Reklama

Reklama

Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej

  • Slovensko Domov slečny Peregrinovej pre neobyčajné deti (viac)
Trailer 9

Vďaka tajomným stopám, ktoré hlavnému hrdinovi Jakeovi zanechá jeho milovaný dedko, a ktoré poodhaľujú tajomstvá iných svetov a doby, Jake objaví zázračné miesto. Toto miesto je známe ako sirotinec – domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej. Jeho tajomnosť i nebezpečie sa začnú prehlbovať akonáhle Jake spozná jeho obyvateľov a ich zvláštne, priam neuveriteľné schopnosti... (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 9

Recenzie (828)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Tak z Burtona je klasický rutinér, časy Batmana a Big Fish jsou nenávratně pryč, až tedy na jeden nádherný záběr s mrtvolou na pláži, který byl přesně tak oku lahodící, jako za starých časů. Celý (zřejmě již knižní) námět vypadá jako obšlehnutí Xavierovy školy pro nadanou mládež a jestli ty další díly budou, už se asi bude vařit jenom z vody. Škoda, že Asovo Ender´s Game propadlo, ty sequely bych si dal mnohem radši. Celkově mě nejvíce bavil nepřekvapivě Samuel, Evě Green jsem moc nevěřil a furt čekal, kdy se z ní stane záporačka jež tak ráda hraje a vše korunuje naprosto marný Chris O'Dowd. Ze začátku Burton nasadil dobré tempo, ale ty dvě hodiny na mě byly moc a v druhé půlce jsem se vesměs nudil. Závěrečná bitka s obživlými skeletony byla poměrně nápaditá a záživná (přesně takhle jsme si to v dětství představoval u Heroes III), ale výsledný dojem to už u mě nespravilo. Za pár let se k tomu nejspíše v nějaké repríze vrátím, ale momentálně nelituji, že jsem Slečnu Peregrinovou v kině vynechal 6/10 ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Pro Burtona naprosto idealni latka, ale nemuzu si pomoct, nejak jsem ve filmu nemohl najit tu jeho typickou morbidnost a hravost. Ale krome tohohle vlastne nemam vyhrady. Krome ujetyho a zbytecne akcniho finale se film verne drzi predlohy. Uprimne divim se, ze se nedrzel i v zaveru, takhle si lehce zazdili pudu pro pripadny pokracovani. Kdyz divak precka lehce nudnej a ukecanej uvod, rozjede se fajn hororova pohadka, ktera je viditelne cilena na mladsi publikum, i kdyz obcas je tu nejaka scena pro otrlejsiho divaka (oci vedou). Dej sice neni buhvijak slozitej, ale svizne odsejpa, triky jsou fajn a herci prekvapive sympaticky v cele se super Evou Green a Terencem Stampem. Nekdy zhruba po hodine a pul jsem si uvedomil, ze se vlastne skvele bavim a ze uz utekla hodina a pul. Takze za me spokojenost, s chuti bych si dal dalsi dily. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tim Burton ma poslednú dobu moc nebavil, ale toto ma celkom zaujalo. Aj bez hudby Dannyho Elfmana. Celkom fajn príbeh, prvá polka zaujímavá, ta druhá rozprávkovo čarovná. Asa Butterfield skvelo zapadol a Tim Burton po dlhšom čase konečne natočil niečo zaujímavé, bavil som sa. Obľúbený soundtrack: Go to Her. 75% - 4* ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Knížku jsem nečet, takže se nemusím rozčilovat nad úpravama v postavách ani věrností obsazených herců. Burton rozhodně mým favoritem není, sám od sebe bych do kina na jeho film nešel, ale jeho nezaměnitelná grafická aura mi nevadí, spíš u něj vždy záleží na příběhu, který zde nebyl z jeho pera, což me plnilo optimismem. Výsledek je přeci jen (a dle očekávání) rozpačitý. Výtvarné zpracování je super, tady se nedá vytknout nic. Příběh=kniha je vymyšlený taky super, bohužel film by zasloužil vykleštit minimálně o dvacet minut a hlavně první půlka by potřebovala zásadní facelift, protože nechybělo moc, abych se začal proklínat, na co jsem to vlezl. A dá se to považovat za velký Burtonův fail, protože zpravidla ty části filmů, které představují jednotlivé postavy, bývají zaručeně tím nejzábavnějším. A zrovna tady třeba ani nebylo nutné se věrně držet předlohy, bylo-li by to zapotřebí. Věkovka se určuje dost těžko, protože v první půli se neděje nic připosráníhodného, zato vše nahrazuje mnohem drsnější polovina druhá, kterou bych malým dětem asi těžko mohl doporučit. Ale to není od Burtona nic nového. Mně osobně Sirotčinec vyevokovat docela silnou vzpomínku na El Laberinto del Fauno, kde Burton s del Torem prohrává po deseti letech a s adaptovaným scénářem způsobem signifikantním, nikolivěk zásadním. Do červených to patří. 75% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie tohtoročné očakávanie dopadlo celkom uspokojivo. Možno som čakal od Tima Burtona trošku viac, ale stále si myslím, že tu máme vizuálne fascinujúce dielko s pá skutočne krásnymi momentkami, no rovnako sa neubránime aj jeho temnej stránke, a v tomto filme je jej skutočne dosť. Preto navrhujem rodičom, ktorí zvažujú vziať svoj šesť-osemročné deti na "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children", aby si to ešte poriadne premysleli. Lebo verím, že dievčatko, čo sedelo v kine za nami bude mať z niektorých scénok nočné mory. Ako to viem? Sama to povedala svojim rodičom a v druhej tretine filmu odišli na jej vlastnú žiadosť. Musím povedať ale, že napriek vizuálnemu spracovaniu a pár skutočne zaujímavým postavám sa tento film podľa mňa sústredí miestami na nesprávne miesta, a nie všetky scénky z neho beriem ako reálne. Nebudem dávať spoilery, ale určite poviem, že som hovoril na niektoré momentky - "Tak to je totálna blbosť." Decká ale boli zaujímavé, Eva Green ako pani Peregreenová je výborná a aj mnohé schopností deciek sú super. Okrem toho Samuel L.Jackson je veľmi vtipný ako hlavný zloduch. Celkovo som si film užil, no rozhodne to nie je Burtonov najlepší film. Ale vrátil by som sa k nemu pokojne znovu. Stálo to za ten čas. Hodnotenie: B- ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (33)

  • Dvojčatá (Joseph Odwell a Thomas Odwell) vo filme nie sú ústrednými postavami v románe a nikdy nevystupovali so zvyškom detí slečny Peregrinovej (Eva Green). (belinko)
  • Severoamerické tržby byly 87,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 296,5 mil. (NIRO)
  • Film se natáčel v Tampa Bay na Floridě, v Cornwallu a Blackpoolu ve Spojeném království a v obci Brasschaatu poblíž Antverp v Belgii. Supermarket z úvodu filmu se nachází v ulici 2333 34th Street South, ve městě St. Petersburg na Floridě. Dům dědy Abea (Terence Stamp) se nachází v Sun City Center na Floridě. Jakeův (Asa Butterfield) dům ve městě Largo na Floridě. Sirotčinec se natáčel na zámku Torenhof na severu Antverp v Belgii. Původně měl Tim Burton vyhlédnutý jiný dům, ale kvůli špatné statice v něm nemohl natáčet. (MTHRFCKR)

Súvisiace novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama