Reklama

Reklama

Rocky Balboa, bývalý svetový šampión v ťažkej váhe, sa stane trénerom a mentorom Adonisa Creeda, syna svojho niekdajšieho súpera Apolla Creeda. (Forum Film SK)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (828)

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Jakožto aktivní členka skupiny "Žere nás všechno, ale nejvíc rakovina" jsem chápala Sláje, že se chtěl na nějaký chemo demo ozařování vyprcat a než ztratit vlasy a pak i hrdost prostě exnout tak nějak s nadhledem ALE kdo by se pak postaral o sirotka slyšícího na jméno Adonis, kterej mu na starý kolena vlejval palivo do žil a zas ho přivedl zpátky k lásce k boxu? No nikdo, takže Sláj s Adonisovou pomocí nakope raka do prdele a Adonis naopak se Slájovou pomocí zkusí nakopat do prdele šampiona lehko-těžký váhy. Což je vlastně totální píčovina protože v boxu se nekope a už vůbec se nesmí údery pod pás, takže jsem napsala kolosální sračku a napravím to klasickým "Zkusí mu rozbít hubu". To sice nezní tak úderně jako nakopání prdele, ale je to mnohem reálnější. Adonis se učí old school, takže chytá kuřata, co už nefofrujou tak jako kdysi, běhá po ulici s motorkářema za prdelí a cvičně někomu občas rozbije hubu ať už v ringu nebo i mimo něj. Za jedno sklidí ovace, za druhý den v base, ale to už k životu patří a udá mu to směr, kde má komu tu hubu rozbíjet. Jako bonus získá nahluchlou princeznu a na konci se Slájem vyběhnou...no dobře vyjdou, schody do nebe. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Anaboliky vytahanou a zkrabatělou kožku už holt nevyžehlíš a svlíkat se v sedmdesáti do trenek by tedy bylo neetické až nemravné. A tak Sláj moudře zchátral a zpapučovatěl a snažil se předat rukavice mladší degeneraci vybouchaných palic. Bohužel už ne tolik moudře pustil z artritických rukou jak režii, tak scénář, a nechal kultovní sérii plně v nezkušených tlapách jakéhosi podivně ambiciózního negerského aktivisty. A je to rázem v prdeli! Ten Rodny King junior se sice všemožně snažil o retro silvestrovskou patinu a patos, nicméně do nich všemi otvory cpal angažovaného Afrorokyho a na legendě tak zprasil, co se dalo. V hlavní roli pózuje necharizmatický a nesympatický jeliman, který by se spíše hodil do nějakého tklivého dramatu se smutnými čokoteplouši než do ringu a jemuž od počátku z celé prdele přejete, ať jej někdo z těch učebnicově zlých bělochů co nejrychleji sundá. Do toho se vám snaží vsugerovat, že k boxu se nejvíc hodí vypatlaná recitace, a tak vám z hudebního podkresu slézají nehty a jen s hrůzou očekáváte, kdy do toho nějaký ten AjsFak zarepuje Ájofdztájgr. Musím připustit, že úvodní polovina je vcelku kulantní, nostalgicky odsejpápá v nejlepších Rokyho tradicích a první zápas dokonce i připomíná box. Pak se ale cosi zle zvrtne, náš kakaový rohovník začne otravně cvrlikat s jakousi árendbí briketou, hledat své přičmoudlé já, trousit přitom odporně cukrkandlová životní moudra ghetového filosofa a naprosto nezáživně trénovat s dědou Silvestrem, až je to téměř k nesnesení. Finální pěstičkovaná s britským tuponěm pak předvede to nejkokotštější a nejhnusněji natočené statické mlácení po tlamách bez krytí, jaké jsem kdy viděl, tudíž Sláj neSláj, výsledný dojem osciluje okolo prdele a máte z toho asi tak stejný zážitek, jako by se vás v boxerské rukavici snažil vyprstit Muhamad Ali a pružíc v kolenou při tom procítěně přednášel Černý muž pod bitchem otrokáře žil. Jestli plánujou dvojku, tak doufám, že se do ní prorve Drago junior a po krátkém strečingu s Brigitou Nýlsen toho afrogeje pošle expresním hákem za taťkou. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Ja som spokojný. Aby bolo jasné, som veľký fanúšik Rockyho a milujem aj nenávidení piaty diel. A v tomto ohľade, čo sa týka prepojenia serie Rocky s Creedom, som chrochtal blahom. Creed okrem toho, že ma dobrú ranu ako jeho tatko, ma aj čas na postavy, kedže sa film nikam zo svojou vyše dvojhodinovou dlžkou neponáhľa. Na jednej strane tu máme namachrovaného synáčka, ktorý nechce byť v tieni otca. Na druhej strane tu máme pokračovanie príbehu jednej s najväčších boxerských legiend na filmovom plátne. Creed funguje pochopiteľne lepšie v starých koľajach a každý záber s Rockym upúta už len charizmou, tento krát neakčným a dramatickým Slyom. Ale mlada krv je tiež prekvapivo dobrá. Príbeh okolo Apolla ma čo ponúknuť a Michael B. Jordan si aj pri veľkej legende dokáže odkrojiť svoju časť pre seba. No najväčšie plus je samozrejme spojenie Rockyho a mladého Creeda, ktorý okrem toho, že si máju čo povedať, to povedia štýlom, ktorý proste nenudí. Tých plusov tu je celkom dosť, páčil sa mi aj románik s milou, peknou a sympatickou Tessou Thompson. Ďalšie prekvapenie ma čakalo v ringu, hneď v prvom kole, kde okrem toho, že sa boxovalo dynamickým a prehladím štýlom, to v pozadí gradovala hudba a hlavne kamera, ktorá svoje nálety pekne predviedla bez strihu. Keď už som načal tu akčnú stránku, tak sa musím priznať, že ma prekvapilo ako je to prehľadne a správne vygradované. V závere tomu nechýbalo nič a podobne ako keď Rocky boxoval s Dragom, tak aj tu mi to prišlo správne husté, atmosfericko elektrizujúce, napäté a nemal som problém fandiť vo veľkom hlavnej hviezde. Ďalšia s vecí, čo ma milo prekvapila bola hudba. V prvom rade ma potešili miestami známe tony zo série, ale na druhu stranu som rád, že si Creed priniesol niečo vlastné a aj keď to nie je pecka ako Gonna Fly Now, soundtrack vás nenechá chladným a dokáže prikúriť pod kotol vtedy keď treba. Najslabšia stránka na celom filme sú Creedový protivníci. Zatiaľ čo Rocky boxoval s menami alebo xsichtami, ktoré si zapamätáte, mladý Creed boxuje s niekým, kto tu poriadne nemá ani priestor. Inak nerátal som s tým, že by tento Spin-off mohol priniesť niečo zaujímavé, ale nakoniec priniesol toho viac ako som čakal. Obľúbený soundtrack: If I Fight, You Fight (Training Montage), You're a Creed. 90% - 5* ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Novodobý žánr Filmová reinkarnace zažívá boom, jaký Michael B. Jordan nedokáže dát ani boxovacímu pytli. Rockyho zmrtvýchvstání je tak překvapující asi jako někdejší zakončení samostatných nájezdů Martina Procházky. Jeho blafák do bekhendu byl čitelný až z vedlejší haly, stejně ale gólmanovi nepomohlo ani když si do branky namontoval dveře. Creed je na tom podobně; nepřekvapí, ale udělá radost. Především tím, že ač bez protézy, má Sly pořád co říct. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Rocky je stále tu aj keď hrá druhé husle. Paráda, skvelé pokračovanie a vynikajúci restart jednej legendy. Herci na čele so Slyom do jedného vynikajúci. Mám k tomu samozrejme výhrady (napr. scéna s motorkármi je jedno obrovské WTF), ale krásne emotívny záver to hodí opäť do tej správnej nálady a keď sa pri poslednom kole ozvala TÁ hudba, nedokázal som udžal slzy na krajíčku. Epilóg je krásna ukážka toho ako sa pracuje s nostalgiou 9/10 ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (43)

  • Postavu Stitche hraje Jacob Duran, který tuto přezdívku nosí i ve skutečném životě. Hraje zde v podstatě sebe, jelikož je povoláním tzv. cutman - člověk, který se mezi jednotlivými koly stará o zdraví bojovníků a ošetřuje jim rány utržené v zápase. Stitch je známý především z MMA zápasů organizace UFC, ale pracuje i s hvězdami boxu, jako jsou například bratři Vladimír a Vitalij Kličkovi. Duran se objevuje již v předchozím dílu Rocky Balboa (2006), a to v rohu Rockyho (Sylvester Stallone) oponenta Masona 'The Line' Dixona (Antonio Tarver). (JardaBauer)
  • Niektoré davové scény boli natočené na štadióne Goodisonon Park v Liverpoole, počas polčasu futbalového zápasu Everton – West Bromwich, ktorý sa hral 19. januára 2015. (m.a.t.o.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. listopadu 2015 v Los Angeles. (Varan)

Súvisiace novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (viac)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (viac)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (viac)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (viac)

Reklama

Reklama