Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Nejnovější řada seriálu Fargo se odehrává v Minnesotě a Severní Dakotě v roce 2019. Když se Dorothy "Dot" Lyon (Juno Temple) díky nečekané sérii událostí dostane do sporu s úřady, je tato zdánlivě typická žena v domácnosti ze Středozápadu náhle vržena zpět do života, o kterém si už myslela, že ho nechala za sebou. Šerif Severní Dakoty Roy Tillman (Jon Hamm) po Dot už dlouho pátrá. Rančer, kazatel a ústavní právník Roy, věří, že on je zákon, a proto stojí nad zákonem. Po jeho boku stojí jeho věrný, ale neschopný syn Gator (Joe Keery), který se zoufale snaží dokázat svému otci, že je lepší než on. Ale je beznadějný případ. Když tedy dojde na lov Dot, Roy najme Oleho Muncha (Sam Spruell), tajemného tuláka záhadného původu. (AMC Czech)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (59)

poet 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Juno is a Tiger... Taka starostlivá jemná maminka s puškou v ruke je asi prototyp ženy v domacnosti štátu Minnesota :). Táto séria má veľmi slušný nástup a nechýbajú tu silne momenty a typicky "fargovský" humor. Ten záver som čakal trošku lepší masaker ale v zásade som s 5. season spokojný. Tá latka ktorú nastavila najmä prvá séria je ozaj vysoko. ()

Ivo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Lorne Malvo byl určitě velmi potěšen a z hrobu s úsměvem zamával ... Tahle série se mu (konečně) naplno vyrovnala, každý díl byl do všech detailů dokonale a kreativně vymazlen, vždy s parádní a neopakovatelnou atmosférou a člověk místy ani nedýchal... Všechny postavy brilantní, zejména tedy Dorothy, středověký Kájínek a roztomilá paní tchýně :) PS: ale není to asi pro Mamlasy a spol;) Ti se musejí podívat na Rychle a Zděsile, Honzu Vika a podobné přímočaré digitální akční kokotiny, které nějak dramaticky nepřesahují jejich mentální obzor... ()

Reklama

Eleanor05 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nejlepší série Farga hned po té první. Dobrý příběh, zábavný děj, silné postavy, dobří herci - především Juno Temple, Jon Hamm a Joe Keery. Mrazivá atmosféra minnesotské zimy a dobře napsané dialogy. Osobně bych vynechala tu nadpřirozenou linku s maníkem v kiltu a tři čtvrtiny slabého posledního dílu a mohlo by to být na vyšší hodnocení. Takhle 3*. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Piata séria je síce lepšia ako katastrofálna štvrtá, ale na viac ako na slabú tretiu sa nedotiahne. Už úvod, ktorý trápne vykráda filmové Fargo, ma sklamal. Všetko, čo vo filme fungovalo, tu totálne zlyháva. Z malej 40-50 kg žienky sa tu stáva Rambo skrížený s terminátorom, ktorý likviduje jedného zloducha za druhým, ktorých na ňu posiela jej ex. Mám rád Juno Temple, ale tak neuvereteľne napísanú postavu by som neveril ani Gine Carano. Jedine, žeby to bola čstokrvná detská komédia ako Sám doma, ktoré tými absurdnými pascami v dome párkrát táto séria pripomenie. Ale to sa berie príliš vážne aj keď sa tu dejú totálne absurdity. Filmové Fargo a aj prvé dve série dokázali balancovať na hladine uveriteľnej absurdity oveľa lepšie. Od tretej série to je už len trápna fraška a žiadny obrat k lepšiemu v piatej sérii nenastal. K tomu ten otrasný trend, že všetci chlapi sú buď svine alebo chudáci. Takže sklamanie. Nemám chuť na ďalšiu sériu, ale zase ju skvele obsadia a zase to risknem a sklamem sa. Je to na hovno. 4/10. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Po niekoľkých sériách postupne a pomaly odďaľujúcich sa od pôvodnej "vízie" filmu z '96 (aj tej prvej / a aj napriek nesporne vysokej latke kvality pokračujúcich sérií) je táto piata nekompromisný návrat ku koreňom, berúc si nielen inšpiráciu, ale takmer väčšinu prvkov filmu bratov Coenových (pričom jeho pozretie počas sledovania S5 viac než vrelo odporúčam). Najnovší prírastok do Fargo antológie je štýlová explózia, vizuálne premakaná a pohlcujúca, od pôsobivej pilotnej epizódy cez halloweensku Predvianočnú nočnú moru s Jackom Skellingtonom až po "Toxic" scénu, ktorú mám už niekoľkýkrát na opakovačke. Obrazovo nádherná séria, ktorá ale hlavne nezaostáva ani obsahom, ktorý ti do pamäti vryje výkon Juno Temple (ale aj Hamm & Leigh). Za mňa zatiaľ vrchol seriálu... ♪♫ ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie série prebiehalo v kanadskom meste Calgary počas októbra 2022. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama