Reklama

Reklama

Kúzlo mesačného svitu

  • Česko Kouzlo měsíčního svitu (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh zasadený do 20-tych rokov na honosnej riviére na juhu Francúzska, Kúzlo mesačného svitu od Woodyho Allena je romantickou komédiou o majstrovi kúzelníkovi (Colin Firth), ktorý sa snaží označiť psychické médium (Emma Stone) za podvrh. Čínsky mág Wei Ling Soo je najoslavovanejším kúzelníkom svojej doby, ale len málokto vie, že v skutočnosti ide o Stanleyho Crawforda (Firth), mrzutého a arogantného Angličana s nekonečne vysokou mienkou o sebe samom a averziou na falošné tvrdenia spiritualistov, ktorí si myslia, že dokážu predvádzať skutočné čary. Presvedčený dlhoročným priateľom, Howardom Burkanom (Simon McBurney), sa Stanley vydáva na misiu do Côte d'Azur, sídla rodiny Catledgerovcov, aby odhalil zvodnú mladú jasnovidku Sophie Baker (Stone) ako podvodníčku. Už od svojho prvého stretnutia so Sophie ju Stanley odmieta ako nevýznamného drobca, ktorého dokáže bez problémov spochybniť, vysmievajúc sa z dôverčivosti celej rodiny. Avšak na jeho veľké prekvapenie a sklamanie, Sophie dosahuje viaceré úspechy v čítaní mysle a ďalšie nadprirodzené počiny, ktoré sa vymykajú všetkým racionálnym vysvetleniam. Onedlho sa Stanley prizná svojej milovanej tete Vanesse (Eileen Atkins), že začal premýšľať, či Sophieine schopnosti môžu byť naozaj skutočné. Ak by to bola pravda, Stanley si uvedomí, že všetko by mohlo byť možné a celý jeho systém viery by sa zrútil. To, čo nasleduje, je séria udalostí, ktoré sú čarovné v každom význame tohto slova a nakoniec najväčším trikom, ktorý Kúzlo mesačného svitu predvedie, je ten, ktorý nás všetkých poblázni. (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (346)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Rok sa stretol s rokom a Woody nám opať prichystal cestu do duší svojich postáv. Tentokrat bol rozbeh pomalší, jeho príbeh sa v prvej tretine potkýnal o zbytočne naťahované scény a dej sa posúval slepačím krokom. Potom to prišlo a náramne som si to užíval, hlavne vďaka niektorým brilantným dovtipným dialógom, ktoré pobavili, ale prinútili aj k zamysleniu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Všechno je to podvod. Od primitivního duchařství až po Vatikán." Tak v tom s tebou Stanley souhlasím. Jenže ta nenažraná Sophie, která je informovanější než Google, nám oběma zamotala hlavu. Jelikož však nejsem zazobaný ani slavný, tak si mě ta potvora ani nevšimla a tokala jen se Stanleym a s vrkajícím Bricem. Odpouštím jí, protože já se u toho bavil, tedy dokud se odhaloval spiritismus, ale jakmile vše přeskočilo k instantní romantice, tak to tak nějak ztratilo na kouzlu i zábavnosti. ()

Reklama

emma53 

všetky recenzie používateľa

Nevím proč, ale Woody není zrovna moje krevní skupina, navzdory tomu, že jsem byla většinou s jeho filmy spokojená. Totéž platí o Kouzlu měsíčního svitu. Kdybych byla přísná, tak jdu asi na tři, ale copak to jde ? Nádherný vizuál, krásný autíčka, okouzlující kostýmy, do toho přesně padnoucí dobová hudba. A v té barevné nádheře se pohybují dva človíčkové, sucharský kouzelník Stanley a medium v podobě rozkošné Sophie. Mělo to vtip, jiskru, spoustu romantiky, jen to vyznání lásky a nabídka k sňatku u mě evokovala okamžitě nabídku ke sňatku, kterou pronesl poprvé pan Darcy v Pýše a předsudku, tam mám u Woodyho podezření, že trochu opisoval :-) Lidi, kdo chcete chvíli do jiné říše, kde není dennodenní stres a dát si relax, tenhle kouzelný snímek je to pravé ořechové. A Colin je prostě Colin, moje slabost, přiznávám:-) ()

pm 

všetky recenzie používateľa

Život samozřejmě smysl má. Jen proto filozofie ustoupila radosti ze života a Woodyho Allena mohla převálcovat Jane Austenová. A já nahozená dobrou náladou kašlu na rozum a nenacházím jediný důvod, proč by mi to mělo vadit. Tím spíše, že darcyovské monology jsou v podání Colina Firthe stále dokonalé. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Okúzľujúca Emma Stone nastúpi na scénu po štvrť hodine a diváci sú dlho pripravovaní na jej príchod. Z popisu jej schopností sa pripravíte na nevídanú ženu a zrazu príde okúzľujúca rišuľka s osobitým hereckým prejavom. Áno, Emma Stone je tu fantastická, jej gestá, mimika, hlas a vloženie sa do roly fungujú. To už ale nepatrí pre starého Colina Firtha a nie celý ansámbl hrá na jednotku. Posledná tretina dosť uberie z tempa a film sa začne pomyselne nakláňať na dve misky váh. Nie je jasné, ako skončí a pre koho pozitívne, ostávajú otvorené viaceré možnosti a sám som si nebol istý, či je lepšie priať jeden alebo druhý koniec. Tá nerozhodnosť sa presúva do dlhých scén, ale veru ani jedna nie je fantastická a ostatné ešte zdržujú diváka pred potrebným koncom. Nová Allenovka sa mi nepáči aj vďaka opäť zdĺhavých monológoch, že nechce byť klasicky romantická a aj srdcom zlomení diváci môžu dúfať v hocijaký koniec hrdinu až do poslednej chvíle. Woody Allen tentoraz neprispieva do filmografie razantným kúskom. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na jihu Francie. (Terva)
  • Během jednoho z několika výletů Stanleyho (Colin Firtha) a Sophie (Emma Stone) zmiňuje Stanley jako svoji nejoblíbenější symfonii "Beethovenovu sedmou" a její houslové party. Přesně tato symfonie a tyto houslové party hrají v pozadí finální scény filmu Králova řeč (2010), když Král Jiří VI (Colin Firth) čte 3. září 1939 svůj projev. (baribal)

Súvisiace novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama