Reklama

Reklama

Escobar - Paradise Lost

  • Francúzsko Paradise Lost (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Escobar: Paradise Lost sa odohráva počas posledných rokov Escobarovej nadvlády v Kolumbii. Mladý surfer Nick (Josh Hutcherson) a jeho brat Dylan (Brady Corbet) nachádzajú skromné útočisko na surfovanie pri Medellin, kde Nick spoznáva ženu svojich snov Mariu (Claudia Traisac). Maria je však toho času zaneprázdnená prípravou kampane pre svojho strýka Pabla Escobara (Benicio del Toro). Potom, čo Pablo pomôže Nickovi a Dylanovi s miestnymi kriminálnikmi, s ktorými mali problémy, Nick postupne upadá do divokého sveta extravagancie, korupcie a krviprelievania, z ktorého je nemožné uniknúť. (ambron)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (77)

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

B. Del Toro je super herec, mám rád i jeho filmy a tady se to dalo ještě propojit s parádním tématem. Kolumbie, mafiáni, Escobar, to je plný příběhů a inspirací. No ale podívat se na tenhle film po takřka dokonalým seriálu Narcos, to nebyla úplně nejlepší volba. Hlavně pro tenhle film, protože vyrovnat se tak skvěle natočenýmu seriálu se nedá. Del Toro v roli Pabla je velice slušnej, za to role a postava naivního mladíka Nicka byla dost šílená. Vlastně mě celkem sral. A navíc, když se dívám na thriller o drogách a gangu, nechci u toho sledovat žádný velký romance. Tady se to ale v podstatě vystavělo jenom na vztahu dvou mladých milenců, zatímco role Pabla Escobara šla celkem do pozadí. To asi není dobře... Rozhodně je to pro mě "jenom" nadprůměr, výš bych to neposouval. ()

ghatos 

všetky recenzie používateľa

Hrozná otrava. Nevhodně zvolili formu vyprávění přes Kanaďana (nakonec jsem pochopil proč). Escobar nebyl Escobar, ale nějaký vyfabulovaný mafián a hlavně ufňukaná buznička Josh Hutcherson (tragéd). Ten mi vypil krve. Nemuseli vůbec použít jméno kolumbijského mafiána. Měli si natočit romantický film s názvem: Jak se kretén zamiloval v Kolumbii. Podraz za 40%. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som netvrdil, ze rozumiem filmu. Ono ja vlastne filmu ani rozumiet nechcem, na to tu mame dostatok miestnych prechytralych tlchub /Bluntman, Madsbender, Tetsuo, Shadwell....../, a filozofov - muslitelov, ktori tu nakecaju dostatok ynteleguanskeho hnoja aj za mna. Lebo stale tvrdim, ze film ma byt prioritne urceny na zabavu, po tazkej praci, po behu, namahavom dni ... a nie nastroj na to, aby to, aby si par ynteleguanov a filmovych teoretikov -elitarov honilo ego a suita ich slabomyselnych a rovnako postihnutych kolegov im bude vehementne slaboducho prikyvovat a film prestane byt zabavou, , kvoli ktorej bol povodne stvoreny u ktorej sa divak ma bavit. A zacne byt potom mediom urcenym na to, aby si tu suita vystudovanych filmovych teoretikov - elitarov honila ego a slabomyselna suita ich vecnych prikyvovacov im bude permanentne robit po voli. Lebo nikdy nemali styk - samozrejme okrem toho uradneho. Lebo na to bol podla mna film povodne urceny : aby sa divaci u filmu odreagovali od kazdodennych depresii, starosti a problemov. Ja som len laik -nedouk, ktoremu staci xpokojnosti, ze je to farebne, stale sa nieco deje, nuda nehrozila, tempo masakrozne dobre, dialogy perfektne ..... bola tam silna tema Pablo Escobara /mna totiz fascinuje kolumbijska politika, Cali cartel, Medellin Cartel, Pablo Escobar Gaviria 1949 - 1993/ a suvislosti. Pabla Escobara Gaviriu si zahral Benicio Del Toro /bondovka Povoleni zabijet, Traffic -nadvlada Gangu/ a mladeho surfera akysi Josh Hutcherson + krasna Claudia Traisac. Nadherne je zobrazeny prechod z prvej romantickej linie a lasky on +ona do druhej drsnej a surovej reality kolumbijskeho drogoveho narkobarona, akym Escobar Gaviria bez debaty bol. 77 % ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Pablo Escobar ako charizmatický papá, ktorý pod svoje robustné krídla schová svoje dietky. Je tam príjemne, teplo, bezpečne, až dokým človek nezistí, že v onehdá stojacej stajni sa po víkendoch mačetou porcujú "problémy". O Escobarovi viem veľký prd, čiže netuším nakoľko je táto štylizácia verná jeho skutočnej osobnosti. Inštinktívne mám pocit, že sympatickí mafiáni ako z Krstného otca sú skôr chlapskou červenou knižnicou a realitou je banda poloprimitívnych hovád. Ale v žánrovom zaradení tu na csfd svieti "romantický/thriller", čiže touto optikou výsledok napĺňa svoju škatuľku. Del Toro je perfektný, stačí mu nehybne sedieť v šušťákovej súprave a človeku je jasné kto je kápo. Holt, prirodzená charizma. Hutcherson, upotený to apendix Jennifer Lawrence v Hunger Games, sa celkom snažil. Celkovo sa nejedná o žiadny zázrak, ale po napomádovaných gangsterkách z posledných rokov (Legend, Black Mass) je Escobar menšie vykročenie správnym smerom. ()

LexBarker 

všetky recenzie používateľa

Filmů o velkém Pablovi je jako šafránu. Proto jsem rád za každý dokument, nebo fikci, jen když to je alespoň trochu slušné,což v tomto případě je...Benicio mě tady přesvědčil, že je jeden z nejlepších herců současnosti, dokáže s klidem zahrát velkého revolucionáře, i jednoho z největších zločinců všech dob. Film má spád, nevyhýbá se kontroverzním záběrům a ukazuje grande Pabla i z té jeho horší stránky, kdy místo rozvážení potravin chudým lidem, místo stavění nemocnic a škol, nechává bez mrknutí oka vyvražďovat celé rodiny.Čtyři hvězdy bez váhání. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (4)

  • Španielska herečka Claudia Traisac vo filme používala mnoho mexických a argentínskych fráz, pretože vôbec nehovorila kolumbijským dialektom. (MikaelSVK)
  • Vlajka vejúca pred kanadskou ambasádou v Bogote, v skutočnosti nebola vlajkou Kanady. (MikaelSVK)
  • Pablo Escobar ve skutečnosti anglicky vůbec neuměl. (dienow)

Reklama

Reklama