Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Života Teda Morgana (Seann William Scott) vystihuje jediné slovo - průměrnost. A poté, co od něj odejde manželka, dochází k závěru, že již nemá pro co žít. Než však opustí tento svět, hodlá čelit všem, které viní z toho, kým se stal. Čím více se však snaží udělat tlustou čáru za svým životem, tím více si uvědomuje, že lidé okolo něj se musí každý den vypořádávat s daleko většími problémy a že všechno má své řešení. (MaaaR@)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (78)

Wysch 

všetky recenzie používateľa

Že SW Scott je pro mě výborný herec, to tvrdím zhruba už tak deset let (holt Southland Tales), takže pro mě jeho obsazení a výkon vůbec překvapivý nebyly, překvapivá pro mě byla režie - hodně civilně a hodně uhlazeně vyprávěný příběh s očekávaným koncem, ale zato na filmový debut precizní režie. Vtipy jsou zpola dětinské, herecký ansámbl výborný, hudba a soundtrack skvělý. Jako zápor ani neberu fakt, že konec samozřejmě víme všichni od úvodních titlí, a ani fakt, že prostříháno bylo z natočenýho materiálu opravdu dost, jen aby tempo vyprávění neopadlo, což zrovna u filmu o smrti a vztazích a tak vůbec je jednou z dobrých úliteb. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pomerne nenáročná ale príjemná dramedy. Scott je prekvapivo na uzde a táto poloha mu veľmi svedčí. Pričom mu sekunduje krásna Thirlby a skvelý Dillahunt. Film rozvíja viacej žánrových prvkov z ktorého sú všetky (až na lesbické matky a príšeru v jazere) funkčné. Vzťahy a postavy sú dobre napísané a uchopené za ten správny koniec a aj keď sa v rámci žánru nejedná o nič prevratné, nezaváňa to blbosťou, aj keď si film pohráva občas s neprimeraným humorom. Vo svojej podstate je až priveľmi ľudský. Ako keby scénarista a režisérka chceli podať spoveď o svojich životoch a chceli to robiť úprimne a z nadhľadom. Funguje to. Dokonca aj rovina homosexuality je tu podaná veľmi sviežo, bez trápnych litánií a s poukázaním na reálny problém. Pri pozeraní samozrejme záleží na vašej miere otvorenosti voči filmu, lebo aj napriek vyššie spomenutým veciam sa jedná o tradičný americký film s posolstvom. Tentoraz mi to ale prekvapivo nevadilo. A pesničkový soundtrack je po dlhej dobe hodný stiahnutia. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa sme tu mali konečne film, ktorý sa nesnaží americkým spôsobom rozosmiať a dať do toho všetky možné nezmysly, na ktoré si človek vie spomenúť, ale miesto toho tu priniesol veľmi uveriteľný príbeh s veľmi dobre spracovanými postavami a zaujímavým dejom, ktorý ma celý čas udržal. Humor je nenásilný a celkom funkčný a rovnako aj dramatické momenty. Rovnako musím pochváliť hudbu. Nikdy nejde mimo, skladby tam skvele pasujú, sú prijemné na počúvanie a dodávajú tomu výborný feeling. Sú veci, ktoré človek vie odhadnúť a musím povedať, že Garret Dillahunt je občas otravný v role Teddyho brata, ale to sú asi jediné moje problémy s týmto filmom. Rád som sa naň pozrel a myslím si, že rozhodne stojí a pozornosť. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prekvapenie. Ukazuje sa, že C. Cox nie je len šikovná herečka, ale že jej to ide aj na režisérskej stoličke. Niekedy, keď je niečo naplánované a sme pevne rozhodnutí urobiť "definitívne riešenie svojej smutnej situácie", pretože niet iného východiska na dohľad, sa však tesne pred cieľom môžu veci zvrtnúť úplne inak a život zrazu dostane nový zmyslel. Žiadna prehnaná sentimentalita ani pátos, snímok príjemný na pohľad, S. W. Scott v netypickej vážnejšej úlohe, pekné pesničky a svižný, zaujímavý dej okorenený humorom a pár výbornými hláškami. To všetko tu je a preto môžem jedine odporúčať. 75/100 ()

Kamca_ 

všetky recenzie používateľa

Od tohoto snímku jsem nic moc nečekala a mile mě překvapil. Tak první půlku jsem uvažovala i o vyšším hodnocení. Seann William Scott podle mě patří spíš do teen komedií nebo ho tam mám prostě zařazenýho. To ale neznamená, že jeho výkon v Just before I go nebyl dobrý. Víc než on se mi spíš líbila Olivia Thirlby, která se do této role výborně hodila. A spolu jim to moc slušelo. Ve finále bych asi vynechala pár scén, aby to na mě působilo víc uceleně. Ale jinak jsem spokojená. Ještě z toho konce se dalo vytěžit víc. 65%. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (3)

  • Pracovným označením filmu bol názov Hello I Must Be Going. (MikaelSVK)
  • Cameo úlohu si zahral aj scenárista David Flebotte, konkrétne v reštaurácii pri raňajkách Teda a Vicki. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Courteney Cox popírá návrat Přátel

Courteney Cox popírá návrat Přátel

23.04.2014

David Letterman se netají tím, že i on je velkým fanouškem komediálního seriálu Přátelé, který skončil před deseti lety a o jehož návratu se po stejnou dobu neustále diskutuje. Když jej tedy v rámci… (viac)

Reklama

Reklama