Reklama

Reklama

Spider-Man: Návrat domov

  • Česko Spider-Man: Homecoming (viac)
Trailer 5
USA, 2017, 133 min

Réžia:

Jon Watts

Predloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrajú:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

V očakávanom filme o obľúbenom marvelovskom superhrdinovi sa predstaví talentovaný Tom Holland ako Peter Parker snažiaci sa zosúladiť bežný stredoškolský život s povinnosťami superhrdinu. Po skúsenosti s Avengermi sa vracia domov k tete May a jeho mentorom sa stáva Tony Stark alias Iron Man. Na scéne sa však objaví nová hrozba menom Vulture, ktorá môže zničiť všetko, čo je Peterovi tak drahé... (Itafilm)

(viac)

Videá (10)

Trailer 5

Recenzie (1 020)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $175miliónovTržby USA $334,201,140Tržby Celosvetovo $880,166,924 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $52,764,296║ Tržby za predaj DVD v USA $19,254,572║ Úvod bol taký nemastný neslaní, nemalo to nejaký extra náboj, začal som mať obavy že to bude zas niečo na silu kuchtené. Domáce videa Petra Parkera boli takmer bez šťavy. Postupne ako nám je približovaná táto postava tak si na nového herca Spidermana juniora chlapca zvykáme. Naladíme sa na určitú škáru zábavnosti, na nejaké tie kúsky, testovania, vylomeniny, či nemotornú akciu. Iron Man mi tam ale moc nesedí, rovnako ako jeho šofér, tých by som vypustil. To už skôr Michael Keaton bol zaujímavejší, aj keď zas ide v celku o ľahký scenáristický nástrel, proste o dej ktorý nemá až tak moc čím strhnúť. Našťastie ten mladistvý mód študákov tu ako tak funguje, ich frky, kiksy, či Parkerové zaľúbenie do pohľadnej potmavšej dievčiny a v rámci ako takej uvoľnenosti a zábavnosti to má bližšie k Ant-Manovi, takže sa to dá dobre zniesť. /videl v kine: 80%/ ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jsem mírně v šoku. Režisér, co zatím natočil jenom pár hororových béček, najednou pozvedl svojí kariéru filmem, který je asi nejzábavnějším příběhem Spider-Mana. Je teda pravda, že si se Spider-Manovou postavou trošku pohráli a tak by bylo fajn, kdybyste okamžitě zapomněli na úvodní Raimiho trilogii. Udělali tu z něj totiž takovýho chudýho super hrdinu, kterej nic neumí, stojí za starou belu a ještě je doslova osinou v prdeli slovutné organizaci Stark Industries. Také Michael Keaton není žádnej nepřítel, ale kupodivu spíš reálnej člověk, kterej mě svojí rolí vysloveně překvapil. Jasně cílenej humor, kterej ze Spider-Mana dělá chudáčka, je ale kupodivu moc fajn a to středoškolské prostředí tomu jen a jen prospívá. Překvapivě hodně vydařená Marvelovina. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Spiderman mlátí Avengers v bance na jedenadvacátý." Na dalšího z rodu Spidermanů jsem se docela těšil, protože dopředu signalizoval pavučinami, že mě bude chtít bavit. A snažil se docela hodně, ale bohužel mu to moc nešlo. Přesto bych chtěl tu snahu ocenit. Jinak mě daleko víc bavil padouch z donucení pan Toomes a manýry divné studentky Michelle. Na druhou stranu mě hodně štval tlustý sekretář Ned. Ten byl tak trapný, že jsem na to nedokázal zapomenout, ani když Ramones rozdupali svůj Blitzkrieg Bop. Asi jsem měl zapnutý protokol pokročilého diváka a nedokázal jsem ho vypnout. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Toto je akčné dobrodružstvo vytvorené predovšetkým pre fanúšikov Marvelu, ktorí sa v jeho svete vyznajú a fanúšikov poteší. Vďaka mladistvému ​​nádychu je však cieľovou skupinou aj mladšie publikum. Film ako taký predstavuje skvelé prepojenie humoru, ktorý je pre postavu Spider-mana charakteristický a dramatickosti a akčných scén, kde stále neprestávajú udivovať špeciálne efekty. Veľkým plusom je aj samotný predstaviteľ hlavného hrdinu. Tom Holland skvele stvárňuje svojou postavou a je vidieť, že mu na nej záleží a že si tú rolu náramne užíva. Spider-man je najobľúbenejším komiksovým superhrdinom vôbec, o tom niet žiadneho sporu a tak bolo dôležité, aby bol náležité stvárnený. Spider-man s T. Maguire a Amazing Spider-Man s A. Garfieldom na to išiel každý inak, ale stále im niečo chýbalo. Homecoming má konečne tú celistvosť a všetko je tak, ako má byť. Je to film, ktorý pobaví, dojme, ale zároveň má hĺbku a poriadnu dávku akcie. Ako sa hovorí - do tretice všetko dobré. A Spider-manovi to naozaj prospelo. ()

InJo 

všetky recenzie používateľa

Po třech failech (Spider-Man 3, Amazing Spider-Man 1 a 2) konečně zase pořádný pavoučí nátěr, který je zábavný, vtipný, nápaditý a v tom nejlepším smyslu slova "odpočinkový". Napojení na Avengers universum funguje bezchybně a záporák Michaela Keatona je přímo vynikající (skvěle napsaný a ještě lépe zahraný). 80 % ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (74)

  • Ve filmu je několik odkazů na původní spider-manovskou trilogii s Tobeym Maguierem. Např. líbací scéna ve Washingtonově monumentu odkazuje na film Spider-Man (2002), zatímco roztrhnutí trajektu na film Spider-Man 2 (2004). (Will_X)
  • Při výuce v učebně chemie si můžeme všimnout nad tabulí několika osobností: Charles Darwin, Isaac Newton, Nikola Tesla nebo Albert Einstein. Na samém konci je tato řada vědců doplněna i Brucem Bannerem (Mark Ruffalo). (Charpy)
  • Když Ned (Jacob Batalon) a Peter (Tom Holland) staví Hvězdu smrti z Lega, tak Ned říká, že obsahuje 3 803 kostiček, což by odpovídalo verzi z roku 2008, ale drží figurku Palpatina z novější verze z roku 2016. Později lze ve filmu spatřit onu Hvězdu smrti a podle figurky bílého assassin droida stojícího v horním patře je poznatelné, že staví verzi z roku 2008. (Cardo)

Súvisiace novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (viac)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (viac)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (viac)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (viac)

Reklama

Reklama