Reklama

Reklama

Penny Dreadful

(seriál)
  • USA Penny Dreadful
Trailer
USA / Veľká Británia / Írsko, (2014–2016), 25 h 21 min (Minutáž: 47–60 min)

Tvorcovia:

John Logan

Hrajú:

Eva Green, Josh Hartnett, Timothy Dalton, Rory Kinnear, Billie Piper, Harry Treadaway, Reeve Carney, Helen McCrory, Danny Sapani, Alun Armstrong, Stephen Lord (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(27)

Výpravné seriálové zpracování původně hrůzostrašných povídek vydávaných v Londýně na začátku 19. století, jimž dal název fakt, že výtisk stál právě jednu penny. Týden co týden čekali dychtiví čtenáři převážně z řad chudiny na známé hororové postavy v podobě Frankensteina, Doriana Graye nebo hrdinů z románu Drákula. Všechny nestvůry jsou zasazeny do temného viktoriánského Londýna a kromě krásně strašidelného původního příběhu nabízí jejich seriálové zpracování i kvalitní dramatickou podívanou. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (9)

Série 1 (2014) (S01) 

V prvej sérii poteší najmä dobová atmosféra, herecké výkony (najmä v prípade Vanessy) a vývoj jednotlivých postáv. Treba však jedným dychom dodať že v niektorých momentoch dej až príliš stagnuje, na druhej strane tých 8 epizód bolo na prvú sériu primeraných. Tak trochu gotická atmosféra viktoriánskeho Anglicka je jedným z najlepších momentov v seriály ktorý rozhodne ponúkol viac ako Penny Dreadful: Mesto anjelov, ktoré sa atmosfére prvej série nedokázalo ani len priblížiť a vôbec by nemalo mať názov Penny Dreadful. ()

Stíny Londýna (2014) (S01E01) 

Niekedy padne vhod zaloviť v starších vodách HBO GO a človek si uvedomí že pred 6 rokmi (a.d. 2020 zanechávam po sebe túto virtuálnu stopu) mohol čierny sluha otvoriť dvere bielemu návštevnikovi. Sľubný úvod vo Viktoriánskom Anglicku plnom špiny a chudoby, čo viac si priať ()

Seance (2014) (S01E02) 

Najmä vďaka vyvolávaniu duchov a objavovaniu sveta v podani Prothea nakoniec za 4*, pochopiteľne sa z tempa poľavilo a niektoré pasáže boli slabšie ale ten kontrast medzi chudobnymi štvrťami a smotánkou a spominané 2 momenty ponechali latku seriálu nastavenú poriadne vysoko. ()

Víc než sestry (2014) (S01E05) 

Tentokrát to nebude príliš k epizóde, kde najmä šialenstvo v blázinci stálo zato a možno by si zaslúžilo aj trochu viac priestoru. Lepší je však ten pocit, keď mentálne zaostalí americký vývojari zafixujú bug do epizódy v službe HBO GO, aby si užívateľ myslel ako sa strašne oňho starajú že dokýžu tú istú epizódu prehrať od momentu kedy dajú bug. Keď zvolíte prehrať od začiatku tento dementý americký hnoj nepochopí, ako si z nich uťahujete a tak je bug op§ť v tej istej sekunde. Aj keď to vyskúšate 18 krát po sebe, týmto retardom nedojde ako si z nich uťahujete. A tak namiesto pozrieť od povedzme 48 sekundy prejdete na stránku, ktorý seriál šíri voľne a do budúcna je Vám jasné, že za sračky akými sú Netflix a HBO GO nemá zmysel utratiť ani jediný cent. Neskutočný noobici. ()

Co smrt spojí (2014) (S01E06) 

Napriek tomu že prvá polovica epizóda bola iba o konverzácii (intelektuálnej, ale nezáživnej) tak v druhej sme sa dočkali dôležitých momentov a akcie. Bude zaujímavé sledovať najm§ vývoj postáv mladého Frankensteina a Doriana Graya aj keď samozrejme ani linka s pátraním po Mine nijako nezaostáva. ()

Nad hlavou mít nebe (2015) (S02E05) 

K epizóde som chcel napísať komentár, ale potom som si uvedomil že by mohol niektorého z českých užívateľov tunajšej databázy uraziť (podobne ako pri LCDP a týmto sa ospravedlňujem českým užívateľom ktorí si ma pridali do obľúbených a aj vďaka nim je táto databáze znesiteľným miestom) a tak komentáre už radšej pridávať nebudem. Respektíve budem kopírovať tento text. Prirodzene že si momenty keď do nepríčetnosti vytáčam ľudí úžívam, takže aj toto bol už tradičný ironický komentár. ()

Okázalé hrůzy (2015) (S02E06) 

Neostáva mi nič iné pridať sa k tým ktorí túto epizódu opisujú ako priemernú s grande finále v posledných 10minútach, scéna na plese jednoducho zachránila to že sa počas 40 minút neudialo takmer nič. ()

Zlo a dobro v jedno jsou (2016) (S03E03) 

A tak sa nám Penny Dreadful stal súčasťou masívneho brainwashingtonu capitals - feministky na každom kroku, rasizmusizmus vo vlaku a dve ženy poznajú jediného muža ktorý bol iný ako všetky ostatné mužské svine a tým bol - chvíľka napätia - američan. Odhliadnúc od týchto sračkoidných vsuviek libtárdneho obdobia ľudstva to bola opäť veľmi dobrá epizóda s nádhernou hostinou v doupěti... ()

Nejlítější šelma (2016) (S03E06) 

Bolo by to za 4 pochopiteľné hviezdičky, najmä vďaka epickému záveru s Malcolmom, ale klub mladých sebavedomých klitorisáčiek to pokazil...smejú sa na tom aj moje priateľky či kolegyne, ktoré sú rozhodne rovnoprávnymi filmovými fanúšikmi ako muži... ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (viac)

Seriál Penny Dreadful se vrací

Seriál Penny Dreadful se vrací

04.11.2018

Po překvapivém zrušení před dvěma lety se populární seriál Penny Dreadful vrací zpátky k životu. Alespoň částečně. Stanice Showtime totiž oznámila chystaný spin-off s podtitulem Penny Dreadful: City… (viac)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama