Reklama

Reklama

Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej

  • Slovensko Domov slečny Peregrinovej pre neobyčajné deti (viac)
Trailer 9

Vďaka tajomným stopám, ktoré hlavnému hrdinovi Jakeovi zanechá jeho milovaný dedko, a ktoré poodhaľujú tajomstvá iných svetov a doby, Jake objaví zázračné miesto. Toto miesto je známe ako sirotinec – domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej. Jeho tajomnosť i nebezpečie sa začnú prehlbovať akonáhle Jake spozná jeho obyvateľov a ich zvláštne, priam neuveriteľné schopnosti... (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 9

Recenzie (829)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Mistr světa ve filmových omalovánkách je ve formě. Fantazie Tima Burtona jsem si užil, i když vlastnosti některých z postav zůstaly bohužel nevyužity (třeba taková dvojčata mohla z fleku zastavit celou válku). Pasáže v Sirotčinci neměly chybu, moje výtka by směřovala na prolínání s reálným světem, to trochu rušilo moji pohádkovou náladu. Kdyby za mých časů takhle vypadal Dům dětí a mládeže v našem městě, určitě bych do něj chodil častěji, než jen na vlastivědnou poznávačku. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi jsem čekal, že zabředneme do Velké ryby. Ale přehouplo se to do zvláštně zvráceného pohádko-hororu. Nic pro děti. Nic pro dospělé. Lákat by mohly kulisy, barvy a celkové prostředí. To je tak všechno. Příběh víc než jednoduchý nenechává moc prostoru pro představivost. Spíše naopak klasický předvídatelný lineární boj dobra a zla. Dobrou noc. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Poslední skvělý film Tima Burtona, pro mě byla Mrtvá nevěsta. Od té doby jsou jeho filmy nesnesitelné a občas průměrné. Tento je někde mezi a chvílemi mě i bavil (pojídání očí, všemožná monstra). Jako celek ale film nefunguje a délka je v tomto případě dost ubíjející. A vzhledem k pár scénám (pojídání očí) a celkově trochu překombinovanému vyprávění si nejsem jist, že to ideální volba pro děti. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

U domove slečny Peregrinovej pre podivné deti si potenciálny fanúšik musí dať pozor na prehnané očakávania. Ľahko môže prísť sklamanie. Dej je v prvej polovici trošku tiahly. Drvivú väčšinu však Tim Burton nesklame a zavedie nás zas raz do čarovného farebného sveta, ktorý obýva široká škála dobrých aj zlých postáv v bizarných kostýmoch, medzi ktorými si každý nájde favorita. Na mňa je ten film veľmi temný a veľmi zvláštny, ale mladšej generácií sa asi bude páčiť, hlavne s tým množstvom záhad a príšer, ktorými tu tvorcovia naozaj nešetria. Slušná výprava, v druhom pláne je vidieť vplyv Tima Burtona. Na mňa to bolo šialene pomalé. Zbytočne veľa postáv. Asa Butterfield mi bol protivný. Ukecané. Nudil som sa ako dlho nie. Ale nedá sa film úplne zahodiť. Aj keď ma to nebavilo, musím jednoznačne ohodnotiť pochvalne efekty a pár nápadov. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children ani nenadchne, ani neurazí. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Knížku jsem nečet, takže se nemusím rozčilovat nad úpravama v postavách ani věrností obsazených herců. Burton rozhodně mým favoritem není, sám od sebe bych do kina na jeho film nešel, ale jeho nezaměnitelná grafická aura mi nevadí, spíš u něj vždy záleží na příběhu, který zde nebyl z jeho pera, což me plnilo optimismem. Výsledek je přeci jen (a dle očekávání) rozpačitý. Výtvarné zpracování je super, tady se nedá vytknout nic. Příběh=kniha je vymyšlený taky super, bohužel film by zasloužil vykleštit minimálně o dvacet minut a hlavně první půlka by potřebovala zásadní facelift, protože nechybělo moc, abych se začal proklínat, na co jsem to vlezl. A dá se to považovat za velký Burtonův fail, protože zpravidla ty části filmů, které představují jednotlivé postavy, bývají zaručeně tím nejzábavnějším. A zrovna tady třeba ani nebylo nutné se věrně držet předlohy, bylo-li by to zapotřebí. Věkovka se určuje dost těžko, protože v první půli se neděje nic připosráníhodného, zato vše nahrazuje mnohem drsnější polovina druhá, kterou bych malým dětem asi těžko mohl doporučit. Ale to není od Burtona nic nového. Mně osobně Sirotčinec vyevokovat docela silnou vzpomínku na El Laberinto del Fauno, kde Burton s del Torem prohrává po deseti letech a s adaptovaným scénářem způsobem signifikantním, nikolivěk zásadním. Do červených to patří. 75% ()

Galéria (105)

Zaujímavosti (33)

  • Severoamerické tržby byly 87,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 296,5 mil. (NIRO)
  • Premiéra snímku do kín bola stanovená na 4. 3. 2016, neskôr bola posunutá na december a nakoniec sa uskutočnila 30. 9. 2016. (belinko)
  • Tim Burton hrá muža na kolotoči v zábavnom parku, ktorého zasiahne dekorácia kostlivca. Svoje cameo odôvodnil tým, že na konci natáčania nemala produkcia na výber, pretože jej dochádzal rozpočet, taktiež nemali dostupný štáb a nezískali oficiálne povolenie na natáčanie v danej lokalite, preto sa ich vždy zopár vkradlo na kolotoče na pár jázd. Z móla boli nútení niekoľkokrát odísť. (nirvana91)

Súvisiace novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama