Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (66)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Dovolím si tvrdiť že asi najlepší film z prostredia futbalových chuligánov (dalo by sa polemizovať ešte o Green street hooligans), ktorému dávam plný počet aj za skvelý domáci nachos ktorý nám pripravil k spoločnému filmovému večeru synovec, ktorý sa zastavil na prázdniny. Žarij síce nemusel skončiť rukou moslimského dílera drog ale mohol si podať bonzáka britvu a to mohlo vyvolať agresívnu reakciu policajtov v závere, ale ani táto zápletka nebola zlá a aj keď chýbalo o niečo viac diania zo štadiónov, v dnešnej dobe sa hooligans už dávno realizujú predovšetkým mimo nich. CSKA, Spartak, Dynamo Moskva či Zenit Petrohrad, vrchol tvrdého jadra z Ruska tam bol a nápadité bolo aj to ako polícia s tým ako sú hools organizovaný zaostáva. Keď však dojde na lámanie chleba technika je na strane, v tomto filme "astranautov", v našich krajinách korytnačiek... ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době jsem opravdu oslněn filmem. Hooligans. Chlapi sobě. Věrnost. Loajalita. Neprůstřelné přátelství, krom kulky "žena" - jako vždy. Jednoduchý příběh s jednoduchostí podaný. Opravdový. Realistický. Naturální. Šťavnatý. Zvířecí. V porovnání s hooligans filmy: svou pravostí přesahuje Green street hooligans, tak pro mě špička. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zaujímam sa o filmy s chuligánskou tématikou. Zopár som ich už mal možnosť vidieť. Do dnes ostáva mojim najobľúbenejším snímkom o futbalovom násilí anglický titul "Football Factory", ktorý v roku 2004 natočil režisér Nick Love. No i ruský film "Oколо футбола" určite stojí za pozretie. Sonda do života radikálnych fanúšikov Spartaka Moskva má celkom obstojnú atmosféru, vhodné herecké obsadenie, zaujímavý príbeh, dobrý soundtrack a je to i dosť kvalitne natočené. Pozrel som si ho v pôvodnom znení (po rusky) s českými titulkami a bol som velice spokojný. **** ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Ten kto má rád tento typ filmu, respektívne koho bavia filmy okolo futbalu (rozumej filmy o chuligánoch, hooligans) tak taký divák určite sklamaný nebude. Príbeh nie je síce tak skvelý a prepracovaný ako americký Hooligans, na výsledku to však nijak výrazne neuberá. Rozhodne pútavé ruské prekvapenie na filmovej scéne. ***/**** ()

Honzek 

všetky recenzie používateľa

Celkem slušná podívaná na to, odkud film pochází. Fandíte fotbalu? Nebo ještě lépe, fandíte fotbalovým chuligánům? Pak si udělejte čas a do snímku se pusťte. Neočekávejte žádný scénář nebo dobře zahrané role nýbrž výborný soundtrack a povedený vizuál, ze kterého si člověk, který je FOTBAL pozitivní, vezme jen to nejlepší. Pakliže vás nezajímá ani běhání za kulatým nesmyslem, ani bitky v ulicích za čest vašeho klubu s klidem se filmu vyhněte, protože by to pro vás mohl být propadák roku - alespoň mi tedy přijde, že pro normálního diváka tohle prostě není. Ještě že se tohle téma v mém životě docela skloňuje z řad kamarádů, takže jsem nebyl úplně mimo a celkem jsem si podívanou užil. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (7)

  • Velké množství scén je založeno na skutečných historkách z dějin ruského chuligánství. Například scéna, kdy chuligáni Spartaku čekají na své rivaly z Dynama a před bitkou si odchytí špeha, který pak za trest musí jít proti „svým“. Ve skutečnosti to ale jeden ze Spartaku nevydržel, vyběhl z křoví dřív, a tak většina chuligánů Dynama stihla utéct. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)
  • Zápas mezi Spartakem a CSKA je ve filmu prezentován jako finále poháru. Nicméně, během jedné scény můžeme vidět, že na výsledkové tabuli je napsáno, že jde o ligový zápas ruské Premier Ligy. (Dr Lizal)
  • Scéna v metre sa natáčala v Nižnom Novgorode na stanici "Park kultúry" v neskorých nočných hodinách. (razboj)

Reklama

Reklama