Reklama

Reklama

Príbeh sa odohráva v búrlivej pohraničnej oblasti Arizony a Mexika. Manželku bývalého šerifa Arizony zavraždia na vlastnom ranči. Zdá sa, že do jej vraždy je zapletený Mexičan, ktorý nelegálne prekročil hranicu do USA. Fakty o tom, kto za tragédiu nesie skutočnú vinu, sú také zložité a nejasné ako problémy a napätie medzi ľuďmi žijúcimi na oboch stranách hranice. Obaja šerifovia, rovnako bývalý (Ed Harris) i súčasný (Aden Young), hľadajú odpovede a ich životy sa navždy zmenia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (49)

MA.KI 

všetky recenzie používateľa

Westernem bych tento poměrně silný příběh z mexicko-americké hranice nenazval. Jedná se o čistokrevné drama, bohužel natočené zcela konvenčně. Nebýt slabého scénáře i režie, natož v mnohých scénách rušivé hudby, mohl se z Frontery (= Hranice) stát mnohem reprezentativnější přírůstek do početné skupiny snímků s podobnou tematikou. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Slabé hodnotenie ma trochu prekvapuje, mne Frontera sadla. Mám rád filmy z mexicko-amerického prostredia, navyše obsadenie je výborné. postavy sa chovajú rozumne, myslím tie, ktoré by sa tak chovať mali, dialógy i herecké výkony sú na úrovni, nič nie je silené a nikdy to nespadlo do nereálnej roviny. Ed harrisa mám vážne rád a on bol hlavný dôvod prečo som film chcel vidieť. Poteší i pekná Eva Longoria, ktorú som vo filme videl prvýkrát, pretože seriály nesledujem. pochváliť musím nádherne vygradovaný záver aj keď nečakane strihnutý v tom najlepšom. Pekne nasnímané obrázky a kvalitne urobený strih, ktorý úplne dokonale sadol do skvelej hudby film nádherne ukončili. Myslím, že ten samotný záver so skvelou hudbou som si pustil asi 5x po sebe a hneď po filme som hľadal na nete soundtrack. Za mňa 4 hviezdy. Adios! 80%. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Môže byť! Michael Peña je priam zrodený na takéto herecké úlohy, a aj v tomto prípade bol výborný. Naozaj vydarená atmosféra arizonsko-mexického pohraničia s nevyčerpateľnou témou hraničného prevádzačstva. Pri akomkoľvek probléme nie je nič jednoduchšie ako obviniť jedného z neustále prúdiacich nelegálnych imigrantov. Motív krivého obvinenia sa tak nesie celým filmom, a nebyť charizmatického bývalého šerifa, ktorý vzal vyšetrovanie do vlastných rúk, spravodlivosť by dostala opäť ďalšiu ranu. Zaujímalo by ma ako napokon dopadli tí traja "hrdinovia", ktorí sa hrali na ostreľovačov. Taký "hrdinský" skutok a napokon sa chlapci ani nepochválili? ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

Mojí dva oblíbení herci, Ed Harris a Michael Peña, co si přát víc? V tomhle dramatu o nelegálním přechodu z Mexika do Ameriky, o náhlém tragickém osudu ženy toho staršího a nelehkém údělu ženy toho mladšího. Oba se svým charismatem, v nádherné polopouštní krajině, doplněné moc hezky poslouchatelnou hudbou a krásnými koňmi. A skoro dospělými syny, kteří občas nevědí, co činí. Anebo mají někde vzor? Zasloužené čtyři hvězdy. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Mám slabost pro příběhy z Americko-Mexického pohraničí a i tento snímek jsem uvítal, i když patří k těm po všech stránkách průměrným. Máme tu několik zajímavých zápletek, z nichž, krom té ústřední, všechny vyšumí do ztracena. Režie a způsob vyprávění působí zcela sterilně, drsnější přestřelku či emotivnější scénu rovněž abys pohledal. 50% si ale za dobrou atmosféru a civilního Eda Harrise film zaslouží. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v okolí mesta Albuquerque, ktoré je najväčším mestom v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama