Reklama

Reklama

Levie srdce

  • Česko Lví srdce (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh neonacistu, ktorého nová známosť privedie k nutnosti zásadného rozhodnutia. Neonacista Teppo sa zoznámi so servírkou Sari, ktorej tiež padne do oka. Všetko vyzerá ideálne, kým si Sari nevšimne tetovania, ktoré má pod oblečením, a on nezistí, že Sari má dieťa s černochom. Teppo sa dostáva pred vážne rozhodnutie a bude si musieť vybrať medzi svojim doteraz neochvejným svetonázorom a priateľmi, alebo prísľubom lásky a rodinného života. Jeho brat a kamaráti mu však situáciu nijako neuľahčujú, skôr naopak... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (95)

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Finská pohádka o zamilovaném náckovi, který začne chránit černého synka své přítelkyně proti podobným týpkům, jako je on sám, je nejsilnější, když těží z absurdity této situace. Bohužel se ale snaží vypadat jako vážně míněné drama, takže se každou chvíli objeví jakási scenáristou vykalkulovaná situace, do které by se za normální situace tyto postavy snad ani nemohly dostat. Finští náckové (podobně jako němečtí) navíc jdou ve šlépějích svých dědů, nemusejí to být tedy naprostí dementi jako jejich názoroví sympatizanti ve slovanských zemích. Ale s tím film nepracuje, tady ani jeden nevypadá, že by uměl číst. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Krátky pohľad do života fínskeho chlapíka s veľmi krátkymi vlasmi. Nevieme, ako k tomuto svetonázoru prišiel, ale vidíme, do akého konfliktu záujmov sa dostáva. A úspešne ho rieši, keďže nemá v hlave nasrané, čo síce zvykne tvrdiť, ale plati to viac pre jeho brata. Spoločne v dome tak vznikajú zvláštne, vtipné, kontroverzné a nebezpečné situácie. Neonacizmus v praxi vo Fínsku vidíme s mierne vykonštruovanou zápletkou, ale nikto nemôže povedať, že by sa to nemohlo stať. Je to dobre natočené so zaujímavým scenárom a krvavým happyendom s flexo brúskou, ktorý sa na prvý pohľad vôbec nemusí zdať šťastným, ale je. –––– Najdôležitejšie je, že robíš správnu vec, Teppo. –––– Časy sa definitívne posrali. V armáde sú lesby, gejovia a prisťahovalci. ()

Reklama

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Typicky severský film, sociálně vnímavý, s bizarními postavami, jdoucí po silném příběhu, vyvracející obecně zavedenou ideologii, totiž Evropě vládnoucí multikulturalismus. Snímek dehonestující všechny ty rozjuchané multikulti komedie... Lví srdce je film, který intuitivně reaguje na status quo, který obtěžkává současnost - Evropa se mění, ale obyčejných lidí se nikdo neptá, nedává jim šanci zvolit si zachování dosavadního stavu světa, fatálně jim nutí realitu nového. Starý svět odchází a pokud s tím nesouhlasíte, budete muset odejít s ním, stejně jako to udělá jedna z postav... Neobyčejně pravdivě smutný film... ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,ZA BÍLÝ FINSKO!“… /// Teppo potkal Sari. Šukaj jako veverky, jí se chce zvracet z tý jeho vykérovaný svastiky, ale sex je sex. Takže jediný překvapení by nakonec mohlo bejt, že ten malej černej vzadu není bubák, ale její syn… Multikulturní propletenec námětem pro sociální drama a příběh, během kterýho se dozvíte, že ani Finové (bílí) v tom nemaj jasno. A to maj někteří na hrudi lva. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará domů vodněkud dotáhla romáka. Mám ji poslat do prdele nebo koupit brusku? 2.) Přemejšlím, jestli existuje něco, co by mně mohlo zabránit tančit navždy bílej rokenrol. 3.) Thx za titule ,,mmacoo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Untentrauer 

všetky recenzie používateľa

Jestli potřebujete antikoncepci, nebo potřebujete, aby Vám klesl v kalhotech, pak je to dobrá volba! Jakkoliv by mohl být námět zajímavý či vtipný potápí ho spousta bizarních a zbytečných scén, zejména ty, kde se snaží při klábosení souložit . Pokud si chtěl režisér něco splnit, tak ať si natočí porno, nebo nějaký softík. Mě to naprosto odradilo a film pro mě totálně ztratil na hodnotě ať už chtěl vyprávět jakkoliv zajímavý příběh. Upozorňuji, že jsem film neodkoukal kvůli velikému množství naprostých zbytečností/dialogů, které filmu/příběhu nepřidávají žádnou hodnotu. Pojďme se příště věnovat jen příběhu ne? ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v meste Kotka, ktoré sa nachádza na pobreží fínskeho zálivu v provincii Kymenlaakso a scéna, v ktorej vojaci skladajú prísahu, bola natáčaná na olympijskom štadióne v Helsinkách. (Jello Biafra)

Súvisiace novinky

SCANDI – Severská filmová lekce

SCANDI – Severská filmová lekce

08.01.2015

Česká a slovenská premiéra aktuálního vítěze festivalu v Benátkách, výtečného filmu Roye Anderssona Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě, zahájí historicky první ročník festivalu severských… (viac)

Reklama

Reklama