Reklama

Reklama

Smrtící nymfa

  • Srbsko Mamula (viac)

Obsahy(1)

Kamarádky Kelly a Lucy přijíždějí strávit dovolenou s bývalým přítelem. Třetí den se navzdory varování starého námořníka rozhodnou vypravit na ostrov, kde se nachází stará habsburská pevnost, která za války sloužila jako koncentrační tábor a poté jako experimentální základna. Pro místní mořskou pannu lačnou po krvi je skupina mladých lidí vítaným zpestřením jídelníčku... (TV Prima)

(viac)

Recenzie (56)

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Očekávat od Mamuly už vzhledem k známým faktům velkou filmovou podívanou by asi byla chyba. Nicméně těšit se na relativně zábavný snímek zasazený do překrásných černohorských lokací smysl má. Z hlediska přístupu se Mamula asi nejvíce podobá populární sérii Pevnost Boyard. Paklíče se sice nedočkáme, ale pobíhání po pevnosti, plnění zábavných úkolů či Franka Nera v roli otce Fury si užijeme až až. Pokud něco opravdu „funguje“, je to temporytmus (na úkor snahy o atmosféru). Zejména neobeznámený divák si ve snímku dokáže najít několik pasáží, které „dramaticky“ mění situaci a díky tomu posouvají hranici tzv. filmové nudy zase o kousek dál. Nejsme tedy svědky přílišného natahování (to pravé „drama“ trvá něco málo přes 50 minut). Jako fantasy příběh z opuštěného ostrova je to docela příjemné, v rámci hororového žánru zamrzí držení se klasických schémat. Ok, sledovat stárnoucího Krstovice, který vypadá, že omdlí po dvou krocích s brokovnicí v ruce či roztomile hloupé scénáristické kličky nebude asi pro každého. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Partia piatich kamarátov odchádza na opustený ostrov Mamula, kde bola v 18 tom storočí postavená obrovská pevnosť. Dobrodružný výlet o poznávaní historickej budovy sa rázom mení v holý boj o život s miestnym rybárom a morskou pannou, ktorá prežíva v útrobách starej väznice. Nakoľko je jej jediným pokrmom ľudské mäso, "náhodní" cestovatelia sú pre ňu ideálnou potravou. Zrelý, takmer nesmrteľný 80-tnik a ryboženský kentaur, ktorí si po odvrhnutí civilizáciou vzájomne vypomáhajú kŕmením a nezáväznou "jeb*č*ou". Zaujímavý nápad zo Srbska, ktorému sa nedá uprieť snaha o budovanie správnej atmosféry. Taktiež maska podmorskej "kokety" nebola najhoršia. Bohužiaľ, bez mimoriadneho gore to v tomto druhu subžánru proste nepôjde. To je ako naliať Martiny do pohára bez olív. Divák sa pri sledovaní "Nymph" síce nenudí, no sánka mu rozhodne nespadne - 50%. ()

Reklama

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že to bylo nakonec fakt, tak debilně televizní (edit 27.8. 2022 - Prima Max), protože začátek (kozy, kozy, kozy) vypadal velice slibně - do poloviny. Plusy - neokoukané, pěkné prostředí, kurevsky šukézní Natalie Burn, celkem sympatické postavy, mořská panna. Mínusy - pouze jediná Gore scéna (useknutí hlavy ve vaně), od poloviny se začnou chovat všechny postavy katastrofálně, záběry z dronu v horším rozlišení, finále zabito až moc televizní atmosférou. Na jedno zhlédnutí, dejme tomu, srbských Hororů je sotva 10, slabší trojka. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Štvorica priateľov sa stretne po rokoch, aby si užili dovolenku, a rozhodnú sa navštívíť "Mamulu" - opustený malý ostrovček, kde kedysi bývala väznica. Síce ich starý rybár varuje, aby tam za žiadnych okolností nechodili, ale ako to už býva, behom minútky sú tam. Netušia však, že ostrov je domovom starého zabijaka, ktorý si sem tam zaloví na ľudí, aby nimi mohol zásobovať krvilačnú morskú pannu. Keď beriem do úvahy novodobé horory za posledné roky s touto tématikou, okrem priemernej "Siren" tu nebolo dokopy nič, a tak za najvydarenejší "Horor" o morských pannách pokladám posledný diel Pirátov z Karibiku. A to je vážne škoda. Konečne sa toho chytil aspoň niekto... a popral sa s tým statočne. Ostrov je nádherný, morská panna krásna, jej hypnotizujúci spev je naozaj príjemne mrazivo atmosferický, nechýbajú ani naháňačky po podzemných tuneloch a musím vyzdvihnúť aj peknú hudbu a vskutku sympatické herecké osadenstvo. Vytkol by som vlastne len vzhľad morskej panny v momente, keď sa premenila na škaredú kreatúru, tam mohli maskéri popracovať o niečo viac (aspoň ako v staršom "Mermaid Chronicles", kde bola tá maska minimálne o dve triedy vyššie). Ale ináč sa mi na to pozeralo naozaj dobre a keďže záver otvára dvierka pre pokračovanie, budem sa tešiť, pretože tento hororík by si ho rozhodne zaslúžil. ()

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Vystajlovaná srbská pohľadnica ( bazén / air prelet nad 2kukučkovo vyhypovaným hool hniezdom... ), ktorej odosielateľ so zameraným adresátom obťažkal prastarú Sirén tému a skoro až utrápil, ak nie urazil divácky intelekt. Záhadou však ostáva účasť Frenkyho Nera (pravdepodobne tam dovolenkoval).Pre mňa 1značne najslabšia sirénová filmárina ( snáď japonci to pokrčili viac - na titul nespomínam - niekde na podlahe ale bude) Pre Fx bádačov prezieravo papundeklové, ale to je len môj sabdžekt fíl. S rešpektom zMermaidovaná 2ka.Bolo by fayn nechať Nymho Killer Mermaidky volne plávať na Dark Sea hladine a nepoužiť kameru. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama