Reklama

Reklama

Obsahy(1)

28-ročná Megan (Keira Knightley) má zamestnanie, ktoré nie je primerané jej vysokoškolskému vzdelaniu, a prechádza urputnou krízou poškolského veku. Je vhodená do života dospelých, bez kariéry, motivácie či plánov o svojej budúcnosti, a tak pohodlne zostáva v úzadí, zatiaľ čo jej priatelia dosahujú rôzne míľniky a oslavujú nové a nové úspechy. Keď ju jej stredoškolská láska Anthony (Mark Webber) požiada o ruku, Megan spanikári, no naskytne sa jej nečakaná príležitosť na útek. Na týždeň sa skryje v dome jej novej kamarátky, šestnásťročnej Anniky (Chloë Grace Moretz), a jej životom unaveného slobodného otca Craiga (Sam Rockwell)... (figliar)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (131)

Greg25 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejpříjemnějších filmů loňského roku, jehož pohodovost i schopnost vyhnout se nejrůznějším klišé je místy až obdivuhodná. Skvělý scénář je tady navíc podpořen skvělou dvojkou Rockwell-Knightley. Rozhodně film, na který se někdy kouknu ráda znova, jednoznačně zvedne náladu, v daném žánru inteligentní oddechovka. 85% ()

Narya89 

všetky recenzie používateľa

Líbí se mi hlavní myšlenka filmu (spoiler) a sice, že člověk má občas v životě období, kdy jakoby zamrzne v čase a nikam se neposouvá. To je často způsobeno tím, že je obklopen stále stejnými lidmi se kterými má tendenci se chovat v rámci stejného vzorce chování. A hodně často je těžké tento standard nějak prolomit nebo si vůbec uvědomit, že se náš život stal předvídatelným zvykem a že se nemůžeme vyvíjet. Že ta hezká stabilita a čitelnost všech lidí kolem sebe nemusí být až tak výhradně pozitivní a že i dobře fungující vztah může být pouze jednou z těchto rutin, které si nevědomky udržujeme, lpíme na nich a místo budování budoucnosti stále přebýváme v minulosti. Tento film je takový hezký wake-up call a eye-opener pro ty všechny, kterých se to týká, včetně mě samotné. ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Spíše průměrný indie kousek, v němž naprosto klišovitý příběh zachraňuje nepřekvapivě hlavně herecké obsazení. Co ale také jiného čekat, když namixujete dohromady cute Keiru a jako vždy výtečného Rockwella. Je proto trochu škoda, že je jejich romantická linie značně odfláknutá a zasloužila by si více prostoru. I tak vás ale tento kousek ničím neurazí, ale vlastně ani moc nenadchne. ()

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

SPOILERY; I keď si nie som istá, že v takomto type filmu niečo také naozaj existuje. > Čo si budeme hovoriť, nijak sa tu nevybočuje z koľají. Na konci vás nezaskočí obrovský zvrat, vlastne ani len malý. Zmätená Keira skončí s tým krajším (zaskočený teda môžete byť iba ak máte divný vkus). K príbehu sa ani netreba nejako zvláštne vyjadrovať - vytvára nejakú zápletku, nenudí, má celkom dobrú myšlienku, i keď sa jej nijak hlbšie nevenuje. No jeho hlavnou úlohou je hlavne dať priestor hercom; zas a opäť všetko stojí na nich a ja s tým vôbec nemám problém. Absencia akejkoľvek originality by sa samozrejme dala vyčítať ... ale mne sa nechce. Ako to už pri týchto filmoch býva - či budete spokojní, alebo nie závisí predovšetkým od vašich očakávaní. A tie snáď nemôžu prekračovať hranice žánru romantická komédia. V tomto ponímaní je Laggies neskutočne príjemnou oddychovkou s nadpriemernými hercami a to bolo dnes večer presne to, čo som chcela. :) ()

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Pubertální já přežívající v těle třicítky, strach ze ztráty svobody a nutnosti se rozhodovat sama a nést za to následky, hledat to své místo a toho svého… slečny, my víme své. Vy, pánové, berte tento film jako dokument. A vězte, že jestli se budete na své vyvolené tvářit stejně hadovitě jako Anthony v letištní scéně, žádná si vás nevezme, na to můžete vsadit zásnubák. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama