Reklama

Reklama

Krvavé piesky Líbye

  • Česko Krvavé písky Libye
všetky plagáty
TV spot
Slovensko, 2012, 88 min (Alternatívna 52 min)

Obsahy(1)

Film vypovedá o hodnote ľudského života. Príbeh slovenskej zdravotnej sestry, ktorá v Misurate žila 20 rokov, konvertovala na islam a narodili sa jej tam 2 deti. Jej nemocnica sa ocitla uprostred vojnového konfliktu a občianskej vojny. V hraničných  situáciách sa odkrývajú rozdielne hodnoty arabského a európskeho sveta. Zatiaľ čo Ľuba chce zachrániť vnúča a dcéru a odviesť ich na Slovensko, jej deti – vychované v arabskom svete – chcú bojovať za vlasť, národ, vieru... (STV)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (4)

gazogazo 

všetky recenzie používateľa

Slovenská žena kydá uspávací komentáře jak řídké seno a Mohammed shlíží na sémě sporu , jenž sám zasel. A co teprve satanovy verše , alespoň že tenhle super nudnej dokument vůbec není ó tomhle. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dosť drsné, Kaddáfiho priaznivci si tento dokument nedajú do vitríny. Toto nie je hraný film, nedá sa vyčítať roztrasená kamera, nekvalitné zábery, slabí herci alebo priveľa krvi. Toto bola realita v Líbyi, a našli sa odvážlivci, ktorí chceli pomôct a išli tam celkom dobrovoľne, ako zdravotníčka Ľuba zo Slovenska. Že si tam našla rodinu, priateľov a kolegov, ku ktorým sa chce vracať je úplne normálne. Pritom prijala ich vieru, zvyky a splynula s domácimi. Môžeme sa nad tým čudovať, ale to je všetko, čo s tým môžeme urobiť. Alebo ešte jej môžeme drzať palce v pomoci druhým a ďalšom živote, čo je aj môj pripad. –––– Vojna ti ukáže, že tvoja bolesť je malá. ()

agassi68 

všetky recenzie používateľa

To je tak, keď idete k inej kultúre a iným hodnotám. Smrť je len prechod k alahovi a netrápia sa preto ako my. Ich viera je skalopevná. Všetci sa im prispôsobujú. Neexistuje si ponechať svoje náboženské presvedčenie. Prenášajú to aj do Európy. Mešity sú už všade. Skúste postaviť kostol v arabskom svete. Ľuba sa medzi týmito dvoma svetmi snaží prežiť.. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama