Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letná komédia Zdeňka Trošku je úsmevným obrázkom zo života na súčasnej dedine, ktorá s nadhľadom a komediálnou nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno..., sleduje kopiace sa nedorozumenia a zhody náhod, ktoré poriadne zamotajú hlavu jej obyvateľom. V príbehu nechýba láska, žiarlivosť, závisť, intrigy a najmä vtipné okamihy, v ktorých sa niektorí z nás aj nájdu. Príbeh začína tam, kde prvý diel skončil: klebetnica Horáčková (Jana Synková) vybieha z domu naproti mladým hokejistom, ktorí prišli navštíviť svojho dobrého kamaráta a spoluhráča na neďalekú chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali a oddychovali. Horáčkovej okamžite napadne pozvať svoju vnučku, šikovne ju nastrčiť športovcom do cesty - možno si ju niektorý všimne a dievka sa dobre vydá. Nevydrží a pochváli sa svojím nápadom pred ostatnými babkami. Zápletka sa ďalej točí okolo pomsty Horáčkovej starostovi Stehlíkovi (Pavel Kikinčuk), kvôli ktorému musela opustiť miesto tajomníčky na miestnom úrade, do dediny prichádza kontrolór z "kraja" a netuší, čo tu na neho čaká, čo všetko bude musieť riešiť a práve vďaka tomu sa odohráva množstvo humorných situácií. A nad tým všetkým bdie mladý farár (Lukáš Langmajer) s trochu netradičným a dvojzmyselným menom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (413)

TominoLa 

všetky recenzie používateľa

Kdybych to nemusel promítat tak bych na to nešel ani kdyby mi to vstupné někdo zaplatil. Takhle jsem to zkusil a nakonec jsem se s tim popral lépe než s prvním dílem a proto nebudu tak kritický. Jak se, ale říká nevstoupíš 2 krát do stejné řeky. A to vykrádání Slunce, sena je vidět skoro v každé scéně. Bohužel skoro plnému kinu to vůbec nevadilo a náramně se bavilo. Asi většina fanoušku Zdeňka Trošky tu není registrováno, nebo to nechápu. :) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jednotka sa mi celkom pacila vdaka sympatickej ustrednej dvojici a ich celkom funkcnej romantickej linii. Lenze v dvojke maju Vondrackova s Dolanskym prakticky len kratke cameo. Ustredna linia tohto dielu ma vôbec nezaujimala. Najhorsie je, ze mi pripadalo, ze v tomto diely ani nie su nejake pokusy o vtipy. Cely cas sa tam len neustale keca a nic z toho. Jedna velka nuda. 2/10. ()

Reklama

Dr. Hawkeye odpad!

všetky recenzie používateľa

Dal-li jsem prvnímu dílu jednu hvězdičku, bylo to snad jen kvůli snesitelnějším částem s Janem Dolanským a Lucií Vondráčkovou (přiznávám se, oběma to sluší a ta romantická linie byla alespoň o něčem). Ta je však ve druhém dílu odsunuta kamsi do třetího až čtvrtého plánu a namísto toho je zde nevtipné panoptikum pitvoření a trapného product placementu. Nechce se mi věřit, že by ten film nalákal do kin tolik diváků. Jediné pozitivum vidím v lehounce střídmější stopáži... ale jinak, škoda slov... ()

hrona 

všetky recenzie používateľa

Musím se přiznat, že jsem měl strach, že podstoupím další lobotomii. Díky nové vyletněné komedie číslo 2, ovšem, přes opět příšerný příběh, jsem se u pár situací přistihl dokonce při úsměvu a bez mála dvěma vyprsknutí smíchu, což se mi zpětně za posledních x Zdenečkových, sluníčkových komedií nestalo. Nic to ovšem nemění na tom, že tento děj a celkové zpracování je určen pro úplně jinou vrstvu a sortu lidí, než je troufám si říct většina uživatelů včetně mne zde na portále. Jsem fanda Slunce sena...a proto je mi líto, že se už zkrátka pan Troška nevzpamatuje a nečapne nějaký pořádný scénář. ()

MikO_NR_1909 odpad!

všetky recenzie používateľa

Fúha, až takúto klientelu (z nhl) som teda nečakal. Málokedy si trúfnem dačo spraviť, v čom nemám dostatočnú kvalifikáciu, ale takúto letnú frašku natočím aj ja. Degenerácia akejkoľvek ľudskej dôstojnosti a povrchné kecy postrádajú dodatočnú poetiku, poéziu, mentalitu národa, tak ako kedysi. Keď film znamenal emócie, inteligenciu, správnu dávku odľahčenia popri poukazovaní na neľahkosti životného údelu. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (10)

  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)
  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)
  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)

Reklama

Reklama