Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(viac)

Videá (52)

Trailer

Recenzie (253)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

miluju tyhle sportovní dramata a pokud jde o baseball,americký fotbal,nebo basketbal nemá hollywood konkurenci.V případě Moneyballu navíc ukázal,že lze stvořit strhující sportovní film bez toho aby se sport jako takový prakticky objevil na plátně a přesně takový je i Draft Day.Ivan Reitman možná nestvořil vyjímečný kousek a nejsem si jist do jaké míry ho docení divák,kterému podobná tématika nic neříká,ale Draft day je přesně takový jaký jsem doufal,že bude.Zábavné a strhující sporotvní drama mapující zákulisí draftu,kterému nic neubírá na zábavnosti ani fakt,že už skoro od poloviny je odhadnutelné koho,že si vlastně hlavní hrdina vybere a jak vše dopadne...85% ()

fishki 

všetky recenzie používateľa

Poznáte ten pocit. Pozeráte film o téme, ktorej veľa nerozumiete. Na scéne je veľa postáv, ktoré sa prekrikujú, hádajú, vymieňajú si lístočky a divoké telefonáty. Vy nerozumiete, ale bavíte sa. Draft Day mal byť ten prípad, ale nie je. Reitman na to jednoducho nemá. NFL Draft je zaujímavý proces, ale filmu sa nepodarilo ani z časti pokryť machinácie, ktoré ho sprevádzajú. Všetko je povrchné, často zmätočnejšie, a pri rozhodujúcich scénach nevie divák povedať, či je to pre hlavnú postavu dobre alebo zle. Film má celkom spád a vďaka vedľajšiemu hereckému obsadeniu (Elliott, Langella) nenudí. Ale to je na dnešnú dobu málo. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Tohle je jinej svět, než byl před třiceti vteřinama." Tak aby bylo jasno - miluju sportovní filmy a americký fotbal nepovažuju za sport. Nicméně systém draftování pro mne byl vždy velmi zajímavý. Dal bych sice přednost hokeji, ale princip je stejný, tak o co jde? Jde o to, že mi deset minut na výběr hráče připadalo jako nekonečně dlouhá doba, protože karty byly rozdány jasně a nebylo co řešit. Jenže Sonny si při prvním kole nevybral předpokládanou jedničku draftu a tím zamíchal karty tak, že těch deset minut najednou bylo hrozně málo. Pořád se něco dělo, sháněly se informace, pilovala se strategie, vnucovali se hráči, probíhaly telefonáty soupeřům, řešily se rodinné problémy a já jsem si užil jeden neskutečně zajímavý den. Jen mi pořád nedochází, proč se při nejzákeřnější hře na světě tolik hledí na morální kredit hráče, jehož hlavním úkolem stejně bude zranit hráče soupeře. To se totiž při americkém fotbalu slaví minimálně stejně radostně jako touchdown. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Veľmy netypický film zo športového prostredia, Costner po rokoch opäť v žánri, ktorý ho preslávil a Reitman späť vo forme, ktorá ho vyniesla na výslnie. V posledných rokoch sa filmy so športovou tématikou stiahli do ústrania a pokiaľ niekto niečo natočil, tak to bola buď absurdná komédia plná roztlieskávačiek a debilných posolstiev alebo bezduché motivačné promo plné prázdnych kecov a morálnych ponaučení. Umiernený a úprimný film, ktorý plne využíva divácku neznalosť zákulisia draftovej horúčky a prináša tak originálny pohľad na vec. Primiešaním dramatickej zápletky, primeraného humoru vo vypätých situáciách a ľudského rozmeru ma Reitman milo prekvapil a spolu s dynamickým vizuálom som sa naozaj nenudil. 85%. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Fajn námet o celom tom pôsobivom zákulisí vyjednávania pred draftom a počas draftu. Aj keď hneď na úvod musím povedať, že oveľa viac by som ocenil, keby bol sfilmovaný radšej námet z hokejovej NHL, keďže NFL ide prakticky úplne mimo môjho športového sledovania a fandenia. Nuž, ale aj toto bolo zaujímavé a pekne vystihnuté aké šachy sa odohrávajú medzi manažérmi veľkých klubov. Aj keď musím s poľutovaním uznať, že ten záver mi prišiel dosť absurdný. Hlavne keď Seattle Seahawks vymenili všetko to čo ešte pred pár hodinami získali a v podstate boli zmierení, že Boa aj tak mať nebudú. Áno, šport síce často postráda logiku, ale žeby až takto? No nie... ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (9)

  • Roli draftovaného hráče Raye Jenningse ztvárnil skutečný hráč Houstonu Arian Foster. (Elvis Presley)
  • Některé scény byly natáčeny na draftu NFL 2013 v New Yorku. Zbytek filmu se točil v Clevelandu. (007.)
  • Keď Vontae Mack (Chadwick Boseman) telefonuje Sonnymu (Kevin Costner), tvrdí, že je vo Virginii, avšak pri zábere na jeho auto je vidieť, že prechádza okolo hotela The Bertram Inn & Conference Center v Aurore, štát Ohio. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (viac)

Reklama

Reklama