Reklama

Reklama

Princezná Rhea Silvia sa na naliehanie kráľa Amulia stala vestálkou - panenskou kňažkou bohyne Vesty. Neodolala však láske boha Marta. Z ich spojenia sa narodili dvojičky. Keďže deťom hrozilo nebezpečenstvo, že ich Amulius zabije, odniesla oboch chlapcov k rieke, zavesila im na krk zlaté medailóny a pustila ich po prúde. Tam ich našla vlčica, ktorá sa ich ujala a odkojila ich. Zo zachránených detí vyrástli Romulus a Remus, zakladatelia Ríma a hrdinovia tohto príbehu. Romula stvárnil Steve Reeves, úspešný herec a legenda svetovej kulturistiky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Paramount pre svoje vydanie v USA zmenil názov na dynamickejšie znejúci Duel of the Titans. Existovala tiež obava, že väčšina Američanov nebude vedieť, kto to bol Romulus a Remus. (Arsenal83)
  • V USA v tomto období všetky talianske kvázi historické a mytologické filmy putovali do béčkových kín. Tento však Paramount pretlačil do áčkových, a to vďaka spolupráci Steva Reevesa a Gordona Scotta. (Arsenal83)
  • Steve Reeves (Romulus) a Gordon Scott (Remus), ktorí hrajú vo filme dvojčatá, sa v reálnom živote nenarodili v rovnaký deň, ale v rovnakom roku - 1926. (misterz)
  • Producenti pôvodne chceli, aby Steve Reeves (Romulus) hral aj postavu Rema. On však dvojitú rolu odmietol a odporučil Gordona Scotta. (misterz)

Reklama

Reklama