Reklama

Reklama

Arcibiskup Bezák Zbohom...

  • Česko Arcibiskup Bezák Zbohom
Trailer 1

Obsahy(1)

Dokumentárny film ARCIBISKUP BEZÁK ZBOHOM... divákom približuje nesporne pozoruhodnú osobnosť Mons. Bezáka - kňaza, ktorý svoj život daroval Bohu a cirkvi a mapuje jeho nevšedný životný príbeh. Predstavuje človeka jednými milovaného a druhými odmietaného. Odhaľuje súkromné aj verejné momenty jeho života. Uvidíte Róberta Bezáka očami verejnosti, ale aj jeho najbližších. Spoznáte ho nielen ako arcibiskupa, ústrednú postavu medializovanej kauzy, ale aj ako syna, brata či priateľa. Film divákom prináša obdivuhodné svedectvo o vnútornej sile osobnosti, ktorá prežíva najväčšiu skúšku svojho života a viery...
Výsledok je funkčnou skladačkou rozhovorov, rekonštrukcií, archívnych materiálov, inscenovaných sekvencií a spoznávania dôležitých ľudí a prostredí v jeho svete. Celkový obraz je komplexný a umožní divákovi utvoriť si vlastný názor na situáciu, ktorá v súvislosti s Mons. Bezákom nastala. Tento dokumentárny film nesupluje publicistické vyšetrovanie, pátranie ani nepodáva žurnalistické domnienky, ale chce čo najpoctivejšie a najpresnejšie vykresliť situáciu, v ktorej sa Mons. Bezák ocitol a hlavne, dáva divákovi možnosť spoznať jeho nevšednú osobnosť so širokou paletou záujmov, jeho postoje, názory a pozoruhodnú cestu, ktorou prešiel. Film však nie je určený len pre veriacich, ale zaujme všetkých, ktorých sa dotkol fakt, že sa deje nespravodlivosť. Podľa režisérky a scenáristky Oľgy Záblackej: „ pre ateistu môže byť tento dramatický príbeh ešte zaujímavejší. Zoznámi sa s prostredím, ktoré nepozná, môže analyzovať dôvody z akých sa mladý talentovaný človek, vynikajúci študent rozhodol ísť kňazskou cestou a čo všetko ho na nej stretlo." (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (5)

joxerveliky 

všetky recenzie používateľa

Dle zde uvedených hodnocení je tento dokument, bez ohledu na jeho kvality či nekvality trnem v oku ortodoxno-církevně zakomplexovaným a neuvažujícím (ale poslušným) bezmozkům. Již proto dávám plný počet a "odpadlíkům" přeji brzké procitnutí. ()

brumbrum odpad!

všetky recenzie používateľa

Najvacsi humus okolo kauzy aj knih tohoto zbludeneho knaza je, ze si pan Bezak serie do vlastneho - keby ludia jemu nakloneni aspon trocha uvazovali, tak by im bolo hodne divne, ako moze "otec" a "pastier" verejne osierat ruku, ktora ho krmi a kde mal SLUZIT a nie panovat. Ze odvolal osobne az na jedineho vsetkych dekanov vo svojom revire a ti do dnesneho dna netusia dovod, s tym sa nechvali - a ti knazi vospolok mlcia, pretoze to sice nasrane, ale poslusne prijali. Az ked jeho vlastne manipulacne svinstva zastavili jeho predstaveni, tak namiesto 'Pan ma povolal inde, poslucham, idem', ako to povedali jeho podriadeni a slusni veriaci knazi, ktorych likvidoval, tak tento urazene drzkuje, pise knihy a utiera si hubu do cirkvi. 'Prevetrava' verejne svinstva, ktore nakadil na arcibiskupa Sokola - KAZDY mal za totality 'cierny' fond a neoficialne peniaze, inak by sa neboli stavali ziadne chramy. Ved dodnes, kazda firma a podnikatel, ma 'fond' - len ide o to, co z neho kto plati a preco ho ma. Sokol vystaval z toho svojho vsade kostoly, bral z USA dolare od darcov a rozdeloval ich doma chudakom, Bezak na tomto jeho 'nezdokladovanom fonde' postavil svoju popularitu. Viete, kym rozhodne nechcete byt? Bezakom na smrtelnej posteli. Normalny veriaci, ktory nielen keca o politike a posudzuje, ale je pravidelne vidiet aktivne medzi veriacimi, kde pomaha a zije z viery, vie velmi dobre odlisit toto spupne recnenie a pekelnu pychu, nijako nepasujucu do beznej cirkvi. Cisty odpad, humus a bieda! ()

Reklama

nemcosk 

všetky recenzie používateľa

Podla mna velmi zaujmavy dokument, ktory stoji minimalne za pozretie, je v nom podana cela kauza zo strany pana Bezaka. Dokument sa velmi dobre pozeral (Nebol ani dlhy, ani miestami nenudil, ako niektore ine dokumenty), cely ma dobre tempo, vizualne pekne natocene. Ked ste "fandovia" pana Bezaka tak ma aj emociu a chyti za srdce. Jedinou chybou je tendencnost a jednostrannost dokumentu ale tak to uz je pri 80% dokumentov. Chybou pre niekoho moze byt urcita "komercnost spracovania" dokumentu, co mne osobne vobec nevadilo a film ma bavil ovela viac nez napr "Vejska alebo Robocop" videne v poslednej dobe (Niektore dokumenty vyjadria podstatu za 15 minut a hodinu a pol cakam na koniec ;). Ohladne celej kauzi staci mi pozriet na pana Bezaka a jeho duchovne vyzarovanie a som jasne na jeho strane. Ked porovnam jeho osobu z ŠTBakom Sokolom nie je očom. V tejto kauze sa pekne ukazuje ze: 1. Akykolvek problem v cirkvy sa musi ututlat pokial to len ide, len o nom nehovorit, 2. Ak ste mlady knaz, tak nemate sancu na ziadnu zmenu a nic nove, nad vami je X 70 rocnych paprdov, ktori vas zastavia ked bude potrebne. 3. Poslusnost a prezitie dalsich 1000 rokov cirkvy ma prioritu pred duchovnym. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (4)

  • „Vždy ma bavilo skúmať hĺbku ľudskej duše. Kto je prečo úspešný alebo neúspešný, hĺbavý alebo povrchný, charakterový alebo naopak. Bolo mi ľúto, že na TV obrazovkách sa objavilo čoraz viac 'celebrít' z ľudu,'' vyjadrila sa Oľga Záblacká k vzniku nápadu na film. (Zdroj: Eurotelevízia)
  • Oľga Záblacká sa pred natáčaním s Bezákom vôbec nepoznala. Zavolala mu, predstavila sa a navrhla mu stretnutie s najbližšími kolegami zo štábu. (kacer4)
  • Keď Róbert Bezák odchádzal z natáčania, povedal, že sa zo štábom cítil dobre, aj preto, že nepadlo ani jedno neslušné slovo. (kacer4)

Reklama

Reklama