Reklama

Reklama

Epizódy(34)

Obsahy(1)

Nový slovenský seriál z prostredia, kde všetci o sebe všetko vedia a preto je ich život komplikovaný a zároveň krásny. Príbeh americkej Slovenky Júlie Miller, ktorá prichádza do rodnej dediny svojich rodičov, aby si uplatnila nárok na vysnívané dedičstvo. Veľký Petrovec je na prvý pohľad obyčajná slovenská dedina. Má asi 1500 obyvateľov a všetko, čo dedina musí mať. Školu, zdravotné stredisko, krčmu, kostol a samozrejme futbalové ihrisko. Najmajetnejšou rodinou sú tu Petrovičovci. Vyžadujú si isté pravidlá, ktoré všetci musia rešpektovať. Do Petrovca však zo Chicaga pricestuje americká Slovenka Júlia Miller. Tá pomery v rodnej dedine svojej babky ešte len musí spoznať. Okrem toho, že si chce uplatniť nárok na zdedený majetok, stretáva sa s množstvom obyčajných ľudí. Sú medzi nimi učiteľka Lydka, futbalový tréner Tóno, starosta Andrej a jeho dve dcéry Jana a Lucia, sanitkár Martin, miestny futbalový hrdina Filip, prezývaný Ronaldo, doktor, farár a jeho gazdiná Gitka, šéfujúca miestnym klebetniciam. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (39)

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Ďalší grc z produkcie Hnoj. Neúsmevné, trápne, zbrklé, neherecké. Predstavovať divákom také nuly a ešte aj na Slovensku treťotriednych hercov ako nejaká Slámková, Fričová, kto je Škrha? Jediný známy tam je pablb Dano Junas, čo nie je ani herec, jeho najväčší životný výkon už prišiel pri uvádzaní skupiny Modus v Triangli v roku 1990. Rozpočet nemohol prekonať 100 eur, za tie sračky by som všetkým zúčastneným platil maximálne gastráčmi. ()

tony_2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Zo zvedavosti som sa šiel dnes pozrieť na predpremiéru prvého dielu tohto nového JOJ-kárskeho výtvoru vysielaného v KD NIvy. Nič som neočakával a dostal som ešte menej. "Herci" pozbieraní z účinkujúcich zo Súdnej siene plus Dano Junas. "Herci" horší než ochotníci kdesi na dedinskom amfiteátri, celé mi to pripomínalo Kameňák, alebo Babovresky, len v ešte horšom vydaní. Mám pocit, že táto predpremiéra bola organizovaná kvôli absolútnemu neúspechu JOJ-kárskeho Klanu, aby si tvorcovia mohli vyskúšať reakcie divákov, dozvedieť sa odozvu, aby to nedopadlo ako spomínaný Klan. Plus štáb sa dostavil nachystaný a vyobliekaný akoby išlo min. o premiéru na MFF Benátky, alebo Cannes. Výsledkom je ďalší zbytočný produkt ešte viac zbytočnej TV JOJ. ()

Reklama

peiton

všetky recenzie používateľa

,,Pán farár,do polievky chcete slíže alebo halušky?" Akože stratila som reč,mám dosť a viac mi netreba..Televízii JOJ sa opäť raz podarilo strhnúť na seba veškerú pozornosť,ale bohužiaľ v tom negatívnom ponímaní.Je až zarážajúce s akou plejádou nehercov to na nás skúša.Už z ukážky sa dalo čo to vydedukovať..Kdesi som čítala,že v seriáli si zahrala celá dedina,hm ved v konečnom dôsledku je to aj parádne vidieť a počuť.Schválne podme sa staviť ako dlho vydrží toto ,,B-čko " na televíznej obrazovke.Myslím,že jeho dni sú zrátané rovnako ako v minulosti iné sračky z ich dielne.Nerozumiem ak televízia nemá,alebo sú lakomí na zaplatenie honoráru skutočným hercom,tak potom neviem prečo sa pchajú do takéhoto typu projektu.Vari sa nepoučili?!A to nemusíme ani hlboko načrieť do minulosti.Nie,nie som z toho smutná,je mi to fuk. ()

ClarityW. 

všetky recenzie používateľa

Napäto som sledovala celú sériu z nudy. Posledný diel si naozaj zaslúži 5*. Aj keď celé to je amatérčina až za hrob. "Pastier" Dano z reklamy na Coop Jednotu bol ako Romeo a Američanka Júlia, prosto Júliou. Posledné časti boli trápenie sa už aj samotných amatérskych hercov. Záver trošku nedomyslený, možno rozuzlenie by bolo lepšie spraviť aj na 3 diely, pretože rozuzliť zápletky zo 33 dielov v jednom diely chcelo odvahu. Ale inak fajn. Na také sa domáce tríznenie vlastnej osobnosti tento "skvost" slovenskej telenovely postačí. ()

Marek1991 odpad!

všetky recenzie používateľa

Nerád hodnotím seriál po prvom diely, no som ochotný hodnotenie u tohto diela neskôr zmeniť, ak sa ono celé samé zmení. Mám potrebu upozorniť, že táto akože dráma je podľa mňa skôr nepodarená komédia, ešte teraz sa smejem, no z veľkej časti je to z trápností. Najsilnejší bol ten futbal, scenáristi a režisér asi dedinský futbal ešte nevideli. Tu sa ťažko niečo hodnotí, lebo to bolo horšie než ochotníctvo, najlepšie asi zahrali bežní ľudia, čím viac sa totiž tí akože profesionáli snažili hrať, vyzeralo to neprirodzene a aj tie akože prirodzené prejavy boli skôr na smiech, lebo tomu nepasovali. Pripomínalo mi to Kameňák krížený so seriálom Deň a noc, proste niečo, čo vyrobili zrejme netalentovaní ľudia, ktorí si s tým zrejme ani nedali veľa práce a zbúchali to na kolene. Nechcem nikoho uraziť, no tak mi to pripadalo. Scenár je úplná katastrofa a o iných aspektoch filmu je už asi zbytočné hovoriť, mimochodom škoda, že sa to netýka napríklad jesene alebo zimy, to by som chcel vidieť ako by stvárnili skutočnú slovenskú dedinu počas týchto období, no obávam sa, že by z toho urobili akurát niečo na štýl Búrlivého vína alebo Paneláku, ale vlastne jak inak, však tunajší tvorcovia nemajú zrejme nápady. Naša kinematografia je na dne a je mi až hlúpe tie slovenské súčasné diela tu pokaždé hodnotiť a prísť k záveru, že to nestojí ani za chvíľku času, moja zvedavosť nie vždy natrafí na dobré veci a toto je ďalšie dielo, ktoré zrejme padne do zabudnutia, prípadne sa o niekoľko desaťročí ľudia na tom pobavia ako na propagandistických dielach z obdobia nacizmu, či boľševizmu. Ak tento komentár nezmením, tak sa to zrejme nezmenilo, čo už viem odhadnúť, že sa asi nezmení, lebo inak by som sa čudoval, prečo takto začali, mimochodom opäť je tu delenie na bohatých a chudobných, či sa spomínajú družstvá, no asi tu niekto nepozná skutočnosť, lebo je až zarážajúce, ako mešťania vnímajú dedinu, či ako sa tu niekto snaží vrstviť spoločnosť v každom seriály a robí do uší a očí bijúce dialógy a prejavy, ktoré sa svojou teatrálnosťou hodia skôr do divadla. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (1)

  • Veľký Petrovec je v skutočnosti dedina Láb na západnom Slovensku. (Matt.Bilner)

Reklama

Reklama