Reklama

Reklama

Rómeo a Júlia

  • Česko Romeo a Julie (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Adaptácia klasickej predlohy Williama Shakespeara o mladučkých milencoch z dvoch znepriatelených rodín, ktorých v ich zakázanej láske navždy spojila dobrovoľná smrť. Film v réžii Franca Zeffirelliho získal dva Oscary a množstvo ďalších cien a dodnes je považovaný za najlepšiu a najvernejšiu filmovú verziu nesmrteľnej predlohy. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (19)

  • Když Romeo (Leonard Whiting) zabije Tybalta (Michael York), je v jednom záběru košile od krve na pravé straně, ale v dalším záběru je košile s krvavým flekem na straně druhé. (Hans.)
  • Při ukládání Julie (Olivia Hussey) do rodinné hrobky položí matka (Natasha Parry) Julii na prsa tři červené růže. Julii přikryjí rubášem, na který hodí několik dalších růží. Když Romeo (Leonard Whiting) Julii objeví, neleží na rubáši žádné růže a nejsou ani pod ním. (Jirka_Šč)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (viac)

Reklama

Reklama