Reklama

Reklama

Neon Demon

  • Francúzsko The Neon Demon (viac)
Trailer 4

VOD (1)

Jesse (Elle Fanning) je mladá, krásna a má onú tajomnú esenciu, ktorá ju vyčleňuje zo zástupu dokonalých krások uchádzajúcich sa o svojich pár rokov slávy na módnych mólach v Los Angeles. „Kto by chcel kyslú smotanu, keď môže mať čerstvé mäso", poznamená na jej adresu jedna zo závistlivých kolegýň, ktoré ju sprevádzajú po márnivých zákutiach fashion sveta. Neónový pulz večierkov a sektárská atmosféra fotografických seáns začínajú mladé dievča natoľko pohlcovať, že prehliada varovné signály – prostredie plné odleskov a luxusného pozlátka totiž ukrýva zlo, ktoré sprevádza kult krásy od pradávna. Pre naivnú Jesse v ríši divov už ale môže byť neskoro. Zatiaľčo prežíva svoj neonový sen, v diaľke sa prebúdzajú prízraky vrážd, nekrofílie a kanibalizmu. Farboslepý dánsky provokatér Nicolas Winding Refn vyzýva diváka, aby s ním vstúpil do pestrofarevného prázdna, ktoré požiera pôvab a nevinnosť. Horor o kráse a ničote i o kráse ničoty – Neon Demon vťahuje diváka do zvodnej čiernej diery módneho priemyslu i Mesta anjelov. (Film Europe)

(viac)

Videá (5)

Trailer 4

Recenzie (339)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Popravdě jsem z tohohle kousku poněkud rozpačitý. Všechno zůstalo tak nějak na půl cestě. Ano, skvělá kamera je doplněná výbornou hudbou. A co dál? Na módní klipy je radost pohledět, jenže další přesah jaksi chybí. Thriller ne, horror v žádném případě a mysteriozní je hlavně název. Osobně jsem čekal více fantazie, napětí a zřejmě jsem měl úplně jinou představu démona. Trocha krve, trocha nahoty a dlouhé procházky. Pro mě na jedné straně málo artové a na druhé nedostatečně bizarní a hororové. Jelikož se na ty naleštěné obrázky hezky dívalo, dám 3*, ovšem zatím je pro mne, od Refna, nejlepší Barbar... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Mne nič nehovoriaci námet, pointovo absolútne o ničom, banálna obludnosť... Zlaté časy Pushera, tie sa už ale asi nikdy nevrátia. Refn si čoraz viac začína myslieť, že je umelec alá Bruno Forzani a podľa toho aj točí. Ale viete čo? Nie je. Totálne iritujúca, povrchná a nudná vtákovina, ktorá ma nezaujala v žiadnom smere a mal som vôbec čo robiť, aby som to dopozeral do konca. Kamera a vizuál síce boli fajn a verím tomu, že na plátne to vyznie ešte ďaleko lepšie (z toho dôvodu dávam hviezdičku), ale čo z toho, že? Z pekného, ale prázdneho taniera sa nenajem a po chvíľke ma pohľad naň prestane baviť. Podobný pocit som mal pri Gravitácii (2013) - vizuálne namakané, myšlienkovo a pointovo totálne vyprázdnené. Avšak aj napriek tomu ma bavila podstatne viac ako táto splaška zbytočnosti, aspoň ma tak nevytáčala. Tu by sa všadeprítomná a z uší vytekajúca nuda už po pár minútach dala doslova krájať. Jediné oživenie bola tá puma a drsňácky K. Reeves, ale aj z toho urobil Refn totálnu koninu. To ale nebolo to najhoršie. Nuda sa dá pretrpieť. Horší je pocit márnosti, zbytočnosti a pocit strateného času, ten mi už nikto nevráti. Mal som si radšej pustiť Sandokana. Absolútne nechápem, čo na tomto niekto vidí. A herečky? Na tie platí všeobecne všetko to, čo aj na celý film. Pekné, ale o nejakom hereckom umení nemôže byť ani reči. A už vonkoncom nechápem, prečo tu do hlavnej úlohy obsadili Elle Fanning - ako pekná je, o tom pokoj, ale zas nie tak, aby sa mi z nej z kútika úst ťahala slina, tak ako chlapom vo filme. Kľudne mohli obsadiť niekoho z ulice, každá druhá je krajšia a čo sa týka herectva, tváriť sa ako keby práve päť minút intenzívne čuchala toluén, tak to vážne dokáže hocikto. A v neposlednom rade tu bol hrozný muzikálny doprovod. Tá hudba len korunovala celkovú filmovú katastrofu tejto kakačky. Totálne liezla na nervy, miestami mi už dokonca pripomínala vyzváňajúci telefón, čo ma pochopiteľne iritovalo ešte viac. Na záver sa žiada citát, ktorý dokonale vystihuje celé toto smiešne "umelecké" dielo - To je hnus velebnosti, jdu blejt! U mňa jeden z najhorších filmov za veľmi dlhú dobu, a to som tam zarátal aj Sharkanádo alebo Foxcatchera. 10/100 ()

Reklama

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Audiovizuální žranice s fantastickými hereckými výkony (skvělý Desmond Harrington). Vnitřní příběhová linie je docela zajímavá, ale celkový děj nemá dynamiku. Winding Refn jako vždy nikam nepospíchá, bohužel svět modelingu nenabízí žádnou akci, která občas popohnala dopředu Drive (tak i místy Jen Bůh odpouští), pointa je poměrně jednoduchá, ano bizarní, ale pořád jasná a celek se tak nedá obalit do intelektuálních cvičení o významu jednotlivých scén. Hlavní problémem je krom tradiční odtažitosti délka. A protože ten film musíte vidět, už kvůli oblizovačce mrtvoly a vizuálně vytříbenému komponování obrazu, budete muset bojovat s diváckou únavou, protože Neonový démon nemá duši. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Film roka! Ako by to asi vyzeralo, keby Suzy z Suspirie šla miesto tanečnej školy do Hollywoodu skúsiť svet modelingu? Ultimatívna atmosferická pocta Argentovi, giallo hororom, noirovkám, Hollywoodu, Los Angeles, showbiznisu a modelingu. Vizuálna stránka s neónovo nasvietenými a dôsledne vyskladanými zábermi snímanými nádhernou kamerou ako aj dunivý elektronický soundtrack Cliffa Martineza sú pohlcujúce. Ten inak skladal hudbu aj k podobne ponurému atmosferickému Spring Breakers, s ktorým má Neon Demon mnoho spoločné - tiež je to sugestívny film, kde je príbeh druhoradý a dôraz je kladený na atmosféru a dojem z vyštylizovaných scén. Napriek tomu by som raz chcel vidieť Refna nakrútiť niečo, čo bude mať tak solídny scenár ako aj precíznu atmosféru. Záverečná polhodinka Neon Demon sa tomu blížila, čo je po jeho dvoch predošlých opusoch celkom posun. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Mějte se na pozoru, na podivnosti pana Refna musíte být patřičně naladěni. Neonový Démon může fungovat pouze pokud se poddáte atmosféře plné fialových barev a duševní prázdnoty. Ztracená dívka v novém městě těžko nalézá svůj smysl života, avšak jejím naplněním je krása, úspěch a povrchnost. A je to právě i povrchnost, která dokáže konzumovat, až z člověka nezbyde nic než jen ošklivě zmalovaná skořápka... 6/10 ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (16)

  • V úvodní scéně měla Elle Fanning tak dlouho otevřené oči, že se jí kontaktní čočky vypálily do očí díky sálajícímu horku ze světel. (Hal_Moore)
  • Elle Fanning (Jesse) si v 54. minutě vezme od přítele Deana (Karl Glusman) květinu levou rukou, ale když vzápětí omdlí a padne na znak, tak má květinu vpravo od těla. (noelcoward73)

Súvisiace novinky

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (viac)

Po kom půjde Neonový démon?

Po kom půjde Neonový démon?

06.02.2015

Dánský režisér Nicolas Winding Refn (Bronson, Barbar) si řádně nakopnul kariéru s Drive. Jeho předloňský film Jen Bůh odpouští ale naopak všude vyhořel, takže Refn o mainstreamovější pozornost opět… (viac)

Refn si vyjde s mrtvými

Refn si vyjde s mrtvými

16.06.2014

Nicolas Winding Refn si po rozporuplně přijatém thajském výletu Jen Bůh odpouští vybíral mezi několika projekty a teprve před pár dny došlo k oficiálnímu potvrzení, že jeho následujícím filmem bude I… (viac)

Reklama

Reklama