Reklama

Reklama

Patas de kiltro

  • USA Street Dog Walking
Chile, 2002, 43 min

Obsahy(1)

Dokumentárny film ukazuje, ako málo vieme o niektorých našich spoluobyvateľoch – pouličných psoch. Prostredníctvom rozhovorov s bežnými ľuďmi a jednej aktivistky podnecuje k diskusiám a k prehodnoteniu pohľadu na tieto opustené zvieratá a zamýšľa sa nad otázkami riešenia tejto problematiky. (whack)

Recenzie (2)

whack 

všetky recenzie používateľa

Smutný príbeh odkopnutých psov v čílskych mestách a rôznych postojov miestnych obyvateľov na túto problematiku. Netreba chodiť tak ďaleko, u nás v Európe (v Bulharsku, Ukrajine, Rumunsku, Albánsku) je to rovnaké. Možno by sa mali zrušiť chovy a vyhadzovanie zvierat na ulicu by malo byť tvrdo postihované. Prípadne by štát mal platiť každému, kto požiada, kastráciu svojho psa, ale to je trošku radikálnejšie riešenie. Uznávam každého, kto nejakým spôsobom týmto úbohým psom pomáha. ()

Khalesi 

všetky recenzie používateľa

Veľmi smutný dokument o živote pouličných psíkov, včetne šteniatok a tehotných feniek. Ukazuje ich každodennú snahu o prežitie, ich odvahu, vytrvalosť, hravosť a aj oddanosť, ak im nejaký človek prejaví aspoň trochu súcitu a poskytne nejaké jedlo, vodu a pozornosť. Mám doma psy a preto viem, čo potrebujú k spokojnému životu, verte mi, nie je toho veľa. Tieto túlavé psíky nemajú ani desatinu toho, čo má bežne chovaný domáci pes. Predsa prežívajú na uliciach 6 až 8 rokov. Kvalita ich života je väčšinou mizerná. Ich kondícia je často veľmi zlá. Znamenajú problém pre mestá a ľudí. Sú zabíjané nehumánnymi metódami a umierajú ešte horšie, ako žili. Ak by som mala charakterizovať psa, napadli by ma výrazy ako - spoločenský, priateľský, prítulný, verný, hravý, bezbranný a dôverčivý. Ak by som mala charakterizovať bežného človeka, použila by som výrazy ako - nenásytný, zaslepený, ľahostajný, bezcitný, sebecký a krutý. Preto je pre mňa ťažké zmieriť sa s nespravodlivosťou toho, že takto trpia tí nepraví. ()

Reklama

Galéria (7)

Reklama

Reklama