Reklama

Reklama

Tilly Dunnageová, krásna a talentovaná žena, sa po mnohých rokoch práce krajčírky v najlepších parížskych salónoch vracia domov do Dungataru, malého mestečka uprostred austrálskej pustatiny, aby napravila krivdy z minulosti. Nielenže sa zmieri so svojou výstrednou chorou matkou a neočakávane sa zamiluje do dobrosrdečného Teddyho, ale vďaka svojmu šijaciemu stroju a zmyslu pre módu sa jej navyše podarí premeniť zovňajšok a myslenie miestnych žien. A pomstiť sa tým, čo jej kedysi ublížili. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (258)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vraví sa, že šaty robia človeka... naozaj? Po dlhej, predlhej dobe prichádza Jocelyn Moorhouse s novým filmom, ktorý ma skoro priklincoval na stoličku. Nebyť pár drobností a slabších momentov (hlavne zo začiatku - nudnejší zdĺhavý rozjazd) tak idem do plna. Neskutočne šialená, absurdná jazda za poznaním, že sú na svete ľudia (a tí sú bohužiaľ v absolútnej väčšine), ktorým na zmenu charakteru k lepšiemu nepomôžu ani tie najlepšie šaty na svete. Opäť jeden zo snímkov, ktorý oplýva bohatosťou a rozmanitosťou charakterov (najmä v negatívnom zmysle), pričom niektoré z nich mi dopriali skutočne silnú dávku antipatie a nechuti, hlavne tá pani učiteľka. Skutočne je len veľmi malo filmov kde by sa vyskytla takáto extrémne nepríjemná osoba, ktorú by divák najradšej hneď z kraja vlastnými rukami uškrtil keby mohol. Páčilo sa mi aj to, ako samotná absurdita niektorých situácií a strelený čierny humor tieto jednotlivé povahy postáv zvýrazňovali, niekedy kvôli tomu nadobúdali až karikatúrny charakter, ale o to viac to zas bolo jasnejšie a priamočiarejšie. Zároveň to pekne dotváralo hlavnú pointu. Záver aj vďaka tomuto bol absolútne famózna čerešnička na torte, plná všakovakých rozmanitých pocitov. 85/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Keď pomsta, tak na úrovni, povedala si Winslet v časti filmu, kedy by to už nikto nečakal. Prekvapujúce, so skvelou atmosférou, žánrovo nejednotné a pritom podivuhodne fungujúce až dokonca. Herecky skvelé, dokonca aj mladý Hemsworth sa uvoľnil. Príbehovo je to ale natoľko zaujímavé a pútavé, že režisérke odpustíme nejaké chybičky a vypichneme tie kvázi dva konce a uznanlivo pokývkame hlavou nad minutážou, ktorej dĺžku si divák možno ani nevšimne. Pri hodnotený som ostal rozpoltený, preto nateraz radšej slabšie 4 z 5 ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Netypický eastern z ďalekej Austrálie, kde sa vracia nasratý pomstiteľ s koltami po bokoch, pardon, silná krásna žena s golfovými palicami namiesto revolverov a golfovými loptičkami namiesto guliek, do zapadlého mestečka s pár drevenicami a bez saloonu. A to za pár dní začne používať ešte ihlu! Tilly bola kedysi dávno vyhnaná z mesta a divák sa prostredníctvom mnohých flashbackov dozvedá, o čo sakra išlo, až dospejeme k nejakému tomu prekvapeniu, vrátane toho, kto je koho otec a tak podobne. Postupom času sa to už začína zamotávať až trochu moc, cynizmus nahrádza regulérna dráma, ale my vieme, že na konci nás nečaká prestrelka, pretože nie je ju čím previesť, no a v týchto záverečných momentoch filmu ma tvorcovia príjemne prekvapili. 70% ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Měla jsem docela rozporuplné pocity, protože se tam ty žánry tak rychle a hlavně nečekaně měnily, že jsem obrazně každou chvíli přecházela z breku do smíchu a naopak. Scénář je vskutku originální a po pár minutách jsem zjistila, že to musím brát vše s nadhledem. Nevím jak uživatelům, ale mně jako uživatelce přecházely oči nad těma šatičkama, které Katy uměla tak nádherně ušít. Pravda, trochu jsem jí záviděla měření jednoho sympatického muže, ale to ostatní už ne. Pokud má rád někdo parodii, absurditu, najde jí tady, pokud má rád někdo hezký vizuál, najde ho tady, pokud chce někdo sladkou romantiku, má jí mít, pokud chce někdo hodně smutné drama, najde ho také, pokud se chcete zasmát, jděte do toho a mohla bych pokračovat, jen to široké spektrum charakterů, snad každá osůbka měla jiný.....ale přiznávám, měla jsem jinou představu o finále.....viděno v rámci Project 52 Films by Women ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Moja milovaná Kate Winslet. Vraciame sa do 50.rokov minulého storočia. Tá druhá polovica snímky speje už niekoľkokrát k záverečnému koncu, ale dvojhodinová stopáž nám pripraví ešte pár prekvapivých momentov, ktoré už sú obyčajným sledom okolností. Nudiť nás však príbeh nenechá, herci nás nechávajú v strehu hlavne vo chvíľach, kedy parodujú afektovane dialógy starých filmov o lepšej spoločnosti. Nehovoriac o záverečnej pointe. Kate Winslet je v úlohe svojráznej módnej milovníčky veľmi prirodzená a pôvabná, vystupuje sebavedome a vie, čo robí. Krajčírka sa snaží skombinovať mnoho žánrov - drámu, komédiu, psychothriller aj romancu. Aj napriek tomu, že môže podobná zmes pôsobiť tragikomicky, tvorcom sa podarilo všetko zladiť tak, aby výsledok nepôsobil ako gýčovité puzzle. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (23)

  • Keď je Tilly so seržantom Farratom pred čerpacím stojanom, je vidno nápis: galón za cent. Centami a dolármi sa platilo v Austrálii od roku 1966. (megajalec)
  • Tillyn šijací stroj bol Singer 201K2. Bol veľmi ťažký a drahý, vyšiel zhruba šesťmesačný plat pracujúcej ženy. Odborníkmi je považovaný za jeden z najlepších strojov. (megajalec)

Reklama

Reklama