalostí, ktoré sa nám odhalí na začiatku seriálu, sa spojí v jeden majstrovský celok, v ktorom nebude ani jeden jediný chýbajúci alebo nadbytočný element. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (130)

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

3. seria sa z casti vratila ku stylu prvej serie az to miestami pôsobi ako jej vykradacka. Akurat je absurdnejsia a postavy su divne. Nie su zaujimave natolko, aby ste im drzali palce a ani nie su zabavne blbe. Su len divne a jedine co dokazu v divakovi vzbudit, je zvedavost aky dalsi WTF zvrat si scenarista vymyslel. Pritom plan hlavneho zaporaka je dost skoro jasny. Proste dalsi chamtivec, ktory ide po prachoch. A aj ked mam Davida Thewlisa rad, tak jeho kreacia pôsobila otravne a prial som si, aby mal com najmenej scen. Najväcsim sklamanim je Carrie Coon ako miestna policajtka, ktora sa snazi celu zahadu vyriesit. Je absolutne nevyrazna ako väcsina postav. Pritom obsadenie je spickove. Zaujme len Mary Elizabeth Winstead tym, ze je sexy a po hereckej stranke napriek sialenym parochnam zaziari iba Ewan McGregor v dvojulohe surodencov, ktori si idu po krku. Po dejovej stranke mi tato seria pripadala natolko chatrna, ze by vystacila na polovicny pocet dielov a tak je seria natahovana zbytocnymi odbockami, ktore nikam nevedu. Vrcholom je tretia epizode, ktoru ked vynechate, tak o nic nepridete. Rezijne to je pre zmenu casto nezazivne a ani tych par potencialne napinavych situacii postrada napätie. Niekoho snad potesi napojenie na prvu seriu vdaka jednej postave. Oproti predoslým seriam mi v tejto dost chybal humor, ktory by sa triafal do vidlackeho prostredia a postav. Celkovo tu humor dost chyba. Potesil ma len samotny zaver, ktoreho vyustenie si kazdy môze vylozit podla seba podla toho aku ma povahu. Celkovo je tato seria velkym sklamanim a na rozdiel od prvych dvoch si ju uz viac nepustim a vlastne nestoji ani za jedno zhliadnutie. Ani neviem, ci chcem, aby vznikli dalsie serie. 4/10. ()

noriaki 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Navzdory hvězdným hercům, navzdory skvěle zvolené hudbě, navzdory možná nejmysterióznější zápletce je třetí série Farga subjektivně nejslabší. Což ani omylem neznamená, že je špatná. Po černohumorné kriminálce a temném westernu scenáristé napsali paranoidní thriller. A znovu si zasloužili plný počet hvězdiček. Jenže laťka je tak vysoko, že je z toho krásné třetí místo. Vynikající Ewan McGregor, kupodivu ne tak skvělá Carrie Coon. A Davida Thewlise v laciném obleku bych nikdy nechtěl potkat. A to ani ve dne ne. ()

Reklama

kenkaku odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nejen, že v urážení inteligence diváka se pokračuje (no přesně takhle se to stalo - true story!!!), ale navíc zábavností klesl na úplné dno. Nezachraňuje to ani Ewanova dvojrole, ani ještě větší nátřesk známých tváří (asi nejvic potěšila dcera Clinta Eastwooda, kdy její “starší verzi” zahrála její matka Frances Fisher. Propojení na první Fargo opět máme (no podle skutečné události přece) a debilita zvratů (v druhé polovině série) je neskutečná. Nenažranost producentů se prostě projevila v plné síle a vyprodukovali pod značkou Fargo brutální shit. ()

Eleanor05 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Do shlédnutí třetí série Farga jsem si nikdy neuvědomila, jak slabý je vlastně Ewan McGregor herec. A asi si to neuvědomovali ani tvůrci, než ho obsadili, a pak už bylo pozdě. Pokud máte jako "hlavní hvězdu", dokonce v dvojroli někoho, jehož jediná herecká schopnost spočívá v roztomile nevinném výrazu tváře, máte problém. Ještě větší problém však máte, když každý jiný herec v obsazení, do nejmenší roličky, je přesvědčivý a hraje nadprůměrně (zdravím "odpadlíky" ze skončené Mafie v Atlantic City - Michaela Stuhlbarga a Shea Whighama!), jenom ten maník v hlavní roli je slabý jak čaj. Další problém je, když nemáte pořádný nápad a jen vrstvíte absurdní náhody na sebe. A pak jediný člověk, kdo to může zachránit, je skvělý David Thewlis, jako hlavní záporák, na scény s nímž se vyloženě těšíte, a kvůli kterému se vydržíte dívat dál. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Fargo od desíti k pěti a je to opravdu škoda, protože zápletka se jménem Stussy je důvtipná, vynikající herci se také vyskytují, ale, pro Boha živého, než se v trojce začne něco dít, tak to trvá celou věčnost. Okouzlení atmosférou ještě zůstává, Fargo je pořád dost neústupné a krvavé v těch správných chvílích, ale jinak už začíná povážlivě drhnout. ()

Galéria (657)

Zaujímavosti (5)

  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)
  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)

Reklama

Reklama