Reklama

Reklama

Detektív z Hongkongu

  • Česko Detektiv z Hongkongu (viac)
Trailer 1

Detektív Bennie Chan (Jackie Chan) z Hongkongu sa už vyše desať rokov snaží dolapiť neslávne známeho zločineckého bossa Victora Wonga (Winston Chao). Keď sa Bennieho mladá neter Samantha (Fan Bingbingová) zapletie s Wongovým zločineckým syndikátom, Bennie musí vypátrať jediného muža, ktorý mu môže pomôcť, uvraveného Američna a hazardného hráča Connora Wattsa (Johnny Knoxville). Bennie preteká s časom, aby priviedol Connora späť do Hongkongu. Z nesúrodej dvojice sa nakoniec stanú spojenci, ktorí prežívajú šialené a nebezpečné dobrodružstvá od zasnežených mongolských hôr až po vetrom ošľahané duny púšte Gobi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (122)

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Harlinova režie v akčních scénách byla jenom průměrná, což bylo pro mě největší zklamání. Dalšim kamenem úrazu se stal scénář, ve kterym se sice objevilo pár dobrejch vtípků (Adele, velikost podprsenky), nicméně často byl až příliš crazy, infantilní a šablonovitej. A třeba různý folklorní tradice mi přišly do příběhu nepřirozeně zakomponovaný (Bennie Chan je vždycky nezapomněl vysvětlit). Renny Harlin už má sice svý nejlepší léta za sebou, ale od jeho spolupráce s Jackie Chanem jsem čekal přece jenom víc než "reklamu" na čínskou kulturu a přírodu, dvě silnější hvězdy. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Zo všetkých Chanových filmov natočených v posledných rokoch by sa práve Skiptrace dal označiť ako divácky najprívetivejší, keďže štýlom najviac pripomína hlavne jeho úspešné americké filmy zo začiatku tisícročia, ale o nejakej výraznejšej spokojnosti aj tak nemôže byť ani reči, no priznám sa, že aj tak som viac ani nečakal. Zápletka je opäť len v štýle, že už o pár dní vôbec netuším, o čo tam vlastne išlo, ale zase dejovo je to dostatočne svižné a často sa striedajú atraktívne lokácie, takže som sa ani nestihol začať nudiť. Len škoda, že scén, ktoré ma výraznejšie bavili je veľmi málo a zaberú nanajvýš desať minút. Po akčnej stránke je to už presne to, čo sa aj dalo očakávať, takže akcia je stále pomerne veľkolepá, nápaditá a aj obstojne natočená, ale už to jednoducho nie je ono, súbojom chýba atraktívnejšia choreografia a údernosť a navyše sa neustále používajú efekty, takže ani tie kaskadérske kúsky sa nedajú vôbec užiť. Aspoň trochu za pozornosť stojí vlastne len tých pár minút po prvom stretnutí hlavnej dvojice, útek v sude alebo aj celá sekvencia v továrni sa mi páčili, no zvyšok je už len úplne zabudnuteľný. A rovnako je na tom aj humor, scéna s matrioškami bola skvelá, no tou to vlastne aj končí. No ešte musím spomenúť časť v mongolskej dedine, pieseň od Adele som tu skutočne nečakal, pričom nie som ani jej fanúšik, ale v tejto verzii to malo svoje čaro. Inak obsadenie nie je zlé, Jackie Chan je stále rovnaký sympaťák a samozrejme na svoj vek v perfektnej forme, ale už to dávno nie je ono, Johnny Knoxville vlastne len splnil, čo sa od neho očakávalo, plusom je ženské duo Bingbing Fan a Eve Torres a poteší aj niekoľko hong kongských starých známych v malých úlohách ako Michael Wong, Eric Tsang alebo Richard Ng. Režijne je to tiež bez väčších problémov, síce nechápem, prečo príležitosť dostal práve Renny Harlin, ktorý je už dávno za zenitom, ale tentoraz nesklamal a splnil to, čo sa od neho aj očakávalo. Takže nie som sklamaný, ale to len preto, lebo som už ani nič nečakal. Jackie Chan je môj dlhoročný obľúbenec, ale už by to potrebovalo zmenu a nie točiť stále tieto veľkolepé akčné komédie, na ktoré sa síce dá pozerať, ale už ani zďaleka nedosahujú úroveň jeho klasík. Za týždeň si z toho spomeniem len na jednu obstojnú akčnú sekvenciu, jednu vtipnú scénu a spoločnú pesničku a to je predsa len dosť málo. 54% ()

Reklama

honajz 

všetky recenzie používateľa

Táhne se to chvílemi jak smrad, občas to působí jako turistický průvodce po krásách Ruska, Mongolska a Číny, některé vtípky jsou zcela mimo mísu, samotný příběh mi přišel poněkud zmatený (kdo je kdo, proč, oč komu jde) a taky je patrné, že se Jackie šetří, jak to jde. Ale na druhou stranu, když překousnu ten zbytečný a zmatečný mnohonásobný úvod, následuje akce za akcí a některé vážně vtipné scény (matrjošky, velikost podprsenky, bahno, musíte zazpívat apod.), takže jsem se docela bavil. A nakonec i ten filmový průvodce krajinou a místními zvyky nebyl tak špatný, ()

Magika82 

všetky recenzie používateľa

Velmi nepovedená snaha o humornou krimikomedii. Jackie Chan by měl také umět stárnout s důstojností, a uvědomit si, že opravdu není mistrem Šaolinských chrámových škol, a tudíž nemůže udržet své tělo v takové kondici, jako jejich absolventi, potažmo, skuteční mistři. A krimikomedie, během níž mne ani jedna scéna nepřiměje alespoň k úsměvu, je opravdu z mého subjektivního pohledu špatně odvedeným počinem..... 40%, a tedy 2 hvězdy. ()

666Carnage 

všetky recenzie používateľa

Tenhle snímek mi tu ležel dlouho a není nikterak zázračný ale já se bavil. Duo Jackie Chan a Johnny Knoxville je parádní a jejich spolupráce jim fakt sedla. Film je vtipný, svižný a plný akce. Jackie Chan si jede ty svoje kousky a v jeho letech je to pán. Johnny Knoxville je vtipnej a baví skoro celý snímek. Jo musím přiznat, že zpívat Jackieho Chana písničku od Adele s mongolským doprovodem bylo fakt výborný a vtipný zároveň. Film jsem si užil i přes nedostatky ve scénáři a to je to hlavní. 60% ()

Galéria (202)

Zaujímavosti (8)

  • Film je věnován památce Kwok Hung Chana (1963–2014). Kwok Hung Chan na filmu pracoval jako kameraman. On a dalších sedm členů filmového štábu se převrátilo na motorizovaném sampanu, čínské dřevěné lodi. Jako jediný nedoplaval na břeh. Záchrannou vestu na sobě měl, když ho záchranáři našli, ale známky života nejevil. (Rominator)

Súvisiace novinky

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

Stifler jako další ukecaný kámoš Jackieho Chana

24.10.2013

Neříkal Jackie Chan něco o tom, že končí s akčními filmy? Každopádně to dlouho neplatilo. Už v lednu začne natáčet akční dobrodružnou komedii Skiptrace, ve které se určitě nevyhne pokusům o… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené