Reklama

Reklama

Rocky Balboa, bývalý svetový šampión v ťažkej váhe, sa stane trénerom a mentorom Adonisa Creeda, syna svojho niekdajšieho súpera Apolla Creeda. (Forum Film SK)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (828)

tron 

všetky recenzie používateľa

Sly predviedol jedno z najpokornejších rozhodnutí svojej kariéry. Pred takmer 40. rokmi vytvoril kultovú postavu a ako režisér, scenárista, producent a herecká hviezda, ju naprieč desaťročiami dohnal k dokonalosti (a k piatim pokračovaniam). Hoci už je temer sedemdesiatnik, v Expendables ukázal, že na to stále má a tým pádom by zvládol ešte aspoň jeden návrat ako Rocky Balboa. Čo urobí namiesto toho? Naberie imidž zostarnutého chlapa majúceho najlepšie roky bez debaty za sebou, navždy opustí myšlienku návratu do ringu a radšej začne trénovať novú generáciu a ponúkať jej životnú stabilitu, ktorej ho naučilo 39 rokov strávených v ringu a živote, plných fenomenálnych výhier, i smutných prehier. Navyše sa novým hrdinom stáva syn jeho najúhlavnejšieho soka v ringu (a následne paradoxne najlepšieho priateľa), ktorého v štvorke doslova na smrť utĺkol šialený Ivan Drago. Od Slya to bol ohromný ústupok a dôkaz, že to má v hlave zrovnané a vie potlačiť svoje ego. To, čo urobil, si treba vážiť, pretože svoju najobľúbenejšiu a najznámejšiu postavu v Creedovi poslal na cestu, z ktorej je nemožné vrátiť sa naspäť ako boxer, pretože to už by mu ozaj nežrali ani najväčší fanúšikovia. Sly proste dokázal zostarnúť s gráciou, čo sa nepodarí každému. Film je veľmi fajn, od prirodzených dialógov a hereckých výkonov, až po pôsobivú atmosféru starej dobrej Philadelphie. Vtipy fungovali, dojemné scény boli nakrútené citlivo a pri Rockyho mentorovaní sa vám objaví slza v oku. Bohužiaľ, z deja nepochopiteľne miznú kľúčové scény s mamou a frajerkou (s diagnózou, ktorá má len jeden koniec - a happyend to nie je). Prečo sme s nimi nevideli rozlúčkové scény? Čo sa stalo v hotelovej izbe v Anglicku? Ako dopadol Rockyho „boj“? Tieto scény mi vo finálnej verzii chýbali. Napriek tomu je Creed skvelý film. Užite si ho. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Rocky je stále tu aj keď hrá druhé husle. Paráda, skvelé pokračovanie a vynikajúci restart jednej legendy. Herci na čele so Slyom do jedného vynikajúci. Mám k tomu samozrejme výhrady (napr. scéna s motorkármi je jedno obrovské WTF), ale krásne emotívny záver to hodí opäť do tej správnej nálady a keď sa pri poslednom kole ozvala TÁ hudba, nedokázal som udžal slzy na krajíčku. Epilóg je krásna ukážka toho ako sa pracuje s nostalgiou 9/10 ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Ja som spokojný. Aby bolo jasné, som veľký fanúšik Rockyho a milujem aj nenávidení piaty diel. A v tomto ohľade, čo sa týka prepojenia serie Rocky s Creedom, som chrochtal blahom. Creed okrem toho, že ma dobrú ranu ako jeho tatko, ma aj čas na postavy, kedže sa film nikam zo svojou vyše dvojhodinovou dlžkou neponáhľa. Na jednej strane tu máme namachrovaného synáčka, ktorý nechce byť v tieni otca. Na druhej strane tu máme pokračovanie príbehu jednej s najväčších boxerských legiend na filmovom plátne. Creed funguje pochopiteľne lepšie v starých koľajach a každý záber s Rockym upúta už len charizmou, tento krát neakčným a dramatickým Slyom. Ale mlada krv je tiež prekvapivo dobrá. Príbeh okolo Apolla ma čo ponúknuť a Michael B. Jordan si aj pri veľkej legende dokáže odkrojiť svoju časť pre seba. No najväčšie plus je samozrejme spojenie Rockyho a mladého Creeda, ktorý okrem toho, že si máju čo povedať, to povedia štýlom, ktorý proste nenudí. Tých plusov tu je celkom dosť, páčil sa mi aj románik s milou, peknou a sympatickou Tessou Thompson. Ďalšie prekvapenie ma čakalo v ringu, hneď v prvom kole, kde okrem toho, že sa boxovalo dynamickým a prehladím štýlom, to v pozadí gradovala hudba a hlavne kamera, ktorá svoje nálety pekne predviedla bez strihu. Keď už som načal tu akčnú stránku, tak sa musím priznať, že ma prekvapilo ako je to prehľadne a správne vygradované. V závere tomu nechýbalo nič a podobne ako keď Rocky boxoval s Dragom, tak aj tu mi to prišlo správne husté, atmosfericko elektrizujúce, napäté a nemal som problém fandiť vo veľkom hlavnej hviezde. Ďalšia s vecí, čo ma milo prekvapila bola hudba. V prvom rade ma potešili miestami známe tony zo série, ale na druhu stranu som rád, že si Creed priniesol niečo vlastné a aj keď to nie je pecka ako Gonna Fly Now, soundtrack vás nenechá chladným a dokáže prikúriť pod kotol vtedy keď treba. Najslabšia stránka na celom filme sú Creedový protivníci. Zatiaľ čo Rocky boxoval s menami alebo xsichtami, ktoré si zapamätáte, mladý Creed boxuje s niekým, kto tu poriadne nemá ani priestor. Inak nerátal som s tým, že by tento Spin-off mohol priniesť niečo zaujímavé, ale nakoniec priniesol toho viac ako som čakal. Obľúbený soundtrack: If I Fight, You Fight (Training Montage), You're a Creed. 90% - 5* ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Sedm a půl-tý Rocky jako to nejlepší možný klišé. Vlastně ten samý jednoduchý příběh srdcaře outsidera po cestě na vrchol, co tu od roku ’76 byl už tolikrát, jenže on ten zápas sama se sebou prostě neomrzí, zvlášť když CREED bere to nejlepší z poctivýho, civilního, devět let starýho comebacku, zůstává přitom inspirativní, má to nenahraditelný Slye charisma, přidává kus pěkný filmařiny, hecující soundtrack, krásnou Tessu a sympatickýho Jordana. Samá radost nejen pro Black Lives Matter :) Zkrátka... nemůžu se dočkat jít běhat sprinty do kopce, mrazu a deště, sáhnout na hranu sil, padat a zase vstávat. Bojovat. "If I fight, you fight." ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Objektivně za tři hvězdy, subjektivně za dvě. Při úvodní scéně z nápravného zařízení se na chvíli zdá, že se tohle pokračování Rockyho vydá vlastní cestou, už po patnácti minutách je z něj nicméně stejná šablona, jakou tvůrci omílají ve všech dílech. Žádná překvapení, žádné neočekávané zvraty, žádné nové nápady. A jako bonus je to strašně nevýrazně natočené a herecké výkony jsou průměrné. Stallone nejen že si toho Oscara nezasloužil – on si ani nezasloužil být na něj nominovaný. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (43)

  • Jde o první film v sérii, ve kterém se neobjevuje Paulie (Burt Young), bratr Rockyho (Sylvester Stallone) zesnulé manželky. Podle nápisu na náhrobku zemřel Paul Pennino v únoru 2012 ve věku nedožitých 72 let. Sám Burt Young pak zemřel v říjnu 2023 ve věku 83 let. (Jespi)
  • Sylvester Stallone (Rocky Balboa) se vyjádřil, že ho na na filmu lákalo především to, že se nejedná o "Rockyho 7", ale o předání boxerské rukavice další generaci. (JORDY)

Súvisiace novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (viac)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (viac)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (viac)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (viac)

Reklama

Reklama